Voima- ja joustavuusharjoittelu lihaksille ja nivelille

By | September 12, 2023

OHarjoittelumme ovat usein segmentoituja ja erotettuja: on venytysharjoituksia, voimaharjoituksia, liikkuvuusharjoituksia ja kardiopäiviä. Mutta todellisuudessa nämä komponentit ovat kaikki osa samaa järjestelmää, joka pitää kehomme vahvana ja terveenä. Miksi emme yhdistä niitä useammin?

Voimaharjoittelu ja liikkuvuus sopivat erityisen hyvin yhteen hyvästä syystä. Liikkuvuus, joka tarkoittaa nivelen kykyä liikkua koko liikealueensa läpi, on ratkaisevan tärkeää tietyn harjoituksen täydelliselle hallitsemiselle. Ajattele sitä: Jos sinulla on tiukat lantio tai olkapäät, et pysty tuottamaan niin paljon voimaa tehdessäsi esimerkiksi maastanostoja tai olkapäiden painalluksia. Tim Landichon, CSCS:n, Tonal-kotikuntoalustan valmentajan mukaan lyhyempi liikerata vähentää voimaa.

“Parempi liikkumisvapaus [yields] Parempi tehontuotanto – se tarkoittaa enemmän tehoa! – harjoitusten aikana”, Landicho kertoi aiemmin Well+Goodille.

Tämä yhteys näkyy uudessa 19 minuutin voima- ja liikkuvuusharjoituksessa, jota johtaa Kat Atienza, valmentaja ja Brooklynin Sessionin osaomistaja. Esimerkiksi yhden jalan ulottuvuuden maastanoston aikana Atienza käskee meitä ojentamaan kätemme kohti lattiaa eräänlaisena opasteena kuinka pitkälle meidän tulisi taipua eteenpäin (jonka tulee olla yhdensuuntainen lattian kanssa). Heti kun kätesi ulottuu juuri jalkasi yläpuolelle, tiedät, että olet nojautunut tarpeeksi pitkälle.“Emme kosketa maata, mutta se toimii viitteenä liikealueellemme”, Atienza sanoo.

Tämän avulla voit kiinnittää pakaralihaksesi täysin liikkeen aikana, kun nouset seisomaan, mikä johtaa maksimaaliseen lihasaktivaatioon.

Muut liikkeet, kuten vuorottelevat kasakkakyykkyt ja 90/90 lonkan venytykset, työskentelevät nivelissäsi ja lihaksissasi samanaikaisesti, mikä tarkoittaa, että teet kaksinkertaisen työn terveytesi hyväksi. Löysemmät lantiot ja hartiat, vahvempi ylävartalo, alavartalo ja ydin? Kuulostaa klassiselta yhdistelmältä, joka on tekeillä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *