Suunnittelija Bobby Berk ensimmäisestä kirjasta “Oikea kotona”

By | September 13, 2023

WKauan ennen kuin suunnitteluasiantuntija ja Emmy-ehdokas televisiojuontaja Bobby Berk pystyi tunnistamaan muotoilutaitonsa, hän tunsi sen luissaan. Hän koki tämän tunteen ensimmäisen kerran viisivuotiaana istuessaan makuuhuoneessa, joka oli koristeltu punaisella – punainen päiväpeite, punaiset tyynyt, punaiset verhot – kaikki paloauton värissä, jonka hänen äitinsä oli valinnut sopivaksi pikkupojalle. “En voinut pukea sanoiksi, että tämä väri pelotti minua, mutta tajusin, että en tuntenut oloani rauhalliseksi ja tunsin, että sininen saisi minut tuntemaan oloni paremmaksi”, hän kertoo. Niinpä hän säilytti syntymäpäiväsekit, kunnes hänellä oli varaa sinisistä liinavaatteista, jotka olisivat hänen ensimmäinen huoneen muodonmuutos koskaan.

Asiantuntijat tässä artikkelissa

  • Bobby Berk, suunnitteluasiantuntija, Emmy-ehdokas televisiojuontaja ja kirjailija

Vaikka Berk ei silloin täysin tajunnut sitä, tämä muotoileva kokemus loi perustan hänen nykyiselle lähestymistavalle: hyvän kodin suunnittelun ydin ei ole vain sen ulkonäössä, vaan myös siinä, miltä se tuntuu siellä asuvalle ihmiselle. . Kuten Berk selittää ensimmäisessä kirjassaan, joka ilmestyy 12. syyskuuta, Kotona: Kuinka hyvä muotoilu on hyväksi mielelleJos arvostat onnellisuutta, mukavuutta ja tyyliä tilan suunnittelussa, se pitää sinusta heti huolta.

Kirjassa Berk paljastaa tapoja, joilla muotoilulla on ollut syvällinen vaikutus hänen mielentilaansa vuosien varrella, ja antaa sitten käytännön ohjeita kodin suunnitteluun, joka tuntuu ja toimii kuin turvasatama – kodin, joka on enemmän kuin se edistää. pikemminkin kuin heikentäisi rauhan tunnettasi.

”Kodin suhteen se on minulle suurin tunne [that of] tuntea olonsa turvalliseksi.” -Bobby Berk, suunnitteluasiantuntija ja Emmy-ehdokas televisiojuontaja

”Kodin suhteen se on minulle suurin tunne [that of] tuntea olonsa turvalliseksi, hän sanoo. Hän ymmärsi tämän tunteen vakavuuden vasta, kun hän teini-ikäisenä huomasi olevansa ilman kotia ja sohvalla surffaamassa tai nukkumassa autossaan tai kadulla. Ensimmäinen asunto, johon hänellä oli varaa, oli pelastusköysi sekä fyysisesti että henkisesti. “Siirryin turvattomasta tunteesta sellaiseen tunteeseen ja tajusin sen dramaattisen eron mielenterveyteeni – se johdatti minut tielle tulla suunnittelijaksi ja jakaa tunteen muiden kanssa”, hän sanoo.

Hänen kirjalanseerauksensa kunniaksi puhuin Berkin kanssa siitä, mitä todella tarkoittaa oman tyylisi löytäminen ja miksi on niin tärkeää luoda tila, joka tukee sinua parhaiten, sekä tärkeimmistä kodin sisustuselementeistä, jotka nostavat mielialaa ja voivat rauhoittaa. aistejasi.

Hyvä+Hyvä: Kirjasi, Ihan kotonakorostaa, että on tärkeää suunnitella kotisi puhuttelemaan sinua henkilökohtaisesti. Mitä sanoisit jollekulle, jolla on vaikeuksia selvittää suunnittelutyyliään?

Bobby Berk: Aloittaisin kysymällä heiltä asioista, joilla ei ole mitään tekemistä suunnittelun kanssa – koska loppujen lopuksi nämä ovat asioita, joita haluat kotiisi, koska ne tekevät sinut onnelliseksi.

Muistan vuosia sitten Outo silmä, meillä oli sankari nimeltä Remy, ja hän oli perinyt isoäitinsä talon. Vaikka hänen isoäitinsä oli tyylikäs ja hänellä oli niin siisti talo, se oli siinä ei 27-vuotiaan poikamiehen talossa, eikä hän oikein tiennyt mitä tehdä sen kanssa.

Esityksen alussa kysyin ihmisiltä: “Mikä on suunnitteluestetiikkasi?” Ja he sanoivat: “En tiedä.” Tai he sanoivat jotain, jonka tiesin, etteivät he todellakaan olleet, vaan jotain, jonka he olivat kuulleet – esim. nimellä “ranskalainen teollisuus”. Ja minä sanoisin: “Oletko varma? Tiedätkö todella, mitä se on?” Ja he väistämättä sanoivat: “Ei, luin sen vain jostain.”

Joten kysyin Remyltä: “Mikä on suosikki-TV-ohjelmasi?” Ja hän sanoi: “Hullut miehet.” Ja sitten ajattelin: “Mikä on unelmalomasi?” Ja hän sanoi: “Kuuba, ja minäkin olen jumissa 50-luvulla.” Niinpä tein hänen kotinsa Mid-Century Moderniin ja tein todella siistin seinämaalauksen Havanna, ja hän tuli sisään ja sanoi: “Voi luoja, se olen niin minä.” En ymmärrä, kuinka teit sen.” Ja periaatteessa olin juuri kysynyt häneltä asioista, joista hän välitti, ja asioista, jotka eivät liity mitenkään suunnittelu, ja nämä ovat asioita, joita laitan hänen kotiinsa. Koska asia on, että jos he täyttävät kuppisi millään muulla tavalla, he täyttävät myös kupinsi kotona.

W+G: Mikä vaikutus henkilökohtaiseen tyyliisi perustuvalla kodin suunnittelulla on mielenterveyteen?

BB: Se on rajua. Kotisi on kuin puhelimen laturi. Jos et saa täyteen latausta kotona yöllä, et selviä päivällä, ja jos et lataa puhelinta yöllä, se ei selviä myöskään päivällä.

Joten sillä on todella suuri vaikutus, kun suunnittelet henkilökohtaisen tyylisi perusteella. Ja sen ei välttämättä tarvitse tarkoittaa, että ympäröit itsesi asioilla, joihin käytät rahaa. Se voi olla lomalta löytämäsi siisti kivi, joka vie sinut takaisin hetkeen, jolloin olit todella hyvässä henkisessä tilassa joka kerta kun katsot sitä. Se voi olla tuoksu. Se voi olla tekstuuri, joka muistuttaa sinua isoäitisi sohvasta, kun olit pieni, kun tunsit olosi turvalliseksi. Kun ymmärrät, mitä nämä asiat ovat, sillä voi olla suuri vaikutus.

W+G: Onko mielestäsi olemassa tiettyjä suunnittelun parannuksia tai muutoksia, jotka todella parantavat ihmisten tunteita kodeissaan?

B.B: Valaistus on erittäin tärkeä. Ja vaikka ihmiset puhuvat valaistuksen vaikutuksista huoneeseen, he eivät todellakaan ajattele, miten se voi vaikuttaa myös mielentilaan.

Usein ihmiset sanovat: “Voi, minun on niin vaikea nukahtaa yöllä.” Ja minä olen kuin: “Mikä on valaistusaikataulusi?” Riippuen siitä, milloin menet nukkumaan, on hyvä idea kääntää sammuttaa muutaman Sammuta tai sammuta tietyt valot tunteja etukäteen – tai jos mahdollista, laita valot himmentimeen, sillä kehosi alkaa luonnollisesti tuottaa melatoniinia pimeän tullessa.

Joten jos istut erittäin valoisassa huoneessa, kehosi ei luonnollisesti sano: “Oi, hei, on pimeää.” Minun täytyy valmistautua menemään nukkumaan.” Jos odotat keskiyöhön, jotta vältyt valoisassa huoneessa, ja sitten ajattelet: “Voi, haluan mennä nukkumaan. Miksi minulla menee puolitoista tuntia nukahtaa?” Se johtuu siitä, että et ohjelmoi kehoasi ja kerro sille. Et anna hänelle merkkiä “Hei, sammutan valot.”

Sama koskee kasvien lisäämistä tilaan, mikä voi olla todella rauhoittavaa – jopa keinotekoinen kasvi voi tehdä tempun, koska sielullamme ja hengellämme on yhteys luontoon. Ja kun elämme tilassa, jossa on paljon vehreyttä, se huijaa mielemme näkemään tekstuurit ja värit, jotka todella yhdistävät meidät kotiimme.

W+G: Koska oma tyylisi, toiveesi ja tarpeesi ovat kehittyneet ajan myötä, mitä olet tehnyt tehdäksesi kotona työskentelystä (jopa) parempaa?

B.B: Hyvästä organisaatiosta on tullut minulle yhä tärkeämpää. En koskaan tajunnut, kuinka tärkeää järjestäytyminen oli mielentilalleni – vaikka olen neitsyt, olen aina ollut enimmäkseen järjestetty. Mutta kun muutin ensimmäisen kerran Los Angelesiin, annoin sotkua kasaantua hieman lisää. En koskaan tehnyt sitä New Yorkissa, koska New Yorkissa ei voi olla sotkua, koska huone ei vain ole tarpeeksi suuri sille. Mutta Los Angelesissa makuuhuoneeni meni aina hieman käsistä; Se oli ainoa huone, jossa annoin itseni mennä hieman.

Mutta tajusin, että makuuhuone on itse asiassa yksi pahimmista paikoista päästää irti, koska silloin päädyt nukkumaan kaaoksessa. Ja älkää ymmärtäkö väärin, se ei ole koskaan ollut kaoottinen, mutta täällä oli kasa vaatteita ja siellä pyykkiä; Menet nukkumaan ja näet näitä asioita, ja kun heräät, näet nämä asiat, ja sillä on itse asiassa valtava vaikutus henkiseen hyvinvointiisi. Organisaatiomenetelmät ovat siis asia, johon olen todella kiintynyt ikääntyessäni.

W+G: Mikä on yksinkertainen suunnitteluvinkki, jonka avulla joku voisi tuntea olonsa hieman mukavammaksi ja kotoisammaksi omassa tilassaan?

B.B: Sanon aina, että maalipurkki voi todella vaikuttaa. Vaikka seinäsi eivät välttämättä ole huonon värisiä tai ehkä vain hieman likaisia ​​tai kellertäviä, mukava, raikas maalikerros voi usein olla erittäin hyödyllinen kirkastamaan niitä.

Toimittajan huomautus: Tämä haastattelu on muokattu ja tiivistetty selvyyden vuoksi.

Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *