Tampon Tax Back Coalition maksaa tamponiverosi

By | October 12, 2023

FTämän maan yli 11 miljoonalla ihmisellä, jotka kokevat jaksoittaista köyhyyttä, on jo tarpeeksi vaikeaa hankkia kuukausittain tarvittavia kuukautishygieniatuotteita, kuten tamponeja, pehmusteita tai pikkuhousunsuojia. Mutta ylimääräinen myyntivero, jota edelleen peritään tällaisista kuukautishoidon tarpeista 21 osavaltiossa, vain pahentaa tilannetta. Siksi sukupuolten huomioon ottava ja kestävä kuukautishoitobrändi August on tehnyt yhteistyötä seitsemän muun kuukautishygieniabrändin – Cora, LOLA, The Honey Pot, Rael, Here We Flo, Saalt ja DIVA – kanssa korvatakseen asiakkailleen kaikki valtion kulut. maksavat, kun he ostavat aikakautensa tuotteita verkosta tai kaupoista.

Asiantuntijat tässä artikkelissa

  • Amy Fischer, kuukautis- ja lisääntymishoitobrändin LOLA:n toimitusjohtaja
  • Nadya Okamoto, kuukautisten oikeuden aktivisti ja Augustin, kestävän kuukautishoitobrändin perustaja

Nämä kahdeksan aikakaushoitobrändiä muodostavat uuden Tampon Tax Back Coalitionin, joka lanseerataan 11. lokakuuta kansainvälisen tyttöjen päivän kunniaksi. Tästä päivästä eteenpäin asiakkaat voivat yksinkertaisesti vierailla tampontaxback.com-sivustolla ja lähettää kuitin joltakin näistä merkeistä ja heiltä veloitetusta arvonlisäverosta. Vero palautetaan sinulle Venmon kautta kahden arkipäivän kuluessa.

Kokoaman ideana on toisaalta säästää ihmiset joutumasta maksamaan veroja kuukautistenhoitotuotteista, mutta toisaalta lisätä tietoisuutta siitä, miksi nämä verot pitäisi poistaa valtakunnallisesti: Vaikka muut lääketuotteet, kuten piilolinssit, ja reseptivapaat tuotteet Useimmat osavaltiot pitävät itsehoitolääkkeitä välttämättömyytenä ja verovapaana. Kuukautistarvikkeet luokitellaan “ylellisyyksiksi” tai “ei-välttämättömiksi” 21 osavaltiossa, jotka edelleen verottavat niitä – huolimatta siitä, että kuukautisten alkaminen (ja hoitaminen) on väistämätöntä kaikille, joilla on kohtu.

“Ainoa syy, jonka voin arvata [tampons] leimataan edelleen ylellisyyksiksi tai ei-välttämättömiksi, koska ihmiset, jotka tekivät nämä oikeudelliset päätökset, eivät saaneet kuukautisia itse.” – Nadya Okamoto, elokuun toinen perustaja ja toimitusjohtaja

“Ainoa syy, jonka voin arvata [tampons] “Meidät leimataan edelleen tällä tavalla, koska ihmiset, jotka tekivät nämä oikeudelliset päätökset, eivät saaneet kuukautisia”, sanoo elokuun perustaja ja toimitusjohtaja Nadya Okamoto, joka perusti maailmanlaajuisen voittoa tavoittelemattoman PERIODin lähes kymmenen vuotta sitten. vuonna 2014 tarjotakseen sitä tarvitseville kuukautishoitoon tarvittavat välineet.

Viime vuosina osana kasvavaa liikettä ajanjakson köyhyyttä vastaan ​​19 osavaltiota on poistanut kuukautistenhoitotuotteiden myyntiveron (jota kutsutaan usein “tamponiveroksi”) sillä perusteella, että se on luonteeltaan syrjivää; Texas on viimeisin osavaltio, joka on tehnyt niin, ja laki tuli voimaan syyskuussa. Viime vuonna CVS alensi myös omien kuukautishoitotuotteidensa hintoja ja alkoi kerätä näistä tuotteista myyntiveroa 12 osavaltiossa.

Vaikka Okamoto otti käyttöön toukokuussa järjestelmän, jolla palautetaan elokuun asiakkaille tuotteita ostaessaan maksamansa verot, uusi Tampon Tax Back Coalition laajentaa vaikutusta kilpaileviin brändeihin.

Miksi kausien eriarvoisuus on fyysinen ja henkinen terveysongelma?

Ymmärtääksesi, millaista on elää kauden köyhyydessä ja saada rajoitettu pääsy tamponeihin tai tyynyihin, kuvittele osuva metafora: elää ilman wc-paperia noin viikon kuukaudessa. Ei ole väliä missä olet tällä viikolla, kun luonto kutsuu sinua – olipa kyseessä yleinen wc, ystävän asunto tai oma koti – sinun on löydettävä nopeasti tapa siivota itsesi ilman TP:tä. Toki löydät kiertotapoja (paperipyyhkeet ovat loppujen lopuksi asia), mutta jatkuva epävarmuus Kun Ja Missä Sinun täytyy levätä ilman vessapaperia koko viikon. Jokainen kuukausi täyttää sinut pelolla ja häpeällä.

Tällä tavoin kuukautisten hoitotuotteiden puutteella voi olla vaikutuksia, jotka ovat paljon laajempia kuin kuukautisvuodon lievittämisen epäonnistuminen. Itse asiassa vuonna 2020 tehty kysely, johon osallistui lähes 500 korkeakoulussa käyvää kuukautisia, havaitsi yhteyden kausiköyhyyden ja huonon mielenterveyden välillä: verrattuna koehenkilöihin, jotka eivät olleet koskaan kokeneet jaksoittaista köyhyyttä, koehenkilöihin, joilla ei ollut varaa kuukautiskipuihin tai saada kuukautisia, keskivaikeasta tai vaikeasta oli enemmän merkkejä. masennus.

“Siellä on suuri arvokkuuskomponentti”, Okamoto sanoo. “Kuvittele, että sinulla on kuukautiset [and you can’t afford period-care products]. Olet kuukautistesi kiireisinä päivänä, etkä sinulla ole ylimääräisiä alusvaatteita, varahousuja etkä välitöntä pääsyä suihkuun tai wc:hen. Ja samaan aikaan yrität elää jokapäiväistä elämääsi tai monille ihmisille yrität saada työtä.”

Tämä vain osoittaa, että kuukautistuotteiden saatavuuden puute voi myös johtaa taloudellisiin ongelmiin. “On huomattava määrä naisia ​​ja tyttöjä, jotka eivät voi käydä koulua tai käydä töissä elättääkseen perhettään, koska he eivät voi lähteä kotoa kuukautisten aikana”, sanoo Amy Fischer, Lolan toimitusjohtaja. “Ja se on sinänsä tragedia.”

Fischerille päätös yhdistää voimansa Okamoton kanssa Tampon Tax Back Coalitionin muodostamiseksi oli järjetön. Lolan lanseerauksesta vuonna 2014 lähtien luomukuukautishygienia- ja seksuaaliterveysbrändi on tehnyt yhteistyötä I Support the Girlsin kaltaisten organisaatioiden kanssa lahjoittaakseen miljoonia kuukautishoitotuotteita niille, joilla ei ole niihin varaa.

“Osoitamme joka vuosi tietyn osan budjetistamme, jotta voimme tukea näitä organisaatioita, myös tamponiveron osalta.” On Vaikka ne hävitettäisiin, on silti naisia, joilla ei ole niihin varaa”, Fischer sanoo. “Tavoitteena on varmistaa, että jokaisella kuukautishoitotuotetta tarvitsevalla on mahdollisuus saada kuukautishoitotuote silloin kun sitä tarvitsee.”

Sekä Fischer että Okamoto toivovat, että Tampon Tax Back Coalition innostaa muita kuukautisalan johtajia seuraamaan esimerkkiä ja myös palauttamaan asiakkailleen epäoikeudenmukaiset verot. Kapitalismi tietysti rohkaisee kilpailua samankaltaisten yritysten välillä, mutta Fischer sanoo, että tällaiset liikekumppanuudet voivat olla arvokas työkalu torjuttaessa sosiaalista oikeudenmukaisuutta koskevia kysymyksiä, kuten ajanjakson epätasa-arvoa, jotka vaikuttavat alan asiakkaisiin.


Well+Good artikkelit viittaavat tieteellisiin, luotettaviin, ajankohtaisiin ja vankoihin tutkimuksiin jakamamme tiedon tueksi. Voit luottaa meihin matkallasi kohti hyvinvointia.

  1. Cardoso, Lauren F et ai. “Aikasidonnainen köyhyys ja mielenterveyden seuraukset yliopisto-ikäisten naisten keskuudessa Yhdysvalloissa.” BMC Women’s Health Vol. 21.1, 14. tammikuuta 6. 2021, doi:10.1186/s12905-020-01149-5


Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *