Terrykankaisen tyynyliinan edut iholle ja hiuksille

By | September 12, 2023

AKauneustoimittajana kohtaan loputtoman tuotevirran. Jotkut niistä, kuten Dysonin lentosalmi, saavat minut ihmettelemään, kuinka olen koskaan pärjännyt ilman niitä. Toiset kuulostavat kuitenkin liian hyvältä ollakseen totta – melkein kuin tieteisromaanista. Kun kyse on näiden tuotteiden kokeilemisesta, tärkein kysymys on: Toimivatko ne todella? (Ja ovatko alan asiantuntijat samaa mieltä?)

Törmäsin äskettäin froteetyynyliinaan, joka herätti kiinnostukseni niin paljon, että otin yhteyttä muutamaan ihotautilääkäriin ja parturiin, joihin luotan. (Joillakin ihmisillä on pikavalinta, mutta minulla on asiantuntijat). Lue eteenpäin saadaksesi selville, onko froteekankainen tyynyliina tuote, joka “muuttaa elämäsi” tai ainakin parantaa hiuksiasi ja ihoasi.Mikä on frotee tyynyliina?

Kuten nimestä voi päätellä, froteekankainen tyynyliina on froteekankaasta valmistettu tyynyliina. Ideana tällaisen imukykyisen kankaan käytön takana on, että voit nukkua mukavasti märillä hiuksilla ilman, että sinun tarvitsee huolehtia tyynyn kastumisesta. Tämä vähentää bakteerien ja homeen muodostumisen riskiä ja antaa hiusten kuivua lepääessäsi. Nämä pyyhetyynyt ovat myös erinomainen valinta ihmisille, jotka nukkuvat syvähoitonaamiot tai öljy hiuksissaan. (Luota minuun, kukaan ei halua viipyvää öljyn tuoksua tyynyliinaansa.)

Onko hiustenhoidossa hyötyä?

Suositun froteetyynyliinabrändin mukaan yksi froteetyynyliinan käytön tärkeimmistä eduista on sen kyky imeä kosteutta kosteista hiuksista yön aikana, mikä eliminoi haitallisten lämpömuotoilutyökalujen tarpeen. Wendy Iles, tunnettu toimituksellinen stylisti ja ILES FORMULA -yrityksen perustaja, huomauttaa kuitenkin, että froteekankaan löysä kudos ja paksut kuidut – vaikka se sopii erinomaisesti kehon kuivaamiseen – voivat lisätä kitkaa hiuksissa ja aiheuttaa sotkua, pörröisyyttä jne. haaroittuneet latvat. “Terry on erittäin imukykyinen ja voi poistaa hiuksista kosteutta ja luonnollisia öljyjä, mikä johtaa kuiviin ja hauraisiin hiuksiin”, hän lisää. Hienojen ja herkkien hiusten kuivaamiseen Iles suosittelee valitsemaan sen sijaan mikrokuituvaihtoehdon. Mikrokuitupyyhkeet on valmistettu hienoista, tiiviisti kudotusta kuidusta ja ne tarjoavat erinomaisen imukyvyn hiuksia kuivattaessa.

Iles ei suosittele nukkumaan märillä hiuksilla. “Kosteat hiukset eivät ole vain alttiimpia murtumaan ja vaurioitumaan”, hän sanoo, “vaan kostea ja lämmin ympäristö on myös epäterveellinen päänahalle.”

“Suosittelisin froteekankaan käyttöä vain kankaana kehon kuivaamiseen.” – Wendy Iles

Mitä tulee tyynyliinoihin, Iles suosittelee silkkityynyn käyttöä nukkumiseen. “Silkkikankaan rakenne vähentää kitkaa ja minimoi hiusten katkeamista”, hän sanoo. “Silkki on myös hengittävää, mikä mahdollistaa luonnollisen lämmön ja kosteuden kierron nukkuessasi.” Lisäksi silkki on hypoallergeeninen kangas, joka hylkii luonnollisesti pölypunkkeja ja muita allergeeneja.

Onko ihonhoitoetuja?

Okei, mutta voiko froteekankainen tyynyliina auttaa ihon terveyttä? Näin jotkut merkit väittävät, mutta Montefiore Advanced Caren kosmeettisen dermatologian johtaja Kseniya Kobets sanoo, että ulompiin tyynyliinoihin on olemassa parempia iho- ja päänahan materiaaleja. Esimerkiksi silkki tai bambupuuvilla vähentävät kitkaa ja vähentävät siten ryppyjä ja pörröisiä hiuksia.

“Terry imee loistavasti kosteutta ja öljyjä, joten se on erinomainen materiaali pyyhkeissä ja tyynyliinoissa, koska se auttaa imemään hikeä ja ylimääräistä kosteutta yön aikana”, sanoo Dr. Kobets. Mutta mitä tulee mukavuuteen, ulkoinen froteetyynyliina ei ehkä tunnu optimaaliselta iholla tai päänahalla ja voi lisätä ihon kitkaa.

Myös Dr. Kobets neuvoo olemaan nukkumatta märillä hiuksilla: “Suosittelen kuivaamaan hiukset vähintään 50 prosenttia ennen nukkumaanmenoa.” Hän selittää, että tyynyllä olevat märät hiukset joutuvat kosketuksiin kasvojen ja kaulan kanssa ja voivat ärsyttää ihoa ja aiheuttaa ihottumaa, varsinkin jos hiustuotteita on käytetty. Lisäksi märät materiaalit voivat luoda ympäristön hiivalle ja bakteereille kukoistaa, mikä johtaa mahdollisiin iho-ongelmiin. Kaiken kaikkiaan se voi olla vain yksi syy jatkaa hengitysteiden käyttöä myrskyn jälkeen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *