Syksyallergiat ja niiden välttäminen allergialääkärin mukaan

By | September 19, 2023

minäJos on kausi, johon liittyy allergioita, se on tyypillisesti kevät ja sen rehevä silmujen ja kukkien näyttö. Mutta jos kärsit kausiluonteisista allergioista, viileä sää ja vaihtuvat lehdet eivät välttämättä tarkoita, että voit jättää nenäliinalaatikon pois. Syksy tuo mukanaan myös omat allergiat. Vaikka oireet ovat samankaltaisia ​​kuin kevätallergioissa – tukkoinen nenä, aivastelu ja vetiset silmät – näiden kahden välillä on eroja, Dr. Clifford Bassett, New Yorkin Astma & Allergy Centerin hallituksen sertifioitu allergologi ja T:n kirjoittajaUusi allergiaratkaisu.


Mikä aiheuttaa syksyn allergioita?

Nopea tieteen oppitunti: Allergiaa ilmenee, kun immuunijärjestelmämme reagoi aineeseen (kuten siitepölyyn tai eläinten hilseeseen) ikään kuin se olisi vaarallinen ja luo vasta-aineita sitä vastaan, vaikka se ei olisikaan meille haitallista.

Puiden siitepöly on tärkein kevään allergioiden lähde, mutta tuoksukon siitepöly vaikuttaa noin 50 miljoonaan amerikkalaiseen syksyllä. Myös homeitiöt, jotka lisääntyvät lehdissä ja kosteudessa, ovat syyllisiä, lisää Dr. Bassett lisäsi. Avain tämäntyyppisten syksyn allergioiden torjunnassa on siitepölyaltistuksen vähentäminen: Dr. Bassett suosittelee tarkkailemaan alueesi siitepölymääriä, sulkemaan ikkunat, jos määrät ovat korkeat, ja viettämään vähemmän aikaa ulkona kuivina, tuulisina päivinä.

Tosiasia on kuitenkin, että monet syksyn allergeenit piilevät sisällä. “Lämpötilan laskiessa potilaat sulkevat ikkunat ja viettävät enemmän aikaa sisätiloissa, mikä johtaa enemmän altistumiseen sisätiloissa oleville allergeeneille, kuten pölypunkeille, lemmikkieläinten hilseelle ja torakkahiukkasille”, hän sanoo. Sisähome ja kemikaalit voivat myös lähettää vasta-aineemme ylikierrokselle.

“Sisäilman laadulla on merkittävä vaikutus allergiaoireisiin, varsinkin kun vietämme 90 prosenttia ajastamme sisätiloissa”, sanoo Dr. Bassett.

Tehokkain tapa puhdistaa sisäilmaa

DR. Bassett kannattaa ilmanpuhdistimien käyttöä kodin ilman puhdistamiseksi allergioiden esiintymisen minimoimiseksi. “Tämä on korvaamaton strategia, jonka uskon olevan erittäin hyödyllinen monille potilaillemme, joilla on useita allergisia herkkyyttä ja jotka kärsivät kausiluonteisista allergioista ja muista hengitystiesairauksista ympäri vuoden”, hän sanoo.

On erityisen tärkeää löytää HEPA-suodattimella varustettu ilmanpuhdistin pienten ilmassa olevien allergeenihiukkasten poistamiseksi, Dr. Bassett. Hän pitää Rabbit Air -brändistä, jonka tuotteet ovat astma- ja allergiaystävällisiä Asthma and Allergy Foundation of America -järjestön ja Allergy Standards Limitedin sertifioimana.

Jos et (kuten minä) ole erityisen perehtynyt ilmansuodattimien maailmaan, Rabbit Airin tähtituote on A3 Ultra Quiet Air Purifier (alkaen 750 dollarista), jossa on ilmanlaatuanturit, jotka säätävät suorituskykyä, kun laite on automaattitilassa. sijaitsee. ”Teknisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat suorituskykyyn, ovat huoneen koko, puhtaan ilman tulonopeus, huoneen ilmanvaihto ja muut tekijät. Brändit, kuten Rabbit Air, optimoivat näiden kriteerien mukaan”, kertoo Dr. Bassett. Tämä ilmanpuhdistin on myös muokattavissa, ja se tarjoaa valittavana bakteerien suojan, lemmikkieläinten allergian, hajunpoistoaineen tai myrkkyjä absorboivan suodattimen, jota voit säätää riippuen erityisistä laukaisimistasi.

5 muuta tapaa minimoida sisätilojen allergeeneja

Laadukkaan ilmansuodattimen käytön lisäksi terveellisen kotiympäristön luominen on tärkeää, jotta voidaan minimoida sisätilojen allergian aiheuttajat, joita esiintyy syksyllä tai mihin tahansa muuhun vuodenaikaan, sanoo Dr. Bassett. Hänen parhaat vinkit:

  • Pese vuodevaatteet viikoittain kuumassa vedessä ja käytä allergeenia kestävää patjaa ja tyynyliinoja.
  • Poista matot, jotka sisältävät lemmikkieläinten karvoja ja muita allergeeneja.
  • Käytä ilmankuivaajaa homeen kasvun estämiseksi.
  • Siivoa epäpuhtaudet, joihin pöly kerääntyy.
  • Käytä HEPA-pölynimuria.

Käy allergologilla selvittääksesi laukaisesi

Jos kärsit kausiluonteisista allergioista, Dr. Dr. Bassett suosittelee puuttumaan oireisiin varhaisessa vaiheessa aloittamalla lääkitys useita viikkoja ennen allergiakauden alkua ja ryhtymällä ennakoiviin toimiin laukaisimien vähentämiseksi. Jos oireesi ovat kiusallisia tai pitkäaikaisia, hän suosittelee myös käyntiä allergologilla, koska vaikka lääkkeet voivat tarjota helpotusta, niillä voi olla myös sivuvaikutuksia, eivätkä ne ratkaise syytä.

“Tunnistamalla erityiset allergeenin laukaisevat tekijät testin avulla voit ryhtyä ennakoiviin toimiin altistumisen minimoimiseksi. Jos olet esimerkiksi allerginen pölypunkeille, voit peittää patjat ja tyynyt, pestä vuodevaatteet viikoittain, vähentää kosteutta ja imuroida usein”, sanoo Dr. Bassett. “Liipaisuaineiden välttäminen on tehokkaampaa allergioiden pitkäaikaisessa hallinnassa kuin pelkkä oireiden hoitaminen.”

Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *