Tähtikylpy: hyödyt ja miten se tehdään

By | October 22, 2023

WKäännymme usein luonnon puoleen herättääksemme rauhallisuuden tunteen. Itse asiassa ulkona viettämisen on osoitettu vähentävän stressiä ja parantavan mielialaa. Luonnossa erilaisten aktiviteettien – kuten vaellus, retkeily ja uinti – hyötyjä tutkineet tutkijat ovat havainneet, että ne hyödyttävät paitsi mielenterveyttämme myös luovuuttamme ja kykyämme astua taaksepäin ja laajentaa elämäämme, tukea näkökulmaa. ja Koe kunnioitusta1. Ja kuten käy ilmi, nämä edut eivät lopu pimeän tullessa. Harjoittele tähtien kylpemistä tai tarkkaavaista tähtien katselemista, ja yötaivaasta tulee toinen luonnon valtakunta, jolla on valtava voima herättää rauhallisuuden ja yhteyden tunteita.

Tähtikylpy hyödyntää yötaivaan ihmeitä ja tyyneyttä meditaatiomenetelmänä. Tämä edullinen ja vaivaton meditaatioharjoitus on kaikkien saatavilla – se ei vaadi muuta kuin vain katsomaan taivaan tähtiä ja tuntemaan niiden inspiroiman kunnioituksen ja ihmetyksen. Et tarvitse erikoisvarusteita tai edes erityisen tummaa taivasta.

Mark Westmoquetten, tohtori, meditaation ja joogaopettajan, astrofyysikon ja kirjoittajan mukaan taivaalle katsominen ilman odotuksia auttaa sinua arvostamaan yhteyttäsi kaikkiin muihin eläviin olentoihin, sekä täällä että galakseissamme. Tietoisia ajatuksia Stargazersille. Yön hiljaisuus ja pimeys saavat aikaan tyyneyttä, ja niin suuren katseleminen herättää meissä kunnioitusta, mikä vähentää stressiä.

“Heti kun näemme tähden, olemme välittömästi yhteydessä siihen, että kaupunkimme, planeettamme ja aurinkokuntamme ulkopuolella on tähti, joka loistaa, sen valo loistaa alaspäin, ja minä vastaanotan sen valon. ” on sillä hetkellä “Olemme matkustaneet miljoonia valovuosia avaruuden halki, ja se on hämmästyttävää”, sanoo tohtori. Westmoquette.

Tähdet ovat yhdestä 15 miljardiin vuoteen vanhoja, ja se, että tiedämme, että olemme niiden joukossa, ja katsomme jotain, mitä ihmiset saattoivat nähdä monta vuotta sitten, lisää myös tätä kunnioituksen tunnetta. “Sinun ei edes tarvitse tietää, mikä tähti on ymmärtääkseen, että näkemäsi on sama asia, jonka jokainen ihminen on koskaan nähnyt, ja se on hämmästyttävää”, lisää tohtori. Westmoquette lisäsi. Itse asiassa yötaivaan ihmeet ovat tehneet pimeän taivaan matkailusta kukoistavan bisneksen ja auttaneet tähtitaivailupaikoista muodostumaan turistien hotspotiksi.

“Sinun ei edes tarvitse tietää, mikä tähti on ymmärtääkseen, että näkemäsi on sama asia, jonka jokainen ihminen on koskaan nähnyt, ja se on hämmästyttävää.” – Mark Westmoquette, PhD, meditaatioasiantuntija ja astrofyysikko

Edes perustiedot aurinkokunnasta tai tähtikuvioista eivät ole vaatimus tähtien katselun eduista. Itse asiassa Dr. Westmoquette jättää oppaan kotiin keskittyäksesi siihen, mikä on edessäsi – katso se ja nauti. “Voimme vain nauttia siitä, että olemme tähtien ympärillä pimeässä ja näemme, miltä se näyttää ja miltä se tuntuu”, hän sanoo.

Jos asut kaupunkialueella tai sen lähellä, sinulla ei todennäköisesti ole täysin tummaa taivasta etsiä tähtiä, koska öinen valosaaste tai rakennusten hajavalo vaikuttavat suureen osaan maailmaa, jolloin tähdet ovat vaikeampia. nähdä tässä paikassa. Tähtien katseleminen pimeällä taivaalla on ehdottomasti sen arvoista, mutta älä anna täydellisten olosuhteiden estää sinua tähtien kylpemisestä, sillä Dr. Westmoquette sanoo, että voit melkein aina nähdä ainakin muutaman tähden, jopa ilman täydellistä pimeyttä. Selkeän taivaan puutteesta johtuvan turhautumisen tunnistaminen ja tunnustaminen ja sitten irtipäästäminen voi myös olla osa tätä rituaalia.

Kuinka kauan kannattaa uida? Jopa 10 sekuntia on parempi kuin ei mitään, mutta voit tehdä tämän niin kauan tai niin vähän kuin haluat.

Vaikka ei ole vuodenaikaa, jolloin tähdet loistavat kirkkaammin, Dr. West Moquette on loistava aika tähtien katseluun, koska yöt ovat siellä pidempiä, mutta se ei ole niin kylmä kuin talvella. Samanlaisista syistä kevät on myös hyvää aikaa tähtien katseluun.

Näin peset tähdet

Valitse selkeä yö

Yleensä tähtien katselu on helpointa, kun taivas on selkeä, koska tähdet näkyvät paremmin. Jos mahdollista, yritä löytää paikka, jossa ei ole liikaa valosaastetta, mutta älä lannistu, jos et löydä täysin pimeää paikkaa. DR. Westmoquette suosittelee, jos mahdollista, etsimään korkeampaa maata, kuten kattoa tai mäen huipulta, “päästäksesi pois kaupungin valoista hetkeksi”. Jos se ei ole täysin mahdollista, keskity näkökentän korkeimpaan kohtaan. Vältä ainakin katuvaloa suoraan näkökentässäsi.

Älä kuitenkaan anna optimaalisten ennusteiden pelotella sinua. “Emme ole huolissamme täydellisistä olosuhteista”, sanoo Dr. Westmoquette. “Voimme vain huomata tunteet ja olla läsnä maailman kanssa sellaisena kuin se on.”

Istuudu ja viihdy

Jos et voi mennä ulos, mene vain ikkunaan. Kestää noin 10-15 minuuttia, ennen kuin silmäsi tottuvat täysin pimeyteen. Suunnittele siis sen mukaan.

Tehdäksesi siitä entistä mukavampaa – ja täyttääksesi nimen tähtikylpy – voit jopa asettaa lepotuolin tai tyynyn tai maata ja tuijottaa taivasta.

Karkota kaikki esiin tulevat ajatukset

Yritä parhaasi keskittyä yläpuolellasi olevaan yötaivaaseen. Jos huomaat ajatuksesi vaeltavan, mitä tehdä tähtien katselun jälkeen tai jotain muuta, joka vie sinut pois raiteilta, kuvittele taivas uudelleen, hengitä ja muista vain, miltä tuntuu olla siellä tähtien alla. . “Voimme vain muistaa tarkoituksen ja että kyse ei ole tekemisestä, vaan kokemisesta”, sanoo tohtori. Westmoquette.

Uppoudu hetkeen ja katso ylös

Ensinnäkin voit tyhjentää mielesi hieman sulkemalla silmäsi ja hengittämällä. Avaa silmäsi, rauhoittaa kaikki kysymykset siitä, mitkä planeetat ja tähtikuviot ovat edessäsi, ja tarkkaile sen sijaan tähtien mattoa yläpuolellasi. Jos et näe tähtiä, jatka etsimistä, sillä jotkut saattavat olla himmeitä – ja muista, että palkintona on kokemus, ei välttämättä näkemiesi tähtien määrä.

Keskittyäksesi voit yrittää kohdistaa katseesi johonkin taivaan pisteeseen, mutta yritä pitää mielessäsi kaikki välittömässä näkökentässäsi.

Vaikka et näe paljoa heti, ole kärsivällinen ja jatka hengittämistä. Jos tarvitset apua itsesi maadoittamiseen, sanoo Dr. Westmoquette: “Voit vain antaa mielesi vaeltaa ja arvostaa tätä valtavaa planeettaa, joka sijaitsee allamme.” Taivas on rajana.


Well+Good artikkelit viittaavat tieteellisiin, luotettaviin, ajankohtaisiin ja vankoihin tutkimuksiin jakamamme tiedon tueksi. Voit luottaa meihin matkallasi kohti hyvinvointia.

  1. Joye, Yannick ja Jan Willem Bolderdijk. “Tutkiva tutkimus poikkeuksellisen luonnon vaikutuksista tunteisiin, mielialaan ja prososiaalisuuteen.” Psykologian rajat Vol. 5 1577. 28. tammikuuta 2015, doi:10.3389/fpsyg.2014.01577

  2. Monroy, Maria et ai. “Päivittäisen kunnioituksen vaikutus stressiin, fyysiseen terveyteen ja hyvinvointiin: pitkittäistutkimus COVID-19:n aikana.” Tieteelliset raportit Vol. 13.1 9336. 8.6.2023, doi:10.1038/s41598-023-35200-w


Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *