Resepti paistetuille omenamunkkeille, 5 ainesosaa

By | October 16, 2023

minäJos olet yksi niistä ihmisistä, jotka haluavat olla mukana ja puhua leipomisesta ilman Vietä loputtomasti tunteja hikisessä keittiössä lyömällä, vaivaamalla ja muita asioita. Meillä on juuri sinulle syksyn teemaisia ​​leivonnaisia.

Tapaa nämä paistetut omenamunkit, joissa on viisi (!) tai vähemmän ainesosaa ja jotka saavat kaikki ajattelemaan, että sinusta tuli kondiittori yhdessä yössä (Kiitos, Pepperidge Farmin lehtitaikinalevyt). Paras osa? Ei paistamista eikä sotkua – todellisia pelin vaihtajia kotitekoisten munkkien valmistuksessa.

Kuinka valmistaa kotitekoisia omenamunkkeja kanelilla ja sokerilla muutamassa minuutissa

Toisin kuin perinteisten munkkien tekeminen tyhjästä (mikä vaatii paljon aineksia, pitkiä taikinan kohoamisaikoja ja kuuman ruokaöljyn polttaminen), nämä tee-se-itse paistetut omenamunkit ovat täysin päinvastaisia. Itse asiassa tarvitset vain viisi ainesosaa – herkullisia omenoita, lehtitaikinaa, kanelia, sokeria ja kananmunaa. Katso vain @seriousfoodfestishin uusin Instagram-postaus ja kuolaa hetkessä.

Joten miten taika herää henkiin? Ensinnäkin: Haluat muotoilla omenoistasi munkkia, mikä on helppo tehdä pienellä keksileikkurilla (jolla leikattiin donitsin keskelle reikä) ja terävällä veitsellä. Tämä 12-osainen pyöreä evästeleikkurisarja (saatavilla Amazonista 7 dollarilla) tarjoaa laajan valikoiman kokoja. Tässä tapauksessa kannattaa kuitenkin käyttää jotain pienempää (riippuen hedelmäsi koosta, jotta se on verrannollinen). ).

Ota ensin puhdas omena ja aseta se kyljelleen. Leikkaa sitten noin 2,5 cm paksut ympyrät, jotka muistuttavat litteää kiekkoa, ja poista ydin käyttämällä kekseliäitä keksileikkureitasi jättäen halkaisijaltaan noin 5 cm marginaalin. Seuraavaksi tulee hauska osa: otat hieman sulatetun lehtitaikinan ja leikkaat terävällä veitsellä tai pizzaleikkurilla taikinasta noin 2,5 cm leveitä suikaleita, joten sinun tulee jättää pitkiä säikeitä, kuten pappardelle-pastaa, vain leveämpiä. Jos huomaat lehtitaikinan olevan hieman liian paksua suoraan pakkauksesta, voit rullata sen varovasti leivinneulalla. Varmista myös, että se ei sula liikaa, muuten siitä tulee vaikea käsitellä ja tahmeaa.

Kun kaikki on kiinteää, muumioi omenaviipaleet lehtitaikinaliuskoilla. Tällä tarkoitamme jokaisen lehtitaikinanauhan käärimistä omenaviipaleiden ympärille ja taikinan kuljettamista keskeltä tarpeen mukaan varmistaaksesi, että koko omena peittyy lehtitaikinalla. Ammattilaisen vinkki: Älä jätä omenaa paljaaksi, sillä se auttaa luomaan illuusion donitsista, kun se kohoaa uunissa paistaessa. Kun omena on peitetty kokonaan lehtitaikinalla, aseta “munkit” leivinpaperilla vuoratulle pellille ja sivele jokaisen lehtitaikinalla peitetyn omenan pinta varovasti munankeltuaisella (yksi iso muna ja yksi). Vatkaa ruokalusikallinen vettä) niin, että se muuttuu paistaessa täysin kullanruskeaksi ja kastike tarttuu paremmin pintaan.

Siirrytään nyt täytteisiin (väistämättä paras osa). Jotta se pysyisi yksinkertaisena ja perinteisenä, ripottele munalla pesty pinta reilusti kanelisokeria (yksi osa kanelia neljään osaan sokeria). Tai voit päästää mielikuvituksesi valloilleen valitsemillasi ~hauskoilla~ täytteillä. Ajattele: Pelottavat sprinkleet, suklaaprillot, hunaja, kuorrutus – mahdollisuudet ovat rajattomat. Kun olet tehnyt valintasi, paista kaikkea esilämmitetyssä uunissa 180 °C:ssa 20-25 minuuttia.

Lopputulos? Makeat, pörröiset munkit, jotka on täytetty hieman hapokkaalla omenatäytteellä, jotka ilmentävät syksyn tunnelmaa. pyörtyminen.

Millaista omenaa kannattaa käyttää leivontaan?

Honeycrisp, McIntosh, Pink Lady, valittavana on paljon omenalajikkeita. Mitä tulee leivontaan, asiantuntijat sanovat kuitenkin, että on olemassa muutamia erityispiirteitä, jotka säilyttävät muotonsa ja koostumuksensa altistuessaan korkeille lämpötiloille (ja…). ei muuta siitä kasa massaa tai omenasosetta). Al Rose, neljännen sukupolven maanviljelijä ja Red Apple Farmin omistaja Phillipstonissa, Massachusettsissa, jossa hän kasvattaa yli 50 omenalajiketta, jakoi aiemmin Well+Goodille, että avaintekijä parhaiden omenoiden löytämisessä leivontaan on, että sillä on kiinteämpi rakenne. Rosen mukaan Fuji ja Granny Smith ovat kuitenkin erinomaisia ​​vaihtoehtoja.

Tutustu herkullisen kausiluontoisen vegaanisen Graham-keksejä sisältävän omenapiirakkaan valmistamiseen:Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *