Voitko käyttää shampoota suihkugeelinä?

By | September 13, 2023

DErikoisajat vaativat epätoivoisia toimenpiteitä, ja jos sinulta on joskus loppunut rakas suihkugeelisi keskellä suihkua ja levittänyt shampoota muuhunkin kuin vain hiuksiisi, tiedät varmaan mitä tarkoitan. Vaikka saattaakin vaikuttaa siltä, ​​että shampoo voi olla helppo korvike vartalonpesulle, koska ne ovat molemmat puhdistusaineita, sinun kannattaa harkita kahdesti ennen kuin ryhdyt hiustenpesuun, jos sinulla on kiire.

New Yorkissa toimivan ihotautilääkärin Blair Murphy-Rosen mukaan shampooiden ja vartalopesujen kemiallinen rakenne Are enemmän samanlaisia ​​kuin erilaisia. “Shampoot ja vartalonpesuaineet sisältävät yleensä pinta-aktiivisia aineita, jotka sekoittuvat hyvin öljyjen kanssa ja huuhdellaan sitten kevyesti vedellä näiden öljyjen poistamiseksi”, hän selittää. Mutta shampoot ja vartalonpesuaineet sisältävät erilaisia ​​ainesosia eri tavoitteiden saavuttamiseksi: “Shampoot sisältävät usein hoitavia ainesosia, jotka tekevät hiuksista sileämpiä ja helpompia kammata, ja monet vartalonpesuaineet sisältävät myös kosteuttavia aineita, pehmentäviä aineita ja okkluusioaineita pitämään ihon kosteutettuna”, Hadley King sanoo. , hallituksen sertifioitu ihotautilääkäri New Yorkissa.Lisäksi shampoot sisältävät tyypillisesti vähemmän pinta-aktiivisia aineita kuin vartalonpesuaineet. “Yleensä haluamme poistaa hiuksista vähemmän öljyjä kuin iholla, ja korkeamman pinta-aktiivisen aineen pitoisuuden tarkoituksena on saavuttaa tämä vartalopesuissa verrattuna shampoon”, kertoo Dr. Murphy Rose. “Shampoot voidaan suunnitella jättämään ainesosia tarkoituksella hiuksiin, jotta ne pysyvät kimmoisina, kun taas vartalopesuaineet on suunniteltu poistamaan likaa, öljyä ja kertymiä.”

Joten vaikka shampooasi on hyvä käyttää vartalon pesuna, shampooiden pienempi pinta-aktiivisuus ei välttämättä puhdista ihoa yhtä hyvin kuin tyypillinen vartalonpesuaine, Dr. Kuningas. Lisäksi “happamammat shampoot voivat aiheuttaa ihoärsytystä, ja shampoot voivat jättää iholle jäännöksen, joka tuntuu liukkaalta tai limaiselta”, selittää Dr. Murphy Rose.

Toisaalta molemmat ihot sanovat, että sinun pitäisi ehdottomasti harkita kahdesti suihkugeelin vaahdottamista hiuksiin. “Sen ei pitäisi olla suuri ongelma, jos käytät shampoota vain suihkugeelinä silloin tällöin, mutta en suosittele suihkugeelin käyttöä shampoona edes satunnaisesti”, kertoo Dr. Murphy Rose. “Shampoot on yleensä suunniteltu niin, että ne eivät poista hiuksistasi luonnollisia öljyjä, mutta vartalopesun käyttö voi aiheuttaa hiusten kuivumista, haurautta ja vaikeampaa muotoilla.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *