Tämä tarkoittaa, että vaatteesi kestävät pidempään

By | September 18, 2023

YEilen toin viime kauden pörröisen valkoisen takin kuivapesuun olkapääkorjaukseen ja äiti puristi helmiä tiukasti kädessään. “Miksi et osta uutta takkia?” hän kysyi minulta. Minkä vuoksi? Kaikki ihmiset, jotka näen pandemiatalvella? Denise, ei. Olemme kaikki tulleet helpommaksi kierrättämään suosikkiasujamme yleisestä “kuka välittää?” -käsityksestä, joten nyt on täydellinen aika oppia, kuinka pidentää vaatteiden käyttöikää ja supistaa vaatekaappisi olennaiseen.

Sen lisäksi, että se on yleensä kustannustehokasta pitkällä aikavälillä, jo olemassa olevien asioiden uudelleenkeksiminen on myös melkoisen ympäristöystävällistä. YK:n ympäristöohjelman ja Ellen MacArthur Foundationin vuonna 2018 tekemän tutkimuksen mukaan muotiteollisuus on vastuussa 10 prosentista vuosittaisista maailmanlaajuisista hiilidioksidipäästöistä ja lähes 20 prosentista jätevedestä. Suuri kiitos, eikö? Joten vähän aikaa sijoittamiseen osiin, joita todella rakastetaan päivästä toiseen, on suuri voitto sinulle ja pieni voitto ympäristölle.

Alla olemme koonneet yhteen muutamia helppoja tapoja palauttaa ja nuorentaa vaatekaappiasi, jotta näet sinut läpi vuoden ja sen jälkeen.

Kuinka vaateasiantuntijat voivat pidentää vaatteiden säilyvyyttä

1. Sijoita joihinkin silitettäviin laastareihin

Onko sinulla vakavia farkkuongelmia? Jos kuluminen ei näytä hienolta (ja tunnet olosi todella vetiseksi), voit korjata sen helposti katkaisematta neulaa ja lankaa. Silitettävien laastarien oletetaan pelastavan päivän ja sulkevan kuilun lopullisesti.

“Valitse laastari, joka on paljon suurempi kuin repeämä ja joka on samanvärinen kuin vaate”, sanoo Adriene Booth Brooklynin Remadesta. “Noudata valmistajan ohjeita ja silitä laastari repeämän päälle sisältäpäin.”

Saumaton (anteeksi) vaihtoehto? Nämä yksinkertaiset silitettävät laastarit (6 dollaria) tekevät tempun ja ovat murto-osan uuden Levi’s-parin hinnasta.

2. Lopeta farkkujen pesu

Okei, tiedän, että saatat olla inhottava, mutta tilanne on tässä: Sinulla on täysi lupa olla pesemättä farkkujasi ennen kuin niihin törmää jotain aivan inhottavaa, tai anteliaammin, ennen kuin niitä on käytetty kolme tai neljä kertaa. Tämä johtuu siitä, että tutkimukset osoittavat, että farkkujen pesutiheyden vähentäminen pidentää niiden käyttöikää. Silloin sinulla on vähemmän kulumista ja voit säästää silitettävät laastarit todellisia hätätilanteita varten.

3. Puhdista valkoiset lenkkarit astianpesuaineella

Maeve Richmond, kotiorganisaatioyrityksen Maeve’s Methodin perustaja, kannatti tiskisaippuan käyttöä lenkkarien pinttyneen lian hoitoon. Kuten käy ilmi, astianpesuaineessa oleva pesuaine muodostaa kevyen vaahdon, joka tunkeutuu hyvin pinttyneisiin tahroihin. Joten se on sen arvoista kaikille, joita on vaikea poistaa

“Jotta valkoiset lenkkarit näyttävät jälleen uudelta, sekoita pieni roiske – korkeintaan teelusikallinen – astianpesuainetta kupilliseen vettä ja sekoita kunnes ne ovat vaahtoavaa”, Richmond sanoo. “Käytä sitten puhdasta, kosteaa sientä tai hammasharjaa hieroaksesi seosta varovasti kaikille pinnoille, mukaan lukien pohjat.”

4. Tai värjää virkistystä tarvitsevat valkoiset

Sido karanteeniprintti “Du Jour”, jotta voit olla “kestävä” ja “trendissä” sen sijaan, että “et pysty poistamaan kuitteja spagettisunnuntaista”. Investointi useisiin sateenkaarenvärisiin musteisiin, kuten tähän One-Step Tie-Dye Kit -sarjaan (30 dollaria), antaa sinulle paljon vaihtoehtoja muokata kappaleita, jotka ovat saattaneet tulla tylsiksi ajan myötä.

5. Kutista vaatteesi

Ugh, kutistuminen, pahin… mutta ei mahdotonta kääntyy takaisin. Jokainen kangas on hieman erilainen, kun vaatteet eivät kutistu, mutta puuvilla on luultavasti helpoin palauttaa. Max Appel, siivousasiantuntija ja OxiCleanin perustaja, kertoo, että haluat täyttää kylpyammeen tai pesualtaan haalealla vedellä ja ruokalusikallisella kankaanhuuhteluainetta, pyykinpesuainetta tai shampoolla. Sillä ei ole suurta merkitystä, kunhan tuote liukenee kokonaan. Anna vaatteen liota vedessä 30 minuuttia ennen kuin venytät sitä varovasti ja tasaisesti. Huuhtele kylmällä vedellä ja toivottavasti vaatteesi eivät ole enää nuken kokoisia.

6. Leikkaa pörröisten villapaitojen hiukset

Jos sinulla on neuletakki, joka saa sinut hulluksi, älä heitä sitä vielä pois (varsinkin jos se on kashmiria, se on kallista!). Voit puhaltaa uutta elämää suosikkineulekappaleihisi neuleparranajokoneella. Pidän tästä Conair Fabric Defuzzerista (12 dollaria) sekä pillereiden leikkaamiseen että nukan poistamiseen.

Ai hei! Näytät henkilöltä, joka rakastaa ilmaisia ​​harjoituksia, suosittujen hyvinvointibrändien alennuksia ja eksklusiivista Well+Good -sisältöä. Liity Well+-palveluun, hyvinvoinnin sisäpiiriläisten verkkoyhteisöömme, ja lunasta palkintosi välittömästi.

Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *