Seiso pystyssä tällä asentoharjoittelulla, joka lisää voimaa ja joustavuutta

By | September 13, 2023

PAsento, voima ja liikkuvuus liittyvät mahdollisesti noidankehään. Jos istut umpikujassa koko päivän, voit heikentää lihaksia ja saada liikkumattomaksi nivelet, joita tarvitset pysyäksesi pystyssä. Jos nivelesi ja lihaksesi ovat jäykkiä ja epäkunnossa, sinun on vaikea ylläpitää hyvää ryhtiä. HUOKAUS.

“Yksi suurimmista liikkuvuuteen vaikuttavista tekijöistä on huono asento koko päivän istumisesta, mikä johtaa lihasten epätasapainoon”, Emily Kiberd, DC, Urban Wellness Clinicin kiropraktiikka, kertoi aiemmin Well+Goodille. “Liikasta istumisesta johtuvat heikot lihakset voivat johtaa kehon kompensaatioihin, jotka voivat haitata liikkuvuutta ja aiheuttaa nivelten rappeutumista, lihasjännitystä ja päänsärkyä.”Päästäksesi eroon tästä kiertoongelmasta, sinun on omaksuttava ennakoiva lähestymistapa. Enter: harjoitus, joka tukee hyvää ryhtiä harjoittelemalla lihaksia ja lisäämällä nivelten liikelaajuutta. Kat Atienza, valmentaja ja Brooklynin Sessionin osaomistaja, kokosi 15 minuutin harjoitusvideon Well+Good’s Good Moves -sarjaan, joka tekee juuri sen.

Tämä rutiini keskittyy joihinkin hyvän asennon tärkeimpiin alueisiin. Tarvitset selkävoimaa ja joustavuutta pitääksesi olkapäät taaksepäin vedettyinä. Tämän harjoittamiseksi Atienza esittelee pitkän vastusnauhan, jota voit käyttää istuviin riveihin, yläpuoliseen puristimeen ja latin alasvetoon. (Voit myös käyttää mininauhaa tai vain ylläpitää kehon painoasi.) Nämä liikkeet koskettavat lattioasi ja keskiselkää samalla kun ne liikuttavat olkapäitäsi.

Vahva ryhti koskettaa myös pakaralihaksia, lantiota ja sydäntä, koska nämä lihasryhmät tarjoavat tukipylvään koko selkärangalle. Joten Atienza-ohjelmat liikkuvat kuin yhden jalan lantion työntövoimat aktivoidakseen takapuolesi ja avatakseen lantiosi.

“[There’s] Täällä tapahtuu paljon takaketjumme kanssa, mutta etulihaksemme – kehon etuosan lihakset – tukevat tätä tervettä kehoa yhtä paljon kuin selän lihakset”, Atienza sanoo.

Ylhäältä alas ja edestä taakse, voiman ja joustavuuden harjoittelu hyvän asennon saavuttamiseksi on todella koko kehon harjoittelua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *