Voitko käyttää liikaa kosteusvoidetta? Derms sanoo kyllä

By | November 1, 2023

TVerkosta löytyy ihovärejä, joissa on hohtava, unenomainen lopputulos, joka muistuttaa lumelle putoavaa valoa tai vastaleivotun kakun päälle kiteytyvää sokeria. Jos pyysit minua selvittämään, mitkä ihonhoitotuotteet ovat vastuussa tästä vaikutuksesta, valitsisin seerumit, öljyt ja paljon kosteusvoiteita. Mutta motto “enemmän on enemmän” ei päde tässä, ja ihotautilääkärit sanovat, että ihonhoitorutiinissasi voi itse asiassa kosteuttaa liikaa.

Mitä tapahtuu, jos käytät liikaa kosteusvoidetta?

Goldilocks-hetkeä “juuri tarpeeksi” ihonhoidossa on vaikea saavuttaa, mutta tiedät, että olet lisännyt liikaa kosteusvoidetta, kun muutamia asioita tapahtuu.

Ensinnäkin, liiallisen kosteusvoiteen levittäminen ei ole luonnostaan ​​ongelmallista, jos ainesosat ovat hellävaraisia ​​ja ravitsevia – luultavasti hukkaat hyvän tuotteen. “Jossain vaiheessa iho on täysin kyllästynyt tuotteella, joten lisääminen ei tuota lisähyötyä”, sanoo New York Cityn ihotautilääkäri Joshua Zeichner, MD, FAAD.

Jos käytät tavallista kosteusvoidetta, jossa on perusainesosia, ihollesi ei todennäköisesti tapahdu mitään erityisen “pahaa”. Ihonvärisi voi tuntua hieman tahmealta tai iholla voi esiintyä ryppyjä – pieniä palloja. ”Tämä tarkoittaa, että tuotetta estetään imeytymästä ja se yksinkertaisesti irtoaa uudelleen. Siellä on okklusiivinen este, joka estää imeytymisen”, sanoi Dr. Purvisha Patel, hallituksen sertifioitu ihotautilääkäri ja Visha Skincaren perustaja, kertoi aiemmin Well+Goodille. “Se tapahtuu, kun liian monta tuotetta käytetään samanaikaisesti tai väärässä järjestyksessä.”

DR. Zeichner lisää, että tiettyjen vaarattomien ainesosien, kuten vaseliinin, liiallinen käyttö, joka muodostaa okklusiivisen esteen – sellaisen, johon mikään ei pääse sisään tai ulos – voi teoriassa olla haitallista. Kun käytät sellakkaa kasvosi joka päivä viikossa Aquaphorilla tai vaseliinilla, muutat ihon ympäristöä vähentämällä ihosi kanssa kosketuksiin joutuvaa happi- ja kosteustasoa. “Tämä keinotekoinen ulkoinen ympäristö vaikuttaa itse ihosolujen biologiseen aktiivisuuteen… ja vaikka se on ihanteellinen parantamaan ihon avohaavojen paranemista, jotkut uskovat, että jatkuva käyttö voi tehdä ihosta “laiskaksi” ajan myötä”, hän sanoo. .

Lazy Skin, jonka nimeän uudelleen “Sims Skiniksi”, elää simulaatiossa, jossa maailma on viileä viikon jokaisena päivänä eikä mitään tapahdu. Toisin sanoen: Ei todellista maailmaa. Tämä tarkoittaa, että se ei voi sopeutua tuottamaan luonnollisia öljyjä joutuessaan kosketuksiin kylmän talviilman kanssa tai vetäytyä kuumana ja kosteana. Ajan myötä se yksinkertaisesti lakkaa vastaanottamasta vihjeitä ympäristöstään eikä tee muuta kuin vastaanottaa enemmän okklusiivisia ainesosia istuakseen.

Mitä tapahtuu, jos käytät liikaa aktiivista kosteusvoidetta?

Nykyään monet kosteusvoiteet sisältävät tiivistettyjä, kohdennettuja ainesosia, jotka auttavat sinua saavuttamaan tuloksia ihosi täyteläisyyden lisäksi. Esimerkiksi tämä LilyAna Naturalsin retinolivoide, jolla on 26 000 viiden tähden arvostelua, sisältää retinolia, tutkituin ja luotetuin ainesosa, jota ihotautilääkärit aina suosittelevat. “Jos käytät kosteusvoidetta, joka sisältää aktiivista ainesosaa, kuten retinolia tai kuorivaa happoa, liiallinen levittäminen voi itse asiassa olla ongelmallista”, sanoo Dr. Kuvittaja. “Varsinkin suurempina pitoisuuksina nämä vaikuttavat aineet voivat aiheuttaa ihoärsytystä, mikä voi lopulta johtaa kuivumiseen ja tulehdukseen.”

Vaikka nyppyyntyminen ja sileys ovat tärkeitä merkkejä siitä, että saatat käyttää liikaa peruskosteusvoidetta, Dr. Zeichner sanoo, että kutina, punoitus tai hilseily voivat olla merkki siitä, että käytät liikaa kosteusvoidetta tehokkailla ihonhoitoaineilla. ”Paras neuvoni on kuunnella, mitä ihosi tarvitsee. Käytä kosteusvoidetta, jos ja kun tarvitset sitä, älä vain siksi, että sinun mielestäsi pitäisi, hän sanoo.

Kuinka paljon kosteusvoidetta tulisi käyttää päivittäin?

Uutisissa, jotka todella räjäyttävät mielesi, Dr. Zeichner sanoo, että kosteusvoiteen ei tarvitse olla osa päivittäistä rutiiniasi. “Kosteusvoiteista on apua, kun ihmiset niitä tarvitsevat, mutta ne eivät aina ole pakollisia.” Jos aiot käyttää sellaista, asiantuntijat sanovat, että sinun tulee käyttää nikkelin kokoista määrää kasvoillesi ja neljänneksen kokoinen määrä kasvoillesi ja ihollesi. Käytä kaulaa yhdessä.

Lisäksi käyttämäsi kosteusvoiteen painon säätäminen – vuodenajasta ja ihotyypistäsi riippuen – voi auttaa saamaan oikean määrän tuotetta. Jos sinulla on kuivempi iho, valitse jotain raskaampaa ja enemmän painoa, kuten SkinCeuticals Triple Lipid Restore (150 dollaria), joka sisältää keramideja, kolesterolia ja rasvahappoja täydentämään estettäsi. Jos sinulla on rasvaisempi iho, valitse jotain kevyempää, kuten Versed Dew Point Moisturizing Gel Cream (20 dollaria), joka kosteuttaa ihoa aloe-lehdellä ja hyaluronihapolla.

Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *