Yksinkertainen 4-vaiheinen aamurutiini pidentää ikää

By | September 17, 2023

FHei ei-aamuiset, on aika kuunnella. Dr. Tohtori Reuben Chen, hallituksen sertifioitu urheilulääketieteen lääkäri, kivunhallinnan asiantuntija ja Sunrider Internationalin johtava lääketieteellinen neuvonantaja, sanoo, että hieman enemmän ponnisteluja heti päivän alussa voi olla suuri merkitys terveelle ikääntymiselle.

Joten… tarkoitatko sängystä nousemista, hampaiden pesua ja ovesta ulos juoksemista, eikö ole avain pitkäkestoiseen aamurutiiniin? *Hän kieltäytyy huutamasta ääneen kesken haastattelun.* Spoileri: Terveen ikääntymisen asiantuntija ehdottaa kunnioittavasti: Ei. Ensinnäkin hänen neljä tärkeintä tieteellisesti perusteltua vinkkiä onnistuneeseen päivään.


Asiantuntijat tässä artikkelissa

  • Reuben Chen, MD, urheilulääketieteen ja kivunhallinnan asiantuntija

Ihanteellinen aamurutiini lisäämään pitkäikäisyyttä lääkärin mukaan

1. Valmistele kehosi fyysisesti ja henkisesti ennen kuin ryhdyt käsittelemään tehtävälistaasi

Sen sijaan, että tarttuisit puhelimeen ennen kuin olet edes ehtinyt puhdistaa likaa ripsistäsi, Dr. Chen keskittyy valmistamaan kehoasi päivää varten. “Hyvän aamun rutiinin tulisi sisältää joitain henkisiä ja fyysisiä puolia, painottaen mielen ja kehon valmistamista päivään. Kyllä, sen sijaan, että vastaisit sähköposteihin ja olisit täynnä postilaatikkoasi”, sanoo tohtori. Chen.

“Liian monet ihmiset heräävät joka päivä tehtävien ja velvollisuuksien tulvaan, jotka lopulta sanelevat heidän aamunsa kulun. On parempi aloittaa päivä rennosti ja ottaa vähän aikaa itsellesi.
— Reuben Chen, MD, hallituksen sertifioitu urheilulääketieteen lääkäri ja kivunhallinnan asiantuntija

Hänelle tämä tarkoittaa noin 10-15 minuutin meditaatiota aamuisin, mikä lääkärin mukaan antaa hänelle rauhan tunteen, helpottaa ahdistusta ja auttaa häntä keskittymään paremmin koko päivän ajan.

Meditaation jälkeen Dr. Chen osallistuu siihen, mitä hän kuvailee “eräänlaiseksi henkilökohtaiseksi opiskeluksi” – aikaa itsetutkiskeluun. Tätä varten hän suosittelee vahvasti varaamaan aikaa itsensä kehittämistehtävän suorittamiseen. ”Onpa kyseessä itseapu, uuden kielen oppiminen tai jonkinlainen henkisen kehityksen rituaali. Sitten kirjoitan päiväkirjaa”, ehdottaa Dr. Chen ennen.

Valmisteltuaan ja valmisteltuaan mielensä, Dr. Chen-harjoittelua vähintään 30 minuuttia. ”Joko kardio- tai painonnosto muutaman minuutin venyttelyllä. Jotkut näistä ideoista ovat saaneet inspiraationsa Ihme aamu“Tämä on mielenkiintoinen kirja, jota suosittelen kaikille, jotka haluavat saada hyvän alun päivälle”, hän huomauttaa.

2. Älä unohda syödä runsasta aamiaista

Löytää aikaa tekemiselle, puhumattakaan nauttia, runsaan aamiaisen syöminen voi olla haaste. DR. Chen sanoo kuitenkin, että se on välttämätöntä terveelle ikääntymiselle. “Minulla on tapana lähteä liikkeelle aamulla syömällä runsaasti proteiinia ja tyydyttymättömiä rasvoja sisältäviä ruokia, kuten munia, avokadoa ja maapähkinävoita, koska ne tarjoavat hyvän ravintolähteen ja tasaisen energian koko päivän ajan. Yritän myös välttää runsaasti sokeria ja yksinkertaisia ​​hiilihydraatteja sisältäviä ruokia, koska ne voivat aiheuttaa verensokeripiikin”, hän sanoo.

DR. Chenin suosikkiaamiaisresepti on herkullisen yksinkertainen: oliiviöljyssä ja salsassa keitetyt munat sekä täysjyväpaahtoleipä maapähkinävoikerman kera. “Tykkään myös juoda maidotonta maitoa tai elektrolyyttijuomaa tämän aterian kanssa pysyäkseni nesteytyksessä.”

3. Nesteytymisen hallinta Ennen Kahvin juominen on tärkeää

Rakastamme vanhaa hyvää kuppia kahvia, mutta juomme kahvia aamulla ensimmäisenä ei ole aina parasta terveydelle. Sen sijaan Dr. Chen sanoo keskittyvänsä nesteytymiseen vedellä ensimmäisenä päivänä. ”Nesteytys on erittäin tärkeää ja se on eturintamassa terveen ikääntymisen kannalta. Itse asiassa, kun synnymme, kehomme koostuu noin 80 prosentista vedestä. Vanhetessamme menetämme tämän arvokkaan nesteen saannin, ja se laskee noin 55 prosenttiin aikuisiässä.” Syy? “Yhdistelmä ruokavaliomme ja erilaisten elämäntapojen kuivaamista vaikutuksista”, hän sanoo.

Varmistaakseen, että hän pysyy hyvin hydratoituneena, Dr. Chen sekoittaa vettä elektrolyytteihin tarjotakseen lisää nesteytystä koko päivän ajan, ei vain aamulla. Tämä on erityisen tärkeää kuumemmissa ilmastoissa, hän sanoo. Sen lisäksi, että pysyt hydratoituna, vettä sisältävien ruokien syöminen voi myös auttaa sinua ylittämään suositeltuja kahdeksan lasillista vettä päivässä. “Herkulliset tuotteet, kuten marjat, kurkut, tomaatit, retiisit, melonit ja kukkakaali, voivat kosteuttaa ja parantaa kehosi biljoonia soluja”, sanoo tohtori. Chen.

4. Luo rutiinin tunne vähentääksesi stressiä

Dr. Chenille johdonmukaisuus on avainasemassa – minkä vuoksi hänen aamurutiininsa arkipäivisin ei ole paljon erilainen kuin viikonloppuisin. ”Aamurutiinien suhteen pyrin pitämään aikataulun mahdollisimman säännöllisenä. Tämä tarkoittaa, että mieleni ja kehoni tietävät, mitä odottaa aamulla.”

”Aamurutiinien suhteen pyrin pitämään aikataulun mahdollisimman säännöllisenä. Tämä tarkoittaa, että mieleni ja kehoni tietävät, mitä odottaa aamulla.”

Sen sijaan Dr. Chen haluaa ottaa asiat hitaasti ja uskoo, että pieni ennustettavuus siitä, kuinka päiväsi menee, ei todellakaan ole huono asia. “Liian monet ihmiset heräävät joka päivä tehtävien ja velvollisuuksien tulvaan, jotka lopulta sanelevat heidän aamunsa kulun. Siksi on parempi aloittaa päivä rennosti ja ottaa vähän aikaa itselleen, hän sanoo. Puhumattakaan, aamurutiini on yksi tärkeimmistä tavoista edistää pitkäikäisyyttä Sinisillä vyöhykkeillä, joissa ihmiset elävät jatkuvasti pitkälle 100-vuotiaaksi.

Yksinkertainen kahdeksan minuutin “Good Morning” Pilates -venytys:Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *