Voiko hiusnaamion jättää liian pitkäksi aikaa?

By | September 17, 2023

EAina kun levitän hiusnaamion, jätän huomiotta kaikki etiketissä olevat ohjeet “antaa vaikuttaa 8-15 minuuttia”. Omassa pienessä maailmassani hiusnaamioita voi levittää tuntikausia, kun teen asioita, treenaan, siivoan asuntoa jne. Joskus jopa nukun hiusnaamiot päällä, vaikka niitä ei olisikaan merkitty yönaamioksi.

Tajusin kuitenkin äskettäin, että ohjeille on syynsä (järkyttävä!): Jos naamiota ei levitetä oikein, se voi aiheuttaa negatiivisia sivuvaikutuksia, kuten proteiinin kertymistä, hiusvaurioita, hiusten katkeilua ja paljon muuta.

Mitä tapahtuu, jos jätät hiusnaamion liian pitkäksi aikaa?

Trikologi Isfahan Chambers Harris, MPH, PhD, mukaan “naamion jättäminen päälle liian pitkäksi ajaksi voi aiheuttaa jäämiä, liiallista hoitoa, heikentynyttä hiusta ja ärsytystä tai herkkyyttä.”

Kun hiukset ovat märät, osa kynsinauhoista alkaa avautua, mikä tekee hiuksista herkempiä, sanoo Sachie Kumagai, päävärimies Warren Tricomi -salongista New Yorkissa. “Härkät hiukset ovat alttiimpia vaurioille kuin kuivat hiukset, joten on olemassa negatiivisten vaikutusten riski, jos hiusnaamio jätetään päälle pitkäksi aikaa.”

Aktiivisen aineen pitkäaikainen altistuminen märille hiuksille lisää vaurioiden todennäköisyyttä – varsinkin jos hiuksesi ovat jo vaurioituneet kuivuuden ja katkeilun vuoksi. Siksi on parasta noudattaa suositeltuja ajoitusohjeita näiden ongelmien välttämiseksi.

Kosteuttavat naamiot

Mahdollisten vaurioiden määrä, jonka voit aiheuttaa hiuksillesi jättämällä naamion liian pitkäksi aikaa, riippuu pitkälti käyttämästäsi koostumuksesta. Esimerkiksi kosteuttavat naamiot voivat tarjota hiuksillesi kipeästi kaivattua kosteutta, mutta näin ei ole On On mahdollista saada liikaa hyvää.

“Ajan mittaan tuotetta voi kertyä”, sanoo Dr. Chambers Harris. ”Jos tuote sisältää ainesosia, kuten proteiineja tai keratiinia, se voi aiheuttaa yliproteiinin muodostumista, jolloin hiuksesi muuttuvat hauraiksi ja katkeilevat. Se voi myös aiheuttaa allergisen reaktion.”

Julkkisten kampaaja Andrew Fitzsimons jakaa tämän mielipiteen. “Kosteuttavan hiusnaamion jättäminen päälle liian pitkäksi ajaksi voi aiheuttaa niin sanotun kosteuden ylikuormituksen”, hän sanoo. “Tämä luo epätasapainon proteiinin ja kosteuden välillä kiharoissasi, mikä voi heikentää ja vahingoittaa säikeitäsi.”

Kosteuttavat naamiot eivät kuitenkaan todennäköisesti aiheuta yhtä paljon vahinkoa kuin muut kaavat, jos yrität pidentää valotusaikaa – katso vain, mitä niissä on. “Hellävaraiset ainesosat, kuten öljyt, aloe vera ja kosteuttavat aineet, kuten hunaja, voivat pysyä hiuksissasi pitkään, kunhan et ole herkkä”, sanoo tohtori. Chambers Harris.

Korjaa naamarit

Vaikka liimaavan naamion jättäminen päälle pitkäksi aikaa antaa ainesosille enemmän aikaa korjata ja vahvistaa hiussidoksia, siitä voi mahdollisesti olla enemmän haittaa kuin hyötyä. “Negatiivisia vaikutuksia ovat proteiinin ylikuormitus, joka voi tehdä hiuksista liian jäykkiä, hauraita ja alttiita murtumiselle, sekä tuotteiden kertymistä”, sanoo tohtori. Chambers Harris. “Tuotteen ylikyllästäminen estää koostumusta korjaamasta tehokkaasti hiussidoksia”, lisää Fitzsimons.

On tärkeää muistaa, että sekä kosteuttavat että sitovat naamiot toimivat vain tietyn ajan. “Paljon proteiinia sisältävät naamiot on pestävä pois valmistajan suositteleman ajan kuluessa”, sanoo Dr. Chambers Harris.

Lasitteet ja kiillot

Kiilto- tai kiiltomaskit, joita käytetään usein parantamaan hiusten väriä, lisäämään kiiltoa tai parantamaan hiusten yleistä terveyttä, on tyypillisesti suunniteltu toimimaan tietyn ajan valmistajan ohjeiden mukaisesti. Fitzsimonsin mukaan pitkäaikaisessa käytössä saatat huomata lisääntynyttä kiiltoa ja syvää hoitoa, mutta saatat myös nähdä epätasaisia ​​värejä, liiallista käsittelyä ja kertymistä.

Näiden koostumusten jättäminen päälle liian pitkään voi johtaa tummempaan hiusväriin kuin alun perin haluttiin. “Jos poistat sen liian nopeasti, pigmentillä ei myöskään ole tarpeeksi aikaa tarttua säikeihin, jolloin hiukset ovat vaaleampia kuin alun perin haluttiin”, Fitzsimons sanoo. Useimmat tahrat ja kiillot sisältävät vahvoja kemikaaleja, joten on aina parasta noudattaa suositeltua aikaa tai vähemmän.

“Sanoisin, että useimmat ainesosat, jotka on pestävä pois tietyn ajan kuluessa, ovat hiuskiillon tai hiuslakan ainesosia, koska jotkut sisältävät sulfaatteja tai parabeeneja, jotka voivat aiheuttaa ärsytystä, kuivuutta ja muita päänahkaan liittyviä ongelmia. Fitzsimons. “Puolipysyvät kiillot eivät silti tunkeudu päänahan läpi, joten ne ovat silti täysin turvallisia.”

TL;DR: Noudata ohjeita!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *