Terveyshyötyjen vertailu

By | October 22, 2023

AKun suolakurkkupallosta on tullut yhä suositumpi, se on saavuttanut jonkinlaisen maineen “vanhusten tenniksenä”. Koska peli on hitaampaa ja pelataan pienemmällä kentällä kuin tennis, suolakurkkupallo on saavuttanut ehdottomasti seuraajia seniorien ja vanhempien aikuisten keskuudessa. Mutta totuus on, että se voi olla loistava harjoitus kaiken ikäisille ihmisille.

Haluaisitko todisteen? Osana meneillään olevaa Apple Heart and Movement -tutkimusta Apple ja Brigham and Women’s Hospital (Harvard Medical Schoolin tytäryhtiö) julkaisivat juuri tilastoja, joissa verrattiin 4 799 suolakurkkupallon ja 7 780 yli 30-vuotiaan tennispelaajan terveystuloksia Vuotta sitten 250 000 peliä. nauhoitettiin heidän Apple Watcheihinsa 32 kuukauden aikana.

Mitä tilastot osoittavat suolakurkkupallon ja tenniksen välillä?

Kaiken kaikkiaan useimmat mittarit olivat melko samanlaisia ​​​​pelien välillä, ja näiden kahden välillä oli vain muutamia pieniä eroja.

Kesto: Tutkijat havaitsivat, että suolakurkkuharjoittelun keskimääräinen pituus oli hieman pidempi kuin tennisharjoittelun (90 minuuttia vs. 81 minuuttia), ja he näkivät enemmän vaihtelua pelatussa ajassa.

Intensiteetti: Analysoidessaan Apple Watchin syketietoja tutkijat havaitsivat, että tenniksen maksimisyke oli keskimäärin 152 lyöntiä minuutissa verrattuna 143 lyöntiin minuutissa suolapallolla, mikä ero on yhdeksän lyöntiä minuutissa. Tennispelaajat viettivät myös yhdeksän prosenttia enemmän aikaa korkeamman intensiteetin sykevyöhykkeillä.

Johdonmukaisuus: Vuoden aikana pelattujen tennispelien määrä vaihteli enemmän kausiluonteisesti, kun taas suolakurkkuharjoittelujen määrä kasvoi tasaisesti koko tarkastelujakson ajan (ja ylitti tennispelien määrän heinäkuussa 2023).

Valokuva: Apple

Vaikutus mielenterveyteen: Kaikkia tutkimuksen osallistujia pyydettiin neljännesvuosittain suorittamaan mielenterveyskysely, joka sisälsi masennuksen seulontatyökalun. Sekä toistuvien pickleball- että tennispelaajien keskimääräiset pisteet osoittivat, että he kärsivät vähemmän todennäköisyydestä masennuksesta kuin muut tutkimuksessa mukana olevat ihmiset.

Mitä nämä erot sitten tarkoittavat terveydelle?

Interventiokardiologi Nadim Geloo, MD, Abbott’s Structural Heartin päälääketieteellinen johtaja, sanoo, että fyysiset aktiviteetit, kuten tennis ja suolakurkkupallo, ovat hyviä tapoja nostaa sykettäsi, mikä voi parantaa yleistä sydän- ja verisuoniterveyttäsi.

”Kun ihmiset keskimäärin teki “Jos pelasimme suolakurkkupalloa muutaman minuutin pidempään kuin tennistä pelanneilla, tennistä pelanneilla ihmisillä oli korkeampi syke, jolla voi olla suurempia terveyshyötyjä, kuten kalorien polttaminen ja kolesterolin alentaminen”, sanoo Dr. Geloo. Hän kuitenkin huomauttaa, että nämä erot ovat lopulta melko pieniä.

“Käytännössä pienellä erolla sykkeessä näiden kahden toiminnan välillä ei ehkä ole merkitystä useimmille ihmisille”, hän sanoo. “Tärkeä viesti on: mene ulos ja vaihda!”

Johdonmukaisuus, jolla pickleball-pelaajat tarttuivat siihen, ansaitsee ehdottomasti pisteen pickleball-kentällä. DR. Geloo selittää, että suurin ero harjoittelun hyötyjen suuruudessa on, kun verrataan henkilöä, joka harrastaa hyvin vähän tai ei ollenkaan liikuntaa, henkilöön, joka täyttää fyysisen aktiivisuuden vaatimukset riittävän viikoittaisen liikunnan keskitasolla.

Lopulta Dr. Geloo, että molemmat urheilulajit voivat tarjota loistavan kardioharjoittelun. “Sekä lyhyellä, intensiivisellä harjoituksella että pidemmällä, jatkuvalla ponnistelulla on terveyshyötynsä, mutta sinulle sopiva vaihtoehto riippuu nykyisestä terveydestäsi ja aktiivisuustasostasi sekä pitkän aikavälin tavoitteistasi”, sanoo Dr. Geloo. Jos et ole varma, mikä sopii sinulle, hän suosittelee ottamaan yhteyttä perusterveydenhuollon lääkäriin tai kardiologiin.

Miten voit tehdä suolapallo- ja tennisharjoittelusta entistä terveyttä edistävämpää?

Jos haluat hyötyä suolakurkkupallon ja tenniksen terveyshyödyistä, voit tehdä näin:

Lämmitä ensin

Lääkärit eri puolilla maata raportoivat erityisesti suolakurkkuvamman lisääntymisestä. “Kuten minkä tahansa muun fyysisen aktiviteetin kanssa, on tärkeää venytellä ennen urheilua valmistaakseen kehoa”, sanoo tohtori. Geloo. Liikuntafysiologi Carmen Van Rensburg kertoi aiemmin Well+Goodille, että hän suosittelee 5-10 minuutin lämmittelyä ennen peliä, joka koostuu pienestä lenkkeilystä ja sitten kaikkien kentällä käyttämiesi tärkeimpien lihasryhmien venyttelystä: pohkeista, nelipäiset reisilihakset, reisilihakset, reidet, alaselkä, hartiat, kyynärpäät ja ranteet.

Pidä sykkeesi korkealla

“Pisteiden välisten lyhyiden taukojen aikana kannattaa harkita kevyttä lenkkeilyä paikallaan ylläpitääksesi kohonnutta sykettä”, suosittelee Dr. Geloo niille, jotka haluavat todella haastaa sydän- ja verisuonijärjestelmänsä ja aerobisen kestävyytensä. Tiedät olevasi oikealla sykealueella, kun puhut helposti lyhyitä lauseita ja hengityksesi on hieman raskasta, mutta ei liiallista, hän sanoo.

Lepää jälkeenpäin

Yhtä tärkeää kuin on saada riittävästi liikuntaa ja pelata suolapalloa tai tennistä riittävän intensiivisesti hyvän harjoituksen saavuttamiseksi, sanoo Dr. Geloo, että on myös välttämätöntä antaa keholle aikaa levätä ja palautua pelaamisen jälkeen.

“Levon tekeminen säännölliseksi osaksi harjoitusrutiiniasi – ja aktiivisen rutiinin ylläpitäminen – voi auttaa sinua harjoittelemaan sekä urheilua pidempään että intensiivisemmin, mikä voi osaltaan edistää pitkän aikavälin terveyshyötyjä”, sanoo Dr. Geloo. “Kaikki ovat erilaisia: olitpa uusi urheilun parissa tai kokenut ammattilainen, muista kiinnittää huomiota kehoosi ja tarkkailla merkkejä siitä, milloin on aika pitää tauko tai siirtyä eteenpäin.”

Jatka samoin

”Jos harjoittelustasi on jo aikaa, älä ota liian paljon liian nopeasti; Sen sijaan jatka hitaasti ja kasva!” sanoo Dr. Geloo. ”Valitsitpa tenniksen, suolakurkkupallon tai muun urheilulajin, valitse sellainen, josta pidät ja jonka avulla pystyt noudattamaan jatkuvaa rutiinia pitkällä aikavälillä. Tärkeintä on jatkaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *