Selkäkirurgin mukaan paras harjoitus selkäkipujen lievitykseen

By | September 11, 2023

WKulkiessaan 50 minuuttia junalla kotoaan lääkärin vastaanotolle Connecticutiin, MD Vijay Yanamadala, selkärangan neurokirurgi ja Sword Healthin ylilääkäri, huomasi, että hänellä oli kehittymässä selkäkipuja. Ei hyvä lookki selkärangan asiantuntijalle!

Itse asiassa se oli mitä Dr. Yanamadala kokenut, täysin normaalia. Aivan kuten auton jarrupalat kuluvat ajan myötä, ikääntyminen saa myös selkärangamme kulumaan, mikä voi johtaa selkäkipuihin, sanoo Dr. Yanamadala. Jatkuva istuminen (etenkin huonossa asennossa istuminen) vain lisää painetta niveliin, joihin voi kuulua myös selkä. Joten pitkän työmatkan aiheuttama kipu ei ollut yllätys.Selkäydinkirurgin ratkaisu ei olisi leikkaus; Sen pitäisi olla harjoittelua selkäkipujen lievittämiseksi. Hän tiesi, että tukeakseen selkää hänen täytyi vahvistaa ydintään – ei vain vatsalihaksia, vaan kaikkia ydinlihaksia, jotka ulottuvat vartalon etu- ja takaosaan.

“Ydin on pohjimmiltaan sisäinen selkätukemme”, sanoo Dr. Yanamadala. “[The core muscles] Tue selkärankaa, estä kipua ja anna meidän liikkua joustavasti.

Vaikka vahvat ydinlihakset tukevat selkärankaa sen työssä, joka pitää pään ja vartalon pystyssä, on myös päinvastoin. Mitä vähemmän ydinvoimaa sinulla on, sitä enemmän selkärangan on siedettävä liikkeen painetta ja iskuja, mikä lisää todennäköisyyttä, että nämä nivelet aiheuttavat sinulle ongelmia.

“Jos sinulla ei ole vahvoja selkälihaksia etkä ole rakentanut sisäistä selkätukea, nämä nivelet tekevät sen työn ja ne kuluvat kuten kaikki muukin”, sanoo Dr. Yanamdala.

Tästä syystä ytimen vahvistamisen tulisi olla ensimmäinen puolustuslinjasi selkäkipuja vastaan, ja juuri sitä Dr. Yanamadala itse teki – ja tekee niin edelleen.

“Minulle selkärangan terveys on sitä, kuinka voimme säilyttää liikkumisen joustavuuden ja kivuttoman elämän nivelidemme luonnollisesta kulumisesta huolimatta”, sanoo tohtori. Yanamdala.

DR. Yanamadala ei mene matolle ja tekee intensiivisen 30 minuutin polttimen joka päivä. Sen sijaan hän yrittää tehdä vain muutaman minuutin ydinharjoituksia joka päivä; Hän sanoo, että jos hän asettaa tavoitteen joka päivä, hän voi tehdä sen noin neljä kertaa viikossa, mikä on hänelle täysin ok.

Rutiinin keskipiste on lankku. DR. Yanamadala sanoo olevansa “valtava lankkujen puolestapuhuja”, koska ne kiinnittävät koko ympyrän, ytimen, ilman, että ne tarvitsevat liikettä selässä. Kun hän aloitti päivittäisten lankojen tekemisen, hän sanoi pystyvänsä pitämään asennossa noin 25-30 sekuntia. Nyt hänen ennätyksensä on kaksi minuuttia, mihin hän pyrkii joka kerta näinä päivinä.

Oman maksimin löytäminen on avainasemassa, hän sanoo. “Ei ole väliä kuinka kauan teet sen, kunhan painat lihaksia uupumukseen asti”, sanoo tohtori. Yanamadala. ”Jos teet sen 30 sekuntia ja lihaksesi ovat uupuneet 30 sekunnin jälkeen, se on yhtä voimakasta kuin jos tekisin sen kaksi minuuttia. Kyse on siitä, kuinka voit väsyttää lihaksesi täysin, jotta ne voivat sitten alkaa rakentaa uudelleen.

DR. Yanamadala levittää laudat kuolleilla bugeilla ja istumaan tai rypistymään kouluttaakseen ydintään eri tavoin. Mutta sinun ei tarvitse tehdä täsmälleen samaa rutiinia – tärkeintä on, että löydät harjoitukset, joita teet johdonmukaisesti ja työnnät itsesi maksimiin.

“Kun aloin vahvistaa ydintäni säännöllisesti, se auttoi todella valtavasti”, sanoo tohtori. Yanamadala. “Liikunta on lääkettä.”

Haluatko aloittaa lankkutyön selkärangan terveyteen? Kuinka tehdä täydellinen lankku saadaksesi suurimman hyödyn:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *