Rubiinin väri, symboliikka ja merkitys

By | September 15, 2023

THeinäkuun syntymäkivi on kirkkaan punainen rubiini. Se on jyrkässä kontrastissa Junen syntymäkivelle, hienovaraiselle ja elegantille helmelle. Rubiinin uskotaan inspiroivan energiaa, intohimoa ja intohimoa – toisin kuin helmi, joka kertoo rauhasta ja intuitiosta. Rubyn voimakas energia saattaa kuitenkin olla juuri sitä, mitä tarvitset, jos etsit uutta elinvoiman tunnetta, joka kantaa sinut läpi kuukauden (tai sen jälkeen).


Heinäkuu Syntymäkiven ominaisuudet: energinen ja herkkä rubiini

 • Syntymäkiven väri: Punainen
 • Elementti: Antaa potkut
 • Planeetta: Mars
 • Chakra: Sydän- ja juurichakra
 • Alkuperä: Vaihteleva

Rubiinit valmistetaan mineraalikorundista ja ovat syyskuun syntymäkiven, safiirin, lähisukulaisia. Molemmat muodostuvat korkeissa paineissa ja lämpötiloissa syvällä maan pinnan alla, mutta rubiinin punainen sävy, jonka he saavat mineraalikromista, erottaa sen safiirista, jota on muuta paitsi punaisena. Hämmästyttävän kauneutensa ansiosta rubiinit ovat yksi halutuimmista jalokivistä safiirien, smaragdien ja timanttien ohella. Sen lisäksi, että ne ovat kauniita, ne ovat myös sitkeitä, ja niiden Mohsin kovuusarvo on vain yhden pisteen kaavion kärjessä olevan timantin alapuolella. Rubiineja löytyy eri puolilta maailmaa, kuten Vietnamista, Thaimaasta, Afrikasta ja Yhdysvalloista, ja “parhaat rubiinit tulevat Intiasta ja Burmasta”. [or Myanmar]sanoo Elizabeth Trattner, AP, DOM, integratiivisen lääketieteen ja kristallien asiantuntija, Helia Housen hyvinvointikeskuksen omistaja.

Rubiinin syntymäkiven merkitys ja symboliikka

Rubiineja on pitkään liitetty suojeluun ja vaurauteen. Muinaisessa Kiinassa ja Burmassa soturit käyttivät sitä suojakeinona, sanoo kristalliasiantuntija ja Reiki-mestari Laura Ellis, kun taas hindukulttuurissa sitä pidettiin “jalokivien kuninkaana” ja uskottiin, että hänelle rubiineja tarjonneet viittasivat häneen. “Jalokivien kuninkaana” Jumala Krishna syntyisi keisarina seuraavassa elämässään. Rubiinit yhdistetään myös intohimoon ja elinvoimaisuuteen, osittain siksi, että niiden värit ovat samankaltaisia ​​kuin veremme ja sykkivä sydän.

“Punainen väri tarkoittaa elämänvoimaa ja niin edelleen [ruby] auttaa ihmisiä virittymään omiin luomistiloihinsa – olipa kyseessä sitten luovia projekteja tai uusia tapoja olla maailmassa”, sanoo Reiki-mestari ja kristalliparantaja Mariah K. Lyons, ASTARA:n perustaja. “Se aktivoi myös sisäisen elämänvoiman, joka auttaa sinua siirtymään eteenpäin.” Ellis toistaa tämän tunteen ja kutsuu rubiinia “elvyttäväksi kiveksi”. Kun tunnet olosi inspiroitumattomaksi ja motivoimattomaksi, se voi auttaa sinua siirtymään eteenpäin tai seuraamaan toimiasi uudella tavalla. Ja kun koet energian tyyntymistä, rubiinit voivat auttaa sinua elvyttämään intohimoa ja ajaa. Ne ovat hyödyllisiä myös urasta selviytymisessä ja pysähtyneen energian vapauttamisessa, jotta voit keksiä uusia ratkaisuja päästäksesi eroon ruuhkasta.

Astrologiassa rubiini yhdistetään heinäkuussa syntyneisiin syöpiin ja leijonoihin, mikä tekee siitä erityisen hyödyllisen horoskooppimerkeille, vaikkakin eri tavoin. Rubiinit voivat rohkaista syöpäläisiä omaksumaan “kuningatarolemuksensa”, Lyons sanoo, ja antaa horoskoopin äidin hioa äidin vaistojaan, jotka ovat keskeisiä syövän piirteissä. Kivi voi toimia myös maadoittavana muistutuksena Syöville huolehtia itsestään, sillä vaikka he ovat luonnostaan ​​antavia, myötätuntoisia ja välittäviä muita kohtaan, heillä on myös taipumusta antaa. to joskus paljon. “Mitä leijonaan tulee, [ruby] tuo hyvin luovaa ja intohimoista energiaa”, Lyon sanoo auttaen kanavoimaan sisäistä tuliaan, ilmaisemaan täysin totuutensa ja vahvistamaan hänen säteilyään. Toisin sanoen rubiini auttaa tuomaan esiin leijonan parhaat ominaisuudet. Sen lisäksi kuka tahansa voi valjastaa heinäkuun syntymäkiven energisoivan voiman horoskoopistaan ​​ja syntymäkuukaudestaan ​​riippumatta.

Lyons, Ellis ja Dr. Trattner mainitsee myös, että rubiini on yhteydessä juurichakraan, joka liittyy vakauteen ja turvallisuuteen, sekä sydänchakraan, joka nimensä mukaisesti liittyy sydämen asioihin. Rubiini voi aktivoida juurichakran auttaakseen tuntemaan olonsa maadoittuneeksi energiaan ja samalla puhdistamaan energeettisiä esteitä. Mitä tulee sydänchakraan, se auttaa heräämään ja herättämään intohimoa ja samalla poistamaan tukkeumia, jotka voivat johtaa pysähtymiseen.

Mitkä ovat muut syntymäkivet heinäkuulle?

Rubiineja voitaisiin pitää heinäkuun ensisijaisena syntymäkivenä, mutta perinteisesti kivionyksi on yhdistetty kuukauteen. Ellisin mukaan onyksi on maadoituskivi, joka auttaa pysymään läsnä kehossa ja aistimaan ja terävöittamaan keskittymistä. Hän sanoo myös, että se voi myös suojata negatiiviselta energialta ja auttaa luomaan tai ylläpitämään terveitä rajoja.

Mitä syntymäkivet ovat?

Syntymäkivet ovat jalokiviä, jotka edustavat henkilön syntymäkuukautta tai horoskooppimerkkiä. Niiden alkuperän uskotaan juontavan raamatullisia aikoja, ja ensimmäisen vuosisadan historioitsija Flavius ​​​​Josephus määritti Aaronin rintakilven 12 jalokiviä vuoden kuukausiin ja 12 horoskooppimerkkiä Exodus-kirjassa. Kuitenkin tapa käyttää yhtä jalokiveä joka kuukausi alkoi Saksassa tai Puolassa vasta 1400- tai 1500-luvulla. Syntymäkivet ovat myös peräisin itämaisesta kulttuurista. Ratna Pariksha, viidennen vuosisadan hinduteksti, liitti tietyt jalokivet jumaliin, taivaankappaleisiin ja viikonpäiviin, kun taas vedalaiset astrologit suosittelevat tiettyjä jalokiviä yksilöille heidän astrologisen syntymäkartan perusteella.

Vuonna 1912 American Council Association of Jewellers (nykyisin Jewellers of America) loi standardoidun luettelon syntymäkivistä Yhdysvalloissa. Amerikan koruteollisuusneuvosto ja myöhemmin American Gem Trade Association päivittivät tämän luettelon sisältämään uudentyyppisiä syntymäkiviä tiettyinä kuukausina vuodesta.

Yleiskatsaus syntymäkivistä vuoden jokaisena kuukautena

Haluatko valita kristallin, joka vastaa syntymäkuukauttasi? Tässä on nopea yleiskatsaus syntymäkivistä jokaiselle vuoden kuukaudelle:

 • Tammikuun syntymäkivi: granaatti
 • Helmikuun syntymäkivi: ametisti
 • Maaliskuun syntymäkivi: Akvamariini ja verikivi
 • Huhtikuun syntymäkivi: timantti
 • Toukokuun syntymäkivi: smaragdi
 • Kesäkuun syntymäkivi: Helmi, aleksandriitti ja kuukivi
 • Heinäkuun syntymäkivi: rubiini
 • Elokuun syntymäkivi: Peridot, spinelli ja sardonyx
 • Syyskuun syntymäkivi: safiiri
 • Lokakuun syntymäkivi: Opaali ja turmaliini
 • Marraskuun syntymäkivi: Topaasi ja sitriini
 • Joulukuun syntymäkivi: Tansaniittia, turkoosia ja zirkonia

Heinäkuu Birthstonen usein kysytyt kysymykset

Mikä on heinäkuun syntymäkivi ja syntymäkukka?

Heinäkuun syntymäkivi on punainen rubiini tai perinteisesti onyx, ja heinäkuun syntymäkukka on delphinium eli larkspur, jota pidetään positiivisuuden symbolina.

Mitkä ovat heinäkuun kaksi syntymäkiveä?

Punainen rubiini on tällä hetkellä heinäkuun “ensisijainen” syntymäkivi, mutta perinteinen kuukauden syntymäkivi on musta onyksi.

Mitkä ovat heinäkuun syntymäkiven ominaisuudet?

Punainen rubiini on energinen kivi, jonka sanotaan stimuloivan energiaa, intohimoa ja intohimoa, kun taas perinteinen heinäkuun syntymäkivi – onyksi – on maadoituskivi, joka voi myös auttaa suojaamaan negatiiviselta energialta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *