Vent Writingin avulla voit julkaista kaiken yksityisesti

By | September 20, 2023

HOletko koskaan kirjoittanut vahvasti muotoiltua kirjettä (lue: täynnä F-pommeja ja huutomerkkejä) pomollesi, ystävällesi tai professorillesi ilman aikomustakaan lähettää sitä heille? Tuntuiko se… jotenkin hämmästyttävältä? Jos kyllä, niin onnittelut! Olet tutkinut päiväkirjaamista, jota kutsutaan “vent-kirjoitukseksi”. Ja terapeuttien mukaan se voi olla todella hyvä mielenterveydelle Ja ihmissuhteet. (Kyllä todella.)

Vent-kirjoittaminen on pohjimmiltaan kaikkien tukahduttujen vihaisten ajatusten ja turhautuneiden ajatusten kirjoittamista muistiin. Ajattele sitä kiitollisuuspäiväkirjan täsmällisenä vastakohtana, jossa ajattelet asioita, joista olet kiitollinen, kuten perhe, ystävät tai viimeinen kausi. Rakkaus on sokea. Sitä vastoin vent-kirjoittaminen kutsuu sinut puhumaan kaikesta ja kaikesta, mikä saa sinut tällä hetkellä vihaiseksi – tilaisuus kertoa, kuinka voit *Todella* Minusta tuntuu, että minut ohitetaan ylennyksen vuoksi tai minut hullutetaan äskettäisen Tinder-heiton vuoksi. Kyse on valitusten ilmaisemisesta tinkimättä.

”Se, että voin todella ilmaista sitä, mitä ajattelen ilman, että kukaan muu loukkaantuu siitä tai jolla on mielipide siitä, tuntuu todella vapauttavalta. Minun ei tarvitse sensuroida itseäni.” – Meredith Erin, Boredwalkin toimitusjohtaja ja teoksen kirjoittaja Valituspäiväkirja

Meredith Erin, Boredwalkin toimitusjohtaja ja toinen perustaja, piti kirjoittamista niin vapauttavina, että hän loi päiväkirjan nimenomaan tätä käytäntöä varten. Valituspäiväkirja. Erin sanoo, että hänellä oli vaikeuksia pitää kiitollisuuspäiväkirjaa, eikä hän näyttänyt löytäneensä rauhaa elämänsä hopeareunusten löytämisessä.

“Olen yrittänyt niin monia asioita löytääkseni helpotusta, mukaan lukien terapiaa, meditaatiota ja tietysti kiitollisuuden päiväkirjaa”, Erin sanoo. “Olen huomannut, että kiitollisuuspäiväkirjani päättyvät aina samalla tavalla, ja huomaan, että olen kiitollinen kumppanistani ja [my] Kissa ja kaikki muu on kauheaa. En koskaan kokenut kiitollisuuspäiväkirjoista apua, ja mitä enemmän yritin, sitä huonommin minusta tuntui, koska tämä taktiikka, jonka oletetaan toimivan kaikille, ei toiminut minulle.”

Vent-kirjoituksen edut

Avioliitto- ja perheterapeutin Gayane Aramayanin, LMFT:n, mukaan jatkuva itsensä pakottaminen näkemään asioiden positiivinen puoli voi olla haitallista mielenterveydelle ja johtaa myrkylliseen positiivisuuteen – hyvän mielialan, niin sanottujen “negatiivisten” tunteiden, epäaitoon pakottamiseen.“Se voi olla erittäin epäterveellistä, jos katsomme jatkuvasti valoisaa puolta”, Aramayan sanoo. ”Uskon, että molemmat voivat olla totta: voimme vahvistaa tunteemme Ja nähdä positiivinen puoli. Voin olla todella järkyttynyt, mutta voin myös tietää, että huomenna on parempi päivä.”

Ennen uransa aloittamista terapiassa Aramayan työskenteli sertifioituna vihanhallinnan koordinaattorina auttamalla miehiä ja naisia ​​käsittelemään negatiivisia tunteita ja kanavoimaan niitä terveellisillä tavoilla. Työssään Aramayan havaitsi, että monet hänen asiakkaistaan ​​opetettiin “imemään sitä” lapsuudessa, mikä johti huonosti hoidettuun aggressioon myöhemmin elämässä.

“Useimmille meistä ei kerrottu tai opetettu kuinka käsitellä tunteitamme, ja nyt aikuisina emme tiedä mitä tehdä niiden kanssa”, Aramayan sanoo. “Viha sinänsä ei ole pahasta. Se on terve tunne. Mutta tärkeintä on se, miten ilmaisemme sen.”

Tutkijat ovat jatkuvasti osoittaneet päiväkirjan pitämisen voimakkaat mielenterveyshyödyt. Kumulatiivisessa tutkimuksessa, joka käsitti 20 vertaisarvioitua artikkelia päiväkirjan pitämisen myönteisistä vaikutuksista mielenterveysongelmiin, havaittiin, että säännöllinen ja tehokas päiväkirjan pitäminen voi olla terapeuttista ja sillä on myönteinen vaikutus kognitiiviseen käsittelyyn ja ongelmanratkaisukykyymme.

“Journalingilla on niin paljon voimaa luoda selkeyttä”, Aramayan sanoo. “Se rauhoittaa kohonneita tunteita, aktivoi aivojen loogisen osan ja antaa hetken ajatella ja ehkä katsoa tilannetta eri tavalla.”

Aramayan jakaa myös, että päiväkirjan pitäminen antaa sinulle turvallisen tilan itseilmaisulle ja edistää tunteiden säätelyä, pelastaen läheisesi vahingollisilta purkauksilta ja itsesi henkiseltä ahdistukselta. “Kun et ilmaise tunteitasi, ne tulevat esiin muilla tavoilla”, hän sanoo. “Jotkut ihmiset kokevat valtavan tunteiden räjähdyksen, kun he tukahduttavat asioita; jotkut ihmiset alkavat saada ahdistuskohtauksia tai kiukunkohtauksia.”

Auttaa myös, että tuuletuspäiväkirja on täysin yksityinen, eli voit sanoa mitä haluat ilman rajoituksia. Erin sanoo, että kirjoittaminen ilman vastaanottajaa on yksi syy, miksi ilmasta kirjoittamisella on ollut niin suuri vaikutus hänen mielenterveyteensä. “Sen avulla voin ilmaista kaikki rumimmat ajatukseni ilman, että minun tarvitsee huolehtia siitä, että kuuntelija tuomitsee ne”, Erin sanoo. ”Se, että voin todella ilmaista sitä, mitä ajattelen ilman, että kukaan muu loukkaantuu siitä tai jolla on mielipide siitä, tuntuu todella vapauttavalta. Minun ei tarvitse sensuroida itseäni. Minun ei tarvitse lyhentää ajatuksiani tehdäkseni niistä mukavia muille.”

Oletko valmis kokeilemaan käsikirjoitustasi? Alla on viisi vinkkiä, joilla pääset alkuun.

5 vinkkiä kirjoittamisen aloittamiseen

1. Noudata kehotteita

Ennen kuin aloitat pitkän kirosanojen kirjoittamisen päiväkirjaasi, Aramayan suosittelee kirjoituskehotteita kirjoittamisen apuna. Kehotteiden avulla voit kohdata tiettyjä tilanteita, jotka ovat saattaneet häiritä sinua, ja voivat auttaa sinua tunnistamaan, mikä laukaisi tuntemasi negatiiviset tunteet. Ne voivat myös auttaa käynnistämään aivosi, kun olet epävarma Miksi Tunnet olosi ensinnäkin niin kurjalta.

“Jos kirjoitat: “Tämä saa minut niin järkyttymään, tämä saa minut vihaiseksi, vihaan kaikkia, eikä mikään tee minua onnelliseksi”, se ei välttämättä tee oloasi paremmaksi”, Aramayan lisää.

Joitakin ideoita nopeaan kirjoittamiseen ovat:

  1. Mitä vihaat eniten työssäsi?
  2. Mitä ystäväsi tekee, mikä ärsyttää sinua?
  3. Kuvaile tilannetta, jolloin vanhempasi nolostivat sinua.

Kirjoitusehdotukset sisään Valituspäiväkirja ovat tarkkoja ja sisältävät hauskan annoksen sarkasmia, mukaan lukien kysymykset, kuten “Mitkä ovat pettymyksellisimmät ostokset, joita olet koskaan tehnyt?” ja “Mitkä ovat typerimmät liikkeet tai TV-ohjelmat?”

“Järjestimme ohjatut kirjoituskehotteet synkän hauskoilla lainauksilla, joissa oli tilaa doodleille”, Erin sanoo. “Se, että saa nauraa kamalille asioille, tuntuu aina hieman paremmalta, joten tämä annos huumoria todella murtuu pimeyden läpi.”

2. Älä sensuroi itseäsi

Jotta voit hyötyä kaikista vapaan tekstin kirjoittamisen eduista, on tärkeää sallia itsellesi täydellinen itseilmaisu. Tämä ei ole aika hienontaa sanoja tai tukahduttaa ajatuksiasi. Nojaa tunteisiisi ja anna itsesi kirjoittaa hylkäämättä.

Muista, että kirjeelläsi ei ole ihmisvastaanottajaa, joten sinulla ei ole riskiä loukata jotakuta läheistäsi. Tämä on tilaisuutesi sanoa mitä *haluat* sanoa rakkaillesi tosielämässä, mutta ei rakkaudesta ja kunnioituksesta, jota sinulla on heitä kohtaan.

Erin lisää, että kirjoittaminen ilman estoja tarjoaa myös tietynlaisen helpotuksen tunteen, jota itsesensuuri ei yksinkertaisesti tarjoa. ”Tiedätkö, kuinka voit paremmin, kun olet ollut sairaana jonkin aikaa ja vihdoin oksenat ja tunnet helpotuksen tunteen? “Siltä minusta tuntui, kun kirjoitin siitä, mikä minua vaivasi”, Erin sanoo.

3. Älä pelkää olla vähäpätöinen pienistä asioista

Kirjoituksen purkamisessa ei ole liian pientä kritiikkiä. Unohtiko kämppäkaverisi laittaa märät vaatteensa kuivausrumpuun? Kirjoita siitä. Käytitkö jokaista punaista valoa matkallasi töihin tänä aamuna? Kirjoita siitä. Vaivasiko eteisvärinä lastasi tänään? Kirjoita siitä.

Vaikka nämä ärsytykset saattavat tuntua pieniltä asioiden suuressa kaaviossa, ne herättävät silti negatiivisia tunteita ja ovat tutkimisen arvoisia.

“Pienet asiat, kuten joku, joka kirjoittaa aina väärin nimesi, tai puolisosi, joka jatkuvasti unohtaa ripustaa märät pyyhkeet, voivat tuntua niin vähäpätöisiltä, ​​että ne eivät ansaitse sanomista, mutta se ei tarkoita, että he olisivat “Älä vaivaudu, “, Erin sanoo. ”Nämä pienet asiat voivat tuntua pieniltä sadepisaroilta, jotka täyttävät sangon. Muutama voitaisiin jättää huomioimatta, mutta tuhansien ajan myötä kertyvä voi johtaa ylivuotoon, ja sitten menetät hallinnan johonkin, joka näyttää pieneltä, vaikka todellisuudessa kyse ei ole pienestä itsestään, vaan kaikista pienistä asioista. yhdessä.”

4. Lue ja mieti mitä kirjoitit

Kun olet ilmaissut kaikki valituksensa, Aramayan suosittelee pysymään sanoissasi ja ajattelemaan kaikkea kirjoittamaasi. Mitä kerroit tilanteesta kirjeessäsi? Sinusta? Mitkä tekijät johtivat tähän negatiiviseen tunteeseen?

Tämä tärkeä vaihe tuuletusaukkojen kirjoittamisessa antaa sinun lähestyä tulevia konflikteja syvemmällä tiedolla siitä, mikä laukaisee sinut ja miksi. Erin lisää, että se voi myös paljastaa mitä sinun Minun roolini konfliktissa oli auttaa sinua mukauttamaan tapaasi käsitellä erimielisyyksiä tulevaisuudessa.

5. Säilytä sitä turvallisessa paikassa

Päiväkirjasi on pyhä ja on tärkeää käsitellä sitä sellaisena. Valitse kodin säilytykseen turvallinen paikka, johon muut kotitaloudessasi kuuluvat eivät pääse helposti. Vaikka päiväkirjasi tunteita ei todellakaan voi satuttaa, rakkaittesi tunteita voidaan satuttaa. Siksi muista säilyttää se yksityisessä paikassa.


Well+Good artikkelit viittaavat tieteellisiin, luotettaviin, ajankohtaisiin ja vankoihin tutkimuksiin jakamamme tiedon tueksi. Voit luottaa meihin matkallasi kohti hyvinvointia.

  1. Sohal, Monika et ai. “Päiväkirjan pitämisen tehokkuus mielenterveyssairauksien hoidossa: systemaattinen katsaus ja meta-analyysi.” Perhelääketiede ja yhteisön terveys Vol. 10.1 (2022): e001154. doi:10.1136/fmch-2021-001154


Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *