Yksi kouluttaja suosittelee valmistautumista kesäaikaan

By | October 25, 2023

TKesäajan loppu on aivan nurkan takana (tarkka 5. marraskuuta), ja vaikka teoriassa ei pitäisi olla vaikeaa tottua tunnin muutokseen – varsinkin jos se tarkoittaa, että saat tunnin enemmän unta – Kaikki tietävät siitä olemisen tunteen kaikki yhteensä laski tähän aikaan vuodesta.

Jopa tunnin ero voi häiritä kehosi sisäistä kelloa. Mitkä tahansa prosessit, jotka aivosi ovat synkronoineet tiettyihin aikoihin (kuten uniaikataulusi), menevät epärytmistä, mikä johtaa siihen, että useimmat ihmiset kokevat joka syksy ja kevät tylsän, epämääräisen tunteen.

On sanomattakin selvää, että kehosi sisäisten rutiinien häiritseminen ei yleensä lupaa hyvää hyvinvoinnillesi (katso: Kun kello 18 on pilkkopimeä, tunnet todennäköisemmin kuin ryömisit sänkyyn kuin menisit sänkyyn spin-kurssi). Onneksi on On Jotain, jonka voit tehdä valmistaaksesi kehosi, jotta muutos ei tunnu niin radikaalilta.

“Kesäaika voi vaikuttaa negatiivisesti kuntoilu- ja hyvinvointirutiineihin päivänvalon vähenemisestä unen häiriintymiseen. “Mutta avain näiden vaikutusten vähentämiseen on olla tietoinen, ennakoiva ja valmistautunut”, sanoo Nike Well Collective -kouluttaja Briana Thompson.

Tässä on Thompsonin kolme vinkkiä kesäaikaan valmistautumiseen, jotta voit tehdä siirtymisen sujuvasti häiritsemättä aikatauluasi.

1. Jahtaa aurinkoa

Fakta: Auringossa oleminen nostaa serotoniinitasojasi, mikä voi antaa sinulle enemmän energiaa ja auttaa sinua tuntemaan olosi rauhalliseksi, positiiviseksi ja keskittyneeksi – kaikki tämä on tärkeää, jos haluat pitää kiinni hyvinvointirutiineista. Siksi Thompson suosittelee: “Mene ulos ja nauti mahdollisimman paljon luonnonvaloa.”

Kuitenkin, kun aurinko laskee aikaisemmin, voi olla vaikea saada yhtä paljon luonnonvaloa, johon olet tottunut keväällä ja kesällä. Thompsonin suositukset? “Työskentele aurinkoisen ikkunan ääressä, kävele lyhyitä taukojen aikana tai treenaa ulkona, jos mahdollista”, hän sanoo.

2. Varmista tasainen uni

Se on helpommin sanottu kuin tehty, mutta uniaikataulun pitämisellä – jopa vaihtelevilla tunteilla – on monia etuja. Pelkkä nukkumaanmeno ja herääminen samaan aikaan auttaa sinua saamaan paremman levon, mikä parantaa yleistä terveyttä ja voi vähentää sydänsairauksien riskiä.

“Johdonmukainen nukkumaanmeno-rutiini ja rauhoittava nukkumaanmeno-rutiini voivat auttaa sinua sopeutumaan ajanmuutokseen sujuvammin”, Thompson sanoo. Tartu siis laventelihajottimeen, sammuta puhelin vähintään 30 minuuttia ennen nukkumaanmenoa ja soita valkoista kohinaa – kehosi kiittää sinua.

3. Suunnittele koulutus etukäteen

Yksi parhaista tavoista varmistaa, että noudatat harjoitusrutiinia, on sulkea treeniä edeltävä aika aikataulustasi, melkein kuin se olisi kokous. Tällä tavalla tunnet olosi vähemmän kiireiseksi ja sitoutuneemmaksi, kun treeniaika lähestyy.

Mitä muuta voit tehdä varmistaaksesi, että harjoitusaikataulusi on oikein sovitettu kesäaikaan? “Ole aktiivinen säätämään harjoitusrutiiniasi”, Thompson sanoo. ”Muuta aikatauluasi ja suunnitelmiasi mukautuaksesi muuttuviin päivänvaloaikaan. Pysyäksesi oikealla tiellä on tärkeää valmistautua hyvin.”

Nyt, kun kellosi nollautuu, tee suunnitelma, joka helpottaa kehoasi ja rutiiniasi siirtymiseen – älä vain unohda nauttia ylimääräisestä unesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *