Tiedämme, että kynsilakan irrottaminen on huono asia – näin huonoa se on

By | September 20, 2023

Well+Good SHOPissa toimittajamme käyttävät vuosien asiantuntemustaan ​​valitakseen tuotteita (ihonhoidosta itsehoitoon ja muihin), joista tulet varmasti rakastamaan. Vaikka toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti, Well+Good voi saada palkkion, jos ostat linkkien kautta. Hauskoja ostoksia! Tutustu SHOPiin

Pieni kulma kynsilakasta alkaa irrota. Edes ajattelematta sitä, tartut siihen yksi pieni pala. 10 minuuttia myöhemmin istut lakkapinon vieressä ja kyntesi näyttävät siltä kuin ne olisivat käyneet läpi helvetin. Me kaikki tiedämme, että tämä ei ole hyvä kynsillemme, mutta kuinka paha se todella on? Julkkiskynsitaiteilija Brittney Boycen mukaan se ei todellakaan ole hienoa.

“Kynsilevysi koostuu kolmesta eri kerroksesta, joista yläkerros koostuu tiiviisti pakatuista vanhoista kynsisoluista ja alakerros uusimmista, pehmeimmistä kynsisoluista”, sanoo Boyce, painatusbrändin Nails perustaja. LA:sta. ”Kun irrotat kynsilakkaa, kuoritaan pois ohut kerros kynsilevystä. Tämän toistuva tekeminen voi ohentaa kynsiäsi, jolloin ne ovat alttiimpia vaurioille.”Kynsissäsi on 150–200 kerrosta, ja julkkiskynsitaiteilija ja kouluttaja Julie Kandalecin mukaan kynsilakkasi poistaminen poistaa ylimmät kolmesta kymmeneen kerrosta. Tekemäsi vauriot riippuvat käyttämäsi kynsilakkatyypistä.

”Luonnollisen maalin poistaminen ei ole läheskään yhtä tehokasta [many layers] kuin geelilakan kuoriminen”, sanoo Kandalec, “Nail Art Design Book” -kirjan (24 dollaria) kirjoittaja. “Syynä tähän on se, että geelilakka kovettuu UV-valon kautta, joten geelilakkojen pohjalakka todella tunkeutuu kynsikerroksiin ja kovettuu siellä”, luonnollinen kynsilakka. Esimerkiksi Gelishin pohjalakka [which is commonly used in salons] Itse asiassa se tunkeutuu kynnen pohjaan, jossa kynnen keratiini sijaitsee. Joten jos poistat sen kunnolla, se todella korkkii sen, minkä vuoksi on niin tärkeää poistaa geelilakka kunnolla.”

Hän jatkaa: “Luonnollinen kynsilakka ei paranna samalla tavalla, joten se ei vahingoita kynttä, mutta se silti poistaa osan kynsistä, kun irrotat lakan.”

Olen viipaloinut kynsilakkani liian monta kertaa… mitä nyt?

Jos sinulla on taipumusta irrota kynsilakkasi, hyväksy tämä lempeä nyökkäys lopettaaksesi. Jos kuitenkin jo kamppailet vaurioiden kanssa, voit tehdä muutaman yksinkertaisen toimenpiteen saadaksesi kynnesi takaisin terveeksi.

“Pidä kynnet kosteutettuina kynsinauhoöljyllä ja kosteusvoiteella”, Boyce sanoo. “Syö tasapainoista ruokavaliota, joka sisältää runsaasti kivennäisaineita, vitamiineja, kollageenia ja välttämättömiä rasvoja. Olen huomannut, että kun asiakkaani syövät todella terveellisesti, heidän kynnensä pysyvät terveinä.”

Ja kun olet irrottanut geelin, sinun on annettava kynsillesi aikaa parantua ennen kuin laitat lakan uudelleen. “Anna kynsille kaksi tai kolme viikkoa uusiutua ennen uuden sarjan hankkimista”, Boyce sanoo. “Keho tarvitsee aikaa tuottaakseen lisää kynsisoluja.”

Voit myös käyttää kynsiä vahvistavia lisäravinteita ja seerumeja.

CND RescureRXx

CND RescureRXx – 21,00 dollaria

Kandalec on tämän CND-hoidon fani. “Se on keratiinihoito kynsille”, hän sanoo. Se on suunniteltu hierottavaksi paljaisiin kynsiin kahdesti päivässä. Näet tulokset jo viikossa, mutta voit myös käyttää sitä jopa neljä viikkoa.

Orly Nailtrition

Orly Nailtrition – 12,00 dollaria

Boyce, joka työskentelee Orlyn kanssa, suosittelee merkin kynsien vahvistajaa. “Se auttaa sinua palauttamaan kynnet viikossa”, hän sanoo.

Kuinka poistaa kynsilakka oikein vahingoittamatta sitä

Normaalia kiillotusta varten voit liottaa vanupallon asetonilla tai ei-asetonituotteilla ja poistaa sen sitten.

Orly Genius Remover – 7,00 dollaria

“Vaikka monet ihmiset ajattelevat, että asetonittomat poistoaineet ovat parempia ja vähemmän kuivuvia, asetonipohjaiset poistoaineet toimivat nopeimmin”, Boyce sanoo. “Etsi tuotetta, joka on rikastettu kosteuttavilla ja rauhoittavilla ainesosilla, kuten Orly’s Genius Remover. Pese sitten kätesi ja levitä sitten kynsinauhoöljyä.”

Mitä tulee geeliin, Boyce sanoo, että se on parasta poistaa ammattimaisesti. Voit kuitenkin tarvittaessa poistaa sen kotona.

“En yleensä suosittele geelin poistamista kokonaan sarjojen välillä – mieluummin lisään sen”, hän sanoo. ”Tätä varten viilaa ohuen kerroksen geeliä ja jätän pohjalakin paikalleen, jotta kynsilevy ei vaurioidu. Koska joka tapauksessa poistoprosessi voi olla haitallista ja kuivattavaa.”

Jos sinun on kuitenkin poistettava geeli kokonaan, noudata alla olevia ohjeita.

1. Aloita tiedosto

“Viilaa yläosaa kevyesti, jotta asetoni tunkeutuu nopeammin”, Boyce sanoo.

2. Levitä asetonia ja kääri

Sen sijaan, että liottaisit kynsiäsi asetonissa, ota viidesosa puuvillapallosta, liota se asetoniin, aseta se kynnelle ja kääri folioon. Vaihtoehtoisesti voit käyttää valmiita vaihtoehtoja, kuten Orly’s Gel Foil Remover Wrap (10 dollaria), jossa on puuvillaneliö, joka on sisällytetty pieneen alumiinifolion palaan.

3. Aseta lämmin pyyhe ja odota

“Aseta lämmin pyyhe käsien päälle noin 15 minuutiksi”, Kandelec sanoo. ”Tämä auttaa hillitsemään käsien synnyttämää lämpöä ja aktivoi asetonin vaikutukset paljon nopeammin. Älä koskaan lämmitä varsinaista asetonia, koska se on syttyvää:

4. Poista folio kynsi kynneltä ja kaavi se pois

“Työ naula kerrallaan, kierrä ja paina ja irrota folio”, Kandelec sanoo. ”Vain yksi kalvo kerrallaan saa irrota, muuten geeli voi kovettua uudelleen asetonin haihtuessa. Kaavi geeliä varovasti puutikulla vain vapaata reunaa kohti – älä työnnä sitä taaksepäin.”

5. Viimeistele tiedosto

“Jos geeliä jää jäljelle, voit toistaa yllä olevat vaiheet tai poistaa varovasti loput geelistä hienolla 220-400 karkeudella”, Kandalec sanoo. “Kiilje varovasti pehmustepuskurilla ja kynsinauhojen öljyllä luodaksesi sileän pinnan.” Tässä Teenitorin setissä (14 dollaria) on kaikki mitä tarvitset.

Haluatko olla ensimmäinen, joka saa tiedon uusimmista (ja parhaista) SHOP-tuotetarjouksista, mukautetuista kokoelmista, alennuksista ja muusta? Rekisteröidy saadaksesi tiedot suoraan sähköpostiisi.

Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *