Tamponit vs. pehmusteet: Miksi valitset jommankumman?

By | September 21, 2023

WKun olin 9-vuotias, perheen ystäväni antoi minulle American Girl Guide to Puberty -oppaan. Huoli ja huoli sinusta, kirja, joka on kuuluisa sukupolvesta naisista, jotka selaisivat sivuja täynnä vesivärikuvituksia murrosiän traumoista, kuten aknen. Mutta luottaisin väitteeseen, että tämän kirjan osa, jonka lukijat muistavat parhaiten, ovat ehdottoman tarkat ohjeet tamponin asettamiseen. Muistan tuijottavani mainosta, jota voimme kaikki kiittää sen auttamisesta normalisoimaan ja popularisoimaan tamponin käyttöä, ja ajattelin itsekseni: “Ei kiitos.” Valitsin aina jälkimmäisen tamponeille ja tyynyille.

Asenteeni ei ole jotain mitä minä olen, hävettää Olen päättänyt pitää mahdollisimman paljon itselläni, mikä on itse asiassa melko helppoa. Tarkoitan, milloin viimeksi joku kysyi sinulta, voisiko he lainata muistilehtiötä? Se on ollut kuuma minuutti (tai useita vuosikymmeniä), eikö? Tämä johtuu siitä, että henkilökohtaisesta näkökulmastani muistilehtiöt ovat vanhentuneita ja vanhentuneita yleisessä mielipiteessä. Sitten Amy Schumerin vitsi Netflix-erikoissarjassa on juuri sinulle sopiva Kasvava yksityiskohtia varten. ”Ja Millennials, jos et tiedä mitä tyyny on, onnittelut…. Pehmuste on jalkaa pitkä vaippa, jonka käärit jalkojen väliin ja kahlat ympäriinsä koko päivän”, Schumer sanoo heilutessaan ympäriinsä.

Ja älkää ymmärtäkö minua väärin – minulla ei ole mitään tamponeja vastaan. Itse asiassa mielestäni on yleisesti ottaen voimaannuttavaa, että yhteiskunta on viileä, kun kyse on tamponeista, kuukautiskupeista ja kaikista muista hiustenhoitovaihtoehdoista (siellä), jotka saavat sinut tuntemaan olosi hyväksi. Mutta yhdellä henkilökohtainen Tunnen olevani ainoa GD-henkilö maan päällä, joka käyttää edelleen tyynyjä.

Ymmärrän, ymmärrän sen: luulet, että nämä ovat tamponeja Niin paljon viileämpää

Tamponeilla on ollut kapinallinen maine alusta alkaen; Kun Tampax tuli valtavirran markkinoille, katolinen kirkko tuomitsi naimattomat tamponin käyttäjät. Ja anekdoottisesti edistyksellinen isoäiti sanoo, että hänen aikansa patriarkaalinen tunne oli, että “tamponit olivat lutkoja varten”. Jos emättimeesi mahtuisi tamponi, mitä? eri Voisiko sille olla tilaa? [clutches pearls]? Ja vaikka joitakin vihjeitä tästä tamponin häpeämisestä on saattanut tunkeutua, vaikkakin hienovaraisesti, tämän päivän yhteiskuntaan (spoilerivaroitus: patriarkaatti on edelleen olemassa), se tosiasia, että tamponi oli “paha tyttö” -lisävaruste, teki hänestä vain seksikkäämmän.

Selvyyden vuoksi tarkoitan “seksikäs” merkityksessä “houkutteleva” – en “houkutteleva”. seksiä. Ja ne ovat todella houkuttelevia useista syistä, jotka kehittyvät kanssasi. Esimerkiksi, kun kasvoit tuskin verta vuotavana nuorena naisena 2000-luvun alussa, tamponit saattoivat tarjota saman merkin nuorekkaasta viileydestä kuin remmien käyttäminen, neilikkatupakan polttaminen tai vodkalla täytetystä vesipullosta juominen. En sano kaikkea tätä historioitsijana, vaan ihmisenä, joka on äskettäin väittänyt suuria kysymyksiä Kynä 15 ja sanoi: “Joo, se on aika paljon.”

Monille kollegoilleni oli helppo hypätä tamponin kelkkaan, koska se oli joko A. Ei iso juttu (katso: Huoli ja huoli sinusta) tai B. Naisellisuuden röyhkeä merkki. Tamponit ovat toistaiseksi ainoa naisellinen hygieniatuote, jolla on paikka hyvin varustetussa naisten wc:ssä. Siinä ne näyttävät makeilta, yksittäin pakattuina makeisilta lasipurkissa; Ja siellä minä istun, tyynyjeni pullollaan laukkuni salataskussa.

Kyse ei ole siitä, että käytän tyynyjä, koska tunnen kaiun “rrrrrrrrrip” purkamalla ne pakkauksestaan, mikä kaikuu jokaisesta kylpyhuoneen seinästä ASMR:n kaltaiseksi.

Kuten sanoin, en häpeä – mutta joskus tunnen olevani outo. Aina kun kollega mainitsee tyynyt, hän tekee sen silmiä pyörittävällä, kikattavalla äänellä: “Lol, tyynyt? Olemmeko 50-luvulla?” Enkä käytä tyynyjä, koska löydän kaiun “rrrrrrrrrip” niiden purkaminen, mikä kaikuu jokaisesta kylpyhuoneen seinästä ASMR:n viereiseksi tai jotain. En myöskään käytä niitä merkkinä puhtaudestani (koska HAHAHAHAHA ei), yksinkertaisemmin sanottuna käytän niitä, koska se on minusta järkevää.

Siksi minä, Internet-mummosi, käytän tyynyjä

Olen vanhanaikainen, ahdistunut, syvästi vastuuton, enkä välitä rannasta.

Vanhanaikainen osa: minut kasvatti tiukka, perinteinen katolinen äiti. Ja vaikka kasvatustani ei kuulunut himmeniin liittyvää pelottelua, emme yksinkertaisesti ostaneet Tampaxia Garisin taloudesta, enkä aikonut tehdä mitään erityisiä pyyntöjä.

Pelkotekijä tulee toksisesta sokkioireyhtymästä, ja usko minua, tiedän, että todennäköisyys on minun puolellani, kun on kyse TSS:n välttämisestä. Se vaikuttaa harvempaan kuin yhteen ihmiseen 100 000:sta, mutta olen joku, joka nukahtaa meikissäni ja voi ei koskaan Jokainen, joka ottaa ehkäisypillereitä samaan aikaan joka päivä ja sotkee ​​kolmivaiheisen ihonhoitorutiinin vaiheet.

En halua laittaa itseeni mitään, mikä ei tuo minulle iloa.

Mutta tärkein syy on tämä: en rakasta laittaa itseeni jotain, mikä ei tuo minulle iloa. Se pelottaa minua ja siltä minusta tuntuu, enkä tuomitse ihmisiä, jotka ajattelevat eri tavalla ja toivovat, etteivät he tuomitse minua. Koska en pääse ohi tamponin asettamisesta, tiesin alusta asti, että meistä tulee huono-onninen liitto. Ja jos luulet, etten ole kokeillut sitä vanhanaikaisella tavalla, voit olla varma, että käytin näitä muutamia epätoivoisesti, kun minulla ei ollut tyynyä käsillä, eikä kukaan ystävistäni tehnyt ainoaa, joka käytti tyynyäni. Tiedostoni tamponin jättämisestä? 30 tuskallista epämukavaa minuuttia, jonka jälkeen vaihtuu vanulliseen wc-paperiin.

Voi, lyhyt sana noista helposti hoidettavista kuukautiskupeista: Jos pidät näistä, olen todella iloinen puolestasi (ja kaikki säästetyt rahasi ja kestävyys voittaa joka kuukausi), mutta… ei, ei minulle. Jos en voi sitoutua tamponeihin, luuletko todella, että olisin valmis nyrkkimään itseäni kolme kertaa päivässä?

Osoittautuu, että en ole ainoa tyynyn fani tamponien ja tyynyjen välienselvittelyssä

Vaikka minusta tuntuu usein, että olen viimeinen henkilö, joka käyttää tyynyjä, todellisuus on, että monet ihmiset keräävät edelleen tuotteita. Vuonna 2018 näyttää siltä, ​​että minä, ainoa ystäväni, ja 61,31 miljoonaa muuta kuluttajaa ovat Padin käyttäjiä. Ja vaikka olen iloinen voidessani tietää, etten ole niin poikkeava kuin aiemmin luulin, en todellakaan ole täällä esittämässä vakuuttavaa argumenttia tyynyjen puolesta. Riippumatta siitä, mitä käytät – tyynyjä, tamponeja, kuppeja tai haluatko virrata vapaasti – mielestäni on hienoa, jos se saa sinut tuntemaan olosi mukavimmaksi, vahvemmiksi ja kuukautistesi mukaiseksi.

…Olisi kuitenkin mukavaa, jos kylpyhuoneet monipuolistaisivat perintötuotteiden tarjontaansa palvellakseen minua ja yli 61 miljoonaa muuta.

Tamponit ja pehmusteet lukuun ottamatta, meidän kaikkien pitäisi olla yhtä mieltä yhdestä asiasta: kuukautisseksin kinkkinen nautinto. Ja esittelemme Mittelschrein, kausikrampien ärsyttävän pienen ystävän.

Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *