Tämä päivittäinen venytysharjoitus kestää vain 5 minuuttia

By | September 19, 2023

YTiedätkö sen tunteen, kun vierittelet joogamattoasi parhaalla venytysaikeella… ja yhtäkkiä unohdat jokaisen oppimasi venytyksen? Jos tämä kuulostaa tutulta, saatat hyötyä päivittäisestä venyttelyharjoituksesta, jonka voit muistaa kerran – ja koet hyödyt koko elämäsi ajan. Ja onneksi Clara Baini, Good Day Pilatesin perustaja, on koonnut sinulle täydellisen sarjan.

Tämän viikon jaksossa Kuukauden valmentaja, Baini on keksinyt viiden päivän päivittäisen joogatunnin, joka rentouttaa niskan, kylkien, hartioiden, lantion ja reisilihasten lihaksia. Kaiken kaikkiaan tämän suupalan kokoisen kurssin suorittaminen kestää noin viisi minuuttia – joten voit helposti sisällyttää sen aamurituaaliisi, lounastaukoon tai nukkumaanmenoohjelmaasi.

Pian tiedät nämä reitit ulkoa. Mutta ensin nappaa mukavat vaatteet, katso video ja lähde liikkeelle.

Bainin 5-liikkeen jokapäiväinen venyttelyrutiini

1. Istuvat kissalehmät

Istu säärillesi (tai lohkolle, jos se on sinulle mukavampaa). Nosta kädet ylös. Pudota sormesi niskan yläosaan ja anna pääsi pudota varovasti tähän väliaikaiseen kehtoon nostaen rintaasi samalla kun teet niin. Katso kattoon ja hengitä. Palaa hitaasti keskelle ja vedä leukaa rintaasi kohti kaareutuen selkääsi kuin kissa. Liiku edestakaisin rintakehän avaamisen ja sulkemisen välillä.

2. Istuva sivuttaisjousto

Pysy istumassa ja siirrä vasenta sormenpäätäsi noin 12 tuumaa lantiostasi. Ojenna oikea käsivarsi oikean korvasi viereen ja taivuta sitä varovasti vasemmalle kääntämättä rintaasi lattiaa kohti. Tunne venytys koko oikealla puolellasi. Palaa keskelle ja toista toisella puolella.

3. Pujota lanka neulaan

Nouse käsillesi ja polvillesi. Käytä hetki ja tarkista, että lantiosi ovat suoraan polvien päällä ja olkapäät suoraan ranteiden päällä. Ojenna oikea kätesi kattoon oikealla puolellasi ja anna katseesi seurata. Vie sitten oikea kätesi varovasti rintasi alle. Aseta oikea poski ja oikea olkapääsi matolle. Kierrä oikeaa rintaasi spiraalimaisesti oikealle puolelle. Hengittää. Poistu hitaasti asennosta ja vaihda sitten puolta.

4. Alaspäin osoittava koira

Palaa nelijalkaille. Työnnä varpaitasi ja nosta lantiota taivasta kohti taivuttamalla polviasi anteliaasti. Tee täällä sitä, mikä tuntuu hyvältä: siirrä painoasi puolelta toiselle, taivuta polviasi koskettaaksesi rintaasi tai nosta jalkasi kerrallaan avataksesi lantiosi. Sinä päätät.

5. Seisoen etulaskos

Kävele alaspäin osoittavasta koirastasi käsiäsi takaisin jalkoja kohti. Pidä polvet tarpeeksi koukussa, jotta rintakehäsi roikkuu niiden päällä ja tunnet venytyksen reisilihaksissasi. Anna sormenpäidesi koskettaa lattiaa tai tartu kyynärpäistäsi kummallakin kädellä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *