Vinkkejä alusvaatteisiin ja rintaliiveihin, jotka sinun tulee tietää ennen ostamista

By | September 23, 2023

TAinoa asia, jonka useimmat ihmiset harkitsevat ostaessaan rintaliivejä ja alusvaatteita, on koko. Ja kuinka suloisia ne ovatkaan. Mutta ennen kuin teet seuraavan suuren ostoksesi, saatat haluta lisätä muutaman kohteen tarkistuslistallesi.

Vaikka rintaliivit ja alusvaatteet saattavat tuntua vaarattomilta, lääketieteen tohtori Sapna Palep, ihotautilääkäri ja alusvaatteiden verkkokaupan Journellen toimitusjohtaja, näkee potilaiden kamppailevan samojen ongelmien kanssa yhä uudelleen ja uudelleen päivittäisessä käytännössä. Ja jotkut näistä johtuvat näennäisesti viattomista tekijöistä, kuten materiaalista ja istuvuudesta. Alusvaatteista, jotka aiheuttavat jatkuvia hiivatulehdusta, painekystaa aiheuttaviin rintaliiveihin, näihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun ostat alusvaatteita.

Neljä tärkeintä asiaa, jotka on otettava huomioon ostaessasi rintaliivejä ja alusvaatteita

1. Ripustin

Vaikka aluslangalliset rintaliivit antavat tytöillesi suuren noston, sinun ei pitäisi käyttää niitä jatkuvasti. DR. Palep sanoo, että on tärkeää varmistaa, että laatikossasi on ei-langallisia vaihtoehtoja kehosi suojaamiseksi.

“On tiettyjä toimintoja ja kellonaikoja, jolloin langattomat rintaliivit ja -rannekkeet ovat parempi ratkaisu”, hän sanoo. ”Esimerkiksi hikoilu voi lisätä ärsytystä, kun käytät kaariliivejä. Nopeat ja toistuvat liikkeet kiireisen aikataulun aikana ja harjoittelun aikana ovat myös yleinen syy painekystoihin, hankauksiin, infektioihin ja kosketus- tai ärsytysihottumaan.”

Jos nukut rintaliiveissä, on myös tärkeää varmistaa, että ne eivät ole langallisia. Saat silti tarvitsemasi mukavuuden ja tuen ilman terveysongelmia. “Kaarittamattomissa rintaliiveissä on samanlainen rakenne kuin kaaretuilla rintaliiveillä, mutta niiden pohjakupissa ei ole lankaa. Ne tukevat enemmän kuin rintaliivit, mutta ne rajoittavat vähemmän verenkiertoa kuin kaareiset rintaliivit”, hän sanoo.

2. Hengittämättömät kankaat

Oletko koskaan tarkistanut, mistä materiaalista alusvaatteesi on tehty? Jos se ei ole hengittävä vaihtoehto, ole varovainen. ”Ei hengittävillä kankailla hiki ei voi haihtua, jolloin iholle jää kosteutta. Tämä voi johtaa sienten ja bakteerien kasvuun, ja useimmat synteettiset materiaalit ovat tunnettu syy tähän”, sanoo Dr. Palep. Sen sijaan hän suosittelee valitsemaan vaihtoehtoja, joissa käytetään hengittävämpiä kankaita – kuten luonnonkuitukankaita, kuten puuvillaa.

3. Sopivuus

Kyllä, on ärsyttävää, kun sinulta kysytään, haluatko liivit asennettavaksi joka kerta, kun astut alusvaatekauppaan. Mutta oikea istuvuus ei vain näytä paremmalta, se on myös tärkeä terveydelle.

“Riivit tulisi asentaa yhtä usein kuin ihotutkimuksia”, sanoo tohtori. Palep. ”Eivät istu kunnolla rintaliivit ja alusvaatteet voivat aiheuttaa liiallista kitkaa ja tukkoisuutta erittäin herkillä alueilla. Tämä voi johtaa kystojen muodostumiseen, infektioon, hankauksiin ja ihottumaan. Esimerkiksi kystan muodostuminen voi johtua liiallisesta paineesta ja karvatupen tukkeutumisesta. Ja huonosti istuvat alusvaatteet ovat yleinen syy sukupuolielinten jatkuvaan kosteuteen, mikä voi johtaa hiivainfektioihin.”

4. Kuminauhat

Lepää rauhassa, kuminauhat. Vuosia sitten ne saattoivat olla kauniita alusvaatteissasi, mutta nykyään niitä ei tarvitse ostaa. DR. Palep sanoo, että on paljon parempi idea käyttää vapaasti leikattua mikrokuitua, puuvillaa ja verkkoa kulhossa ja vyötärönauhassa.

“Se poistaa kaikki ärsyttävät, supistavat tai vartaloa leikkaavat elastiset kuminauhat kehon pehmeämmiltä ja herkemmiltä ihoalueilta”, hän sanoo. “Samalla tavalla kuin joissain olosuhteissa voidaan käyttää lankattomia rintaliivejä kaarettujen rintaliivien sijaan, kumittomat alusvaatteet kuuluvat jokaisen laatikkoon.”

Näin voit ostaa kaikkien aikojen mukavimmat alusvaatteet, alusvaateammattilaisen mukaan. Tarkista sitten rintaliivit, jotka voivat auttaa selkäkipuihin, koska me kaikki voisimme käyttää hieman enemmän tukea elämässämme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *