Terveellinen Cinnamon Crunch -banaanileipäresepti

By | October 11, 2023

AEi mene kauaa, kun kesäennätyslämpö on vihdoin takanapäin. Syksyn lähestyessä se tarkoittaa joitain asioita ruokailijoille: omenoiden poiminta, pakollinen PSL-latte ja lämpimien aterioiden leipominen mukaviin päiviin. Jotta aamusi olisi mahdollisimman makeaa ja viihtyisää, suosittelemme näiden minikanelirapeiden banaanileipien valmistamista reseptien kehittäjältä Kiley O’Donnellilta, eli @wellmadebykileyltä.

“Nämä ovat terveellisempiä, pehmeämpiä, pörröisempiä, täynnä banaanin ja kanelin lämmittävää makua, ja niissä on täydellinen rapeus kanelipäällysteestä”, O’Donnell kertoo. Lisäksi, jos minulta kysytään, ruokien miniversiot ovat luonnostaan ​​hauskempia. Voit jakaa ekstrat rakkaimpien kanssa tai säästää ne sadepäivää varten… mutta emme tuomitse sinua siitä, että säästät ja säilytät ne itsellesi. Lue eteenpäin saadaksesi selville, mikä tekee tästä reseptistä niin erityisen, ja opi sitten valmistamaan näitä yksinkertaisia ​​mutta herkullisen tyydyttäviä leipiä itse.

Miksi rakastamme tätä Cinnamon Crunch Banana Bread -reseptiä

“Mitä banaanileipää tulee, mitä yksinkertaisempi, sen parempi”, O’Donnell sanoo. “Ja jos tiskilläsi on muutama erittäin kypsä banaani, tämä on sinulle sopiva.”

Banaaneista puhuttaessa ne ovat yksi ravintoainerikkaimmista hedelmistä, joita voit löytää. Ne sisältävät runsaasti hiilihydraatteja, proteiineja, rasvahappoja ja kivennäisaineita sekä bioaktiivisia aineita, kuten alkaloideja, fenoleja, flavonoideja, tanniineja ja saponiineja, joilla on antioksidanttisia, tulehdusta ja mikrobeja estäviä vaikutuksia. Erottuvia ravintoaineita ovat kuitu (3 grammaa keskikokoista banaania kohden), joka edistää ruoansulatusta ja sydän- ja verisuoniterveyttä. Samaan aikaan niiden kaliumpitoisuus (450 milligrammaa per keskibanaani) tasapainottaa solujen vesipitoisuutta ja auttaa ylläpitämään tervettä verenpainetta.

Kaurajauho on toinen ravintoaineiden lähde tässä aamiaisjälkiruokareseptissä (tai jälkiruoka jälkiruoaksi). Se sisältää beetaglukaaneja vieläkin hyödyllisempää kuitua varten, mitä 93 prosenttia meistä voisi tehdä Todella Käytä sitä enemmän vähentääksesi sydän- ja verisuonisairauksien ja aineenvaihduntasairauksien riskiä. Lisäksi kauran yleisen kulutuksen on osoitettu edistävän terveyttä parantamalla suoliston mikrobiotaa ja edistämällä tervettä immuunivastetta. (P.S. O’Donnell suosittelee Bob’s Red Mill -pikakaurajauhojen käyttöä, jota on saatavana täysjyvänä ja gluteenittomina.)

Hänen reseptinsä vaatii myös kreikkalaista Chobani-jogurttia – eli parasta jogurttia suoliston terveydelle – tarjoamaan proteiinia ja kalsiumia sekä vähän sokeria. Vaahterasokeri tarjoaa luonnollisen makeuden ja kaneli täydentää lämpimän makuprofiilin samalla kun se tarjoaa antioksidanttisia, anti-inflammatorisia, antimikrobisia ja syöpää ehkäiseviä vaikutuksia.

Valitettavasti on aika herätä, leipoa ja tankata näitä herkullisia herkkuja.

Mini Cinnamon Crunch -banaanileipäresepti

Ainesosat

1 3/4 kuppi Bob’s Red Mill -kaurajauhoa (tai 1 3/4 kupillista kaurajauhoa, sekoitettuna)
2 tl kanelia
1 rkl leivinjauhetta
1 tl Leivinjauhetta
1 tl suolaa
3 kypsää banaania, muussattu
2 munaa
1/2 kuppia kreikkalaista Chobani-jogurttia
1/3 kuppia vaahterasiirappia
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl vaniljauutetta
Cinnamon Crunch täyte:
1/2 kuppia rakeista sokeria
2 1/2 rkl kanelia

 1. Kuumenna uuni 350 °F:seen. Suihkuta minileipävuoka tai tavallinen leipävuoka ja aseta sivuun.
 2. Sekoita suuressa kulhossa keskenään muussatut banaanit, munat, kreikkalainen jogurtti, vaahterasiirappi, oliiviöljy ja vaniljauute, kunnes ne ovat hyvin sekoittuneet.
 3. Sekoita erillisessä keskikokoisessa kulhossa keskenään kaurajauho, kaneli, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.
 4. Lisää kuivat aineet märkien aineiden joukkoon ja sekoita puulusikalla, kunnes taikina on tasaista ja tasaista.
 5. Sekoita pienessä kulhossa kidesokeri ja kaneli kanelirausteen täytteeksi.
 6. Käytä 1/2 kuppia minileipien taikinan kaatamiseen jokaiseen minileipää. Ripottele sitten pinnalle kaneli-sokeri-seosta luodaksesi kaneliseoksun täytteen.
 7. Jos käytät tavallista leipävuokaa, kaada taikina valmistettuun leipävuokaan. Ripottele sitten pinnalle kaneli-sokeri-seosta.
 8. Minileipiä varten paista 28-32 minuuttia.
 9. Tavallista leipävuokaa varten paista 45-50 minuuttia. Kun pinta on puolivalmis, laita folio päälle.
 10. Paista molempia kullanruskeiksi tai kunnes keskelle työnnetty hammastikku tulee puhtaana ulos.
 11. Anna jäähtyä leivinvuoassa 10 minuuttia, poista sitten ja laita ritilälle jäähtymään.
 12. Tarjoile halutessasi hieman voita ja hunajaa. Nauttia!

Well+Good artikkelit viittaavat tieteellisiin, luotettaviin, ajankohtaisiin ja vankoihin tutkimuksiin jakamamme tiedon tueksi. Voit luottaa meihin matkallasi kohti hyvinvointia.

 1. Sarma, Partha Pratim et ai. “Banaanin farmakologinen näkökulma: vaikutukset terapeuttisiin hyötyihin ja molekyylien telakointiin.” Ruoka ja toiminta Vol. 12.11 (2021): 4749-4767. doi: 10.1039/d1fo00477h

 2. Paudel, Devendra et ai. “Yleiskatsaus kauran terveyttä edistäviin ominaisuuksiin.” Ruoka (Basel, Sveitsi) Vol. 10.11 2591. 26.10.2021, doi:10.3390/foods10112591


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *