Uusi Thoughtful-sovellus tekee yhteydenpidosta päivittäisen tavan

By | October 18, 2023

minäJos haluat muistuttaa itseäsi terveellisistä tavoista pitkin päivää, siihen on luultavasti sovellus. Haluaisitko löytää hetken rauhan? Meditaatiosovellukset voivat rohkaista sinua harjoittamaan päivittäistä mindfulnessia. Yritätkö muistaa juoda vettä? Vedenseurantasovellukset voivat pingata sinua, kun saatat olla kuivunut. Ja mitä tulee harjoitteluun, on olemassa yhä suositumpi iPhone-kuntosovellus, joka kannustaa sinua ottamaan nämä askeleet joka päivä. Mutta entä sovellus, joka muistuttaa sinua… ottamaan yhteyttä ystäviin? Tämän osoittavat laajat tutkimukset Myös sosiaaliset kontaktit voivat olla tärkeitä terveydelle1 ja pitkäikäisyys kuten kaikki yllä mainitut terveyskäytännöt, ja Thoughtful-sovelluksen julkaisun myötä sosiaalisen vuorovaikutuksen tekeminen säännölliseksi tapaksi on myös paljon helpompaa.

Ajattelevia julkaisuja tänään, ja ne tarjoavat vinkkejä tietoiseen yhteydenpitoon ystävien kanssa päivittäin. Tutkimukset osoittavat, että tämän tyyppinen säännöllinen kirjeenvaihto ja reagointikyky3 (suurten mutta harvoin esiintyvien eleiden sijaan) on avain hyvään yhteyteen. “Suhteet ovat maratonia, eivät sprinttiä”, sanoo psykiatri Samantha Boardman, MD, joka konsultoi Thoughtfulin kehittämistä. “Se on [by way of] Nämä sisäänkirjautumisen ja esiintymisen mikrohetket osoittavat ihmisille, että ystävyyssuhteet kestävät ajan myötä.”

“Sisäänkirjautumisen ja muille ihmisille ilmestymisen mikrohetket ovat se, kuinka ystävyyssuhteet säilyvät ajan mittaan.” – Samantha Boardman, MD, psykiatri

Mutta todellisuus on, että muistaminen ystävien kanssa on usein helpommin sanottu kuin tehty. Tarkkainkin saattaa unohtaa ystävän syntymäpäivän, äskettäisen leikkauksen tai tulevan työesityksen, jos hänen henkilökohtainen kalenterinsa on tarpeeksi kiireinen. Ja pandemian seurauksena, joka on pakottanut meidät sosiaaliseen eristyneisyyteen, kykymme tavoittaa ja vahvistaa kontaktejamme4 ehkä ruosteisempi kuin koskaan. Itse asiassa Yhdysvaltain kansanterveyslääkäri kuvaili äskettäin yksinäisyyden yleisyyttä tässä maassa “epidemiaksi” ja huomautti, että se on yleistä kaikissa ikäryhmissä.

Thoughtful haluaa auttaa “vähentämällä ystävien tavoittamisen vaivaa kaikilla mahdollisilla tavoilla”, sanoo Elizabeth Shaffer, Thoughtfulin toinen perustaja ja toimitusjohtaja. Tämä tarkoittaa, että arvioit ensin persoonallisuutesi (jotta suositukset ystävien kanssa pitämisestä tuntuvat siltä, ​​mitä haluat tehdä) ja sitten annat sinulle päivittäin henkilökohtaisia ​​ehdotuksia seurustelemiseen, tärkeiden päivämäärien muistamiseen ja yhteyksien syventämiseen.

How Thoughtful käyttää persoonallisuustestiä auttaakseen sinua olemaan yhteydessä muihin

Thoughtful-sovelluksen perustana on kolmiosainen persoonallisuustesti nimeltä Connection Style -testi, joka on kehitetty yhteistyössä mielenterveysalan ammattilaisten kanssa arvioimaan, miten käyttäytyy, näytät ja kommunikoit ihmissuhteissasi. Ajatuksena on, että eri ihmiset rakentavat ja ylläpitävät yhteyksiä ystäviin ja läheisiin eri tavoin. Parhaat strategiat näiden yhteyksien syventämiseksi ottavat nämä luonnolliset mieltymykset huomioon.

Testi vie läpi erilaisia ​​ystävyyteen liittyviä skenaarioita – esimerkiksi “en ole soittanut poikaystävälleni viikkoihin, mutta lähetin hänelle äskettäin 200 meemiä” ja “Pidän ajatuksesta tehdä jotain uutta, mutta kun päivä tulee .”, voin ajatella vain: ‘Miksi suostuin siihen?'” – ja vastaat kuinka paljon olet samaa tai eri mieltä.

Vastaustesi perusteella sinut sijoitetaan johonkin viidestä yhteysarkkityypistä: Etsijä, Järjestäjä, Harrastaja, Meedio ja Kultivaattori. (Ollakseni selvää, mikään yhteystyyli ei ole parempi tai huonompi kuin mikään muu; ne yksinkertaisesti kuvastavat erilaisia ​​tapoja elää yhdessä parisuhteessa.) Tässä on erittely kaikista viidestä:

  1. Etsin: Nämä ihmiset ovat syvästi empaattisia ja etsivät aina merkitystä ja tietoa. Joskus heidän tunteensa voivat kuitenkin voittaa heidät. “He voivat olla haavoittuvia ja heidän tunteitaan satuttaa hieman, ja “miksi” voi päätyä huolestuttamaan heitä”, sanoo tohtori. Boardman.
  2. Järjestäjä: Yksityiskohtiin suuntautuneena ongelmanratkaisijana järjestäjät vastaavat stressiin tai ystävyyssuhteisiin liittyviin ongelmiin sukeltamalla yksityiskohtiin ja tekemällä kaiken itse, Dr. Boardman.
  3. Harrastaja: Nämä ihmiset haluavat elää täysillä, saada uusia kokemuksia ja lähteä seikkailuihin. Ne saavat sinut juhlimaan ja pitämään hauskaa, mutta ne voivat myös jättää sinut tuntemaan olosi ylivoimaiseksi tai olemaan täysin läsnä, sanoo Dr. Boardman. “Joskus he päätyvät tilanteeseen, jossa heillä ei ole aikaa elämänsä ihmisille, koska he suunnittelevat seuraavaa askelta.”
  4. Ennustaja: Näissä ihmisissä on kyse rehellisyydestä ja aitoudesta. Heidän avoimuutensa voi olla kaivattua raitista ilmaa, mutta “joskus se voi myös tuntua loukkaavalta”, sanoo Dr. Boardman ja huomauttaa hänen suoraselkäisyydestään. “Vaikka he eivät haluaisikaan, he usein osoittavat muiden virheitä.”
  5. Kultivaattori: Nämä ihmiset ovat uskollisia ja luotettavia – joskus jopa liiankin. “He pitävät jokapäiväisen elämän rutiineista ja pitävät niistä kiinni”, sanoo Dr. Boardman. Huomaavainen ja tunnollinen viljelijä on aina tukenasi, joskus jopa oman hyvinvointinsa kustannuksella.

Sovellus räätälöi päivittäiset ehdotuksensa yhteystyyliisi, jolloin voit “hyödynnä vahvuuksiasi ja kiertää ongelmia, jotka saattavat monimutkaistaa suhteitasi”, sanoo Dr. Boardman. Jos olet esimerkiksi etsijä, saatat joutua pysähtymään ilmaistaksesi jotain sen sijaan, että joutuisit tunteisiisi tai kestäisit kaunaa. Toisaalta, jos olet innokas, saatat saada kehotteen, joka yksinkertaisesti muistuttaa sinua tervehtimään jollekin, jotta et vaaranna jättää huomioimatta tärkeää yhteyttä ja sekaantua liikaa muihin asioihin.

How Thoughtful tekee yhteyksien luomisesta ja yksinäisyyden torjumisesta tapana

Joka kerta kun avaat Thoughtful-sovelluksen, sinulle esitetään kolme yhteyttä vahvistavaa kehotetta, jotka on mukautettu yllä mainitun yhteystyylisi perusteella: yksi, joka ehdottaa yhteydenottoa ystäväsi kanssa ja toinen, joka auttaa sinua muodostamaan yhteyden tärkeän päivämäärän tai tapahtuman muistoksi. ystävän elämässä ja joka auttaa sinua pohtimaan ystävyyttä.

Reach Out -kehotteet tarjoavat helpon tavan ottaa yhteyttä henkilöön, mutta Muista-kehotteet ohjaavat sinua tallentamaan tiettyjä tietoja ja päivämäärät ystävien kanssa käydyistä keskusteluista, jotta saat muistutuksen ajoissa. Ihannetapauksessa “lisäät joka päivä yhden tiedon jostakin henkilöstä elämässäsi, ja se voi olla jotain niinkin yksinkertaista kuin äskettäinen keskustelu tai ihmisten viettävät juhlat”, Shaffer sanoo.

Oletetaan esimerkiksi, että kollega mainitsi äskettäin teatteriryhmänsä tulevan esityksen. Voit kirjoittaa muistiin tämän yksityiskohdan päivämäärän kanssa vastauksena “muista”-kehotteeseen, jotta sinua muistutetaan toivottamaan heille onnea etukäteen ja onnittelemaan heitä myöhemmin. Tai jos saat tietää, että ystäväsi on varannut päivämäärän C-osastolle, voit tallentaa sen, jotta sinua muistutetaan lähettämään kortti tai tarjoamaan apua tuolloin.

Thoughtful-sovellus ei vain seuraa tällaisia ​​tapaamisia, vaan tarjoaa myös yksityiskohtaisia ​​tietoja niistä Mitä Sano milloin olet yhteydessä tapahtumasta riippuen (joten tunne, että et tiedä mitä sanoa, ei ole enää syy välttää yhteydenottoa). Yli 350 yhteyksiä käsittelevän artikkelin arsenaali sisältää asiantuntijavinkkejä ystävien ja perheenjäsenten auttamiseksi erilaisissa tärkeissä elämäntapahtumissa, kuten lapsettomuudessa tai vanhemman menetyksessä.

Jotta voit pysyä ystävyyssuhteissasi myös suurten virstanpylväiden ulkopuolella, jokaisen päivän viimeinen “Reflection”-kehote pyytää sinua kirjaamaan mukavan, hauskan, suloisen tai mielenkiintoisen vuorovaikutuksen tai muiston, jonka jaoit jonkun kanssa. Nämä kehotteet voivat näyttää suunnilleen tältä: “Kuka oli viimeinen henkilö, joka onnitteli sinua?” ja “Milloin viimeksi viihdyit ystäviesi kanssa?”

Tällainen “kokoelma upeita ystävyyshetkiä”, kuten Shaffer sen sanoo, voi auttaa vahvistamaan ystävyyssuhteesi kauneutta ja muistuttaa sinua siitä, miksi otit aikaa investoida niihin.


Well+Good artikkelit viittaavat tieteellisiin, luotettaviin, ajankohtaisiin ja vankoihin tutkimuksiin jakamamme tiedon tueksi. Voit luottaa meihin matkallasi kohti hyvinvointia.

  1. Holt-Lunstad, Julianne et ai. “Sosiaalisen kontaktin edistäminen kansanterveyden prioriteettina Yhdysvalloissa.” The American Psychologist Vol. 72.6 (2017): 517-530. doi: 10.1037/amp0000103

  2. Holt-Lunstad, Julianne et ai. “Yksinäisyys ja sosiaalinen eristyneisyys kuolleisuuden riskitekijöinä: meta-analyyttinen katsaus.” Perspektiivit psykologiseen tieteeseen: Psykologisen tieteen yhdistyksen lehti Vol. 10.2 (2015): 227-37. doi: 10.1177/1745691614568352

  3. Canevello, Amy ja Jennifer Crocker. “Hyvien suhteiden rakentaminen: reagointikyky, suhteiden laatu ja ihmisten väliset tavoitteet.” Journal of Personality and Social Psychology Vol. 99.1 (2010): 78-106. doi: 10.1037/a0018186

  4. Ernst, Mareike et ai. “Yksinäisyys ennen COVID-19-pandemiaa ja sen aikana: Systemaattinen katsaus meta-analyysiin.” The American Psychologist Vol. 77.5 (2022): 660-677. doi: 10.1037/amp0001005


Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *