Voiko terapeutti nähdä parin erikseen?

By | October 3, 2023

FMonille terapia on turvallinen tila. jossain, jossa he voivat sanoa mitä tahansa ja tietävät, ettei heitä tuomita. Sen sijaan he saavat apua tunteidensa purkamiseen, oppivat terveellisiä selviytymisstrategioita ja saavat viisaita neuvoja koulutetulta mielenterveysalan ammattilaiselta. Pariterapiassa turvallisuuden tunteen säilyttäminen on yhtä tärkeää kuin kaksi (tai useampi) ihmistä miettimään, kuinka tulla haavoittuvaiseksi ja ratkaista ongelmansa yhdessä.

Koska voi olla niin vaikeaa löytää terapeuttia (puhumattakaan hyvästä) nykyään, on houkuttelevaa harkita kaksoisupottelua, jos olet pariterapiassa, mutta etsit myös yksilöllistä apua tai päinvastoin. Mutta voiko terapeutti hoitaa paria yksilöllisesti yksilöterapiaa varten?

Teknisesti tarkasteltuna kyllä. “Ei ole olemassa lakia, joka kieltää pariterapeuttianne kaksinkertaistamasta yksilöterapeuttina”, sanoo Dana M. Harris, LMFT, joka hoitaa yksilöitä ja pareja. “Tämä on kuitenkin tyypillisesti eettinen konflikti”, Harris sanoo. “Useimmalle meistä on käynyt selväksi, että tämä ei ole paras käytäntö, ja siihen on monia syitä.”

On kuitenkin tapauksia, joissa pariterapeutille voi olla hyödyllistä toimia myös yksittäisenä terapeuttina. Mutta tässä aiheessa on monia vivahteita, joita on käsiteltävä – ja syitä, miksi terapeutit eivät ehkä ole kiinnostuneita ajatuksesta.

Kun terapeutin ei pitäisi nähdä pariskuntia erikseen terapiassa

Kuten Harris mainitsi, joissakin tapauksissa ei olisi eettistä eikä suositeltavaa, että pariterapeuttisi olisi henkilökohtainen terapeuttisi.

Esimerkiksi terapeutin on huono idea vain nähdä yksi parisuhteessa oleva henkilö (toisin kuin kaikki osalliset). “Kun terapeutti kohtelee yhtä henkilöä parissa erikseen, voi olla vaikeaa – jopa terapeuttina – varmistaa, että he eivät ole puolueettomia”, Harris sanoo. Loppujen lopuksi he kuulevat paljon enemmän yhdestä ihmisestä kuin toisesta ihmisestä tai ihmisistä suhteessa.

“Kun terapeutti kohtelee yhtä henkilöä parissa erikseen, jopa terapeuttina voi olla vaikeaa varmistaa, että he eivät ole puolueettomia.” -Dana M. Harris, LMFT

Ja jos lisensoidun terapeutin on vaikea tarkistaa ennakkoluuloja, kuvittele millaista olisi henkilölle, joka ei saa yksilöllistä terapiaa kyseiseltä palveluntarjoajalta. “Pariskunnan toisen henkilön on vaikea todella uskoa, että terapeutti ei ota puolta”, Harris sanoo, mikä voi vaikuttaa pariterapiaistuntojen tulokseen tai tehokkuuteen. (Voit esimerkiksi olla vähemmän vastaanottavainen palautteelle tai terapeutin ehdottamille harjoituksille, jos sinusta tuntuu, että sinua ei järkytetä riittävästi ryhmäistuntojen aikana.)

On myös kysymys luottamuksellisuudesta, sanoo yksilö- ja pariterapeutti Anthony Phillips, AMFT. “Terapeutteina meitä sitoo aina luottamuksellisuus, mikä tarkoittaa, että kaiken yksilöterapian aikana mainitun tulee jäädä terapeutin istuntoon.” Jos terapeutti hoitaa sinua ja pariskuntaa, jonka kanssa olet, tämä herättää kysymyksiä “Kysy heti terapeutin kyky noudattaa tätä luottamuksellisuuspolitiikkaa”, Phillips lisää.

Lisäksi olisi turhaa olla huomauttamatta siitä, että kun terapeutit hoitavat yksilöitä, kyseinen henkilö on heidän asiakkaansa. “Mutta kun kohtelemme paria, suhde on asiakkaamme”, Harris sanoo. Harris tarkoittaa tällä sitä, että terapeutti ei kohtele mitään istuntoa yhtenä kumppanina toisena kumppanina. Todellisuudessa kyse on kumppaneista vs. riita, ongelma, konflikti – ymmärrät idean. Tämä lähestymistapa auttaa estämään ihmisiä kokemasta ennakkoluuloja ja pitää heidät samalla sivulla, kun he työskentelevät yhdessä.

Kaikista näistä syistä yksikään terapeuteista, joiden kanssa puhuimme, ei ollut hoitanut yksilöitä pariohjauksesta riippumatta. “Olen työskennellyt parien kanssa, jotka ovat päättäneet lopettaa terapian, ja tulen jatkossakin näkemään parin jäsenen yksilönä, mutta varmistan, että he ymmärtävät, että emme voi palata pariterapiaan, jos niin tapahtuu”, Harris sanoo osoittaen havaittujen ennakkoluulojen vaaroista.

Onko koskaan oikein saada yksilöllistä terapiaa pariterapeutiltasi?

Joissakin tapauksissa voi kuitenkin olla hyödyllistä, että pariterapeutti toimii myös henkilökohtaisena terapeuttinasi. Yleisin tapaus tälle on Ennen He antautuvat täysin pariterapiaan, sanoo seksiterapeutti ja lisensoitu kliininen sosiaalityöntekijä Chanta Blue, LCSW.

“Tämä on hyödyllistä terapeutille, koska se antaa meille täydellisen taustakuvan jokaisesta suhteessa olevasta henkilöstä”, Blue sanoo. Hän lisää, että tämä voi myös olla kumppanille mahdollisuus ilmaista täysin tunteitaan ilman, että hänen tarvitsee huolehtia muiden tunteiden loukkaamisesta.

Voi myös olla hyödyllistä, että ihmiset hakevat neuvontaa erillään pariskuntaneuvojastaan, jos heidän on vaikea kommunikoida pariskunnalla, Phillips sanoo. “Jos pari on epäjohdonmukainen istunnossa eikä kommunikoi hyvin toistensa kanssa, tarinan saaminen molemmista näkökulmista voi olla hyödyllistä tuoda pariterapiaan”, hän sanoo.

Tämä terapeuttinen kaksoisupotus voi myös auttaa varmistamaan, että pariskunnan ja yksilön tavoitteet ovat linjassa, Harris sanoo. Oletetaan, että yksi suhteen kumppaneista työskentelee puolustautumiskykynsä parissa. ”Jos tämä tulee esille pariskunnalla, on paljon helpompaa, jos sama terapeutti tietää sen [and handles it in individual sessions],” Hän sanoo.

TL;DR: Sinulla voisi olla sama terapeutti kuin parisuhdeneuvonnassa – mutta sinun tulee varmistaa se kaikki Parisuhteessa olevat ihmiset näkevät terapeutin yksilöllisesti välttääkseen havaitut ennakkoluulot.

Ja muista: Kun sinä ja kumppanisi riitelette, on harvinaista, että vastustatte heitä. Tosiasia on, että olette kaikki ongelmaa vastaan ​​- joten lähestykää sitä sen mukaisesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *