Perheaterioiden syöminen edistää henkistä ja fyysistä terveyttä

By | September 17, 2023

SSyyskuu on kansallinen perheateriakuukausi, jonka FMI-säätiö perusti alun perin syyskuussa 2015. Aloite sai alkunsa keinona rohkaista amerikkalaisia ​​vain kokeilemaan sitä yksi vielä ateria viikossa kotona. Siitä lähtien se on kasvanut täysimittaiseksi liikkeeksi.

Vaikka pöydän ympärillä istuminen perheen kanssa voi olla vaikeampaa kuin uskotkaan, tutkimukset osoittavat, että se on täysin sen arvoista. Yhdessä syöminen tarjoaa monia etuja kaikille, mukaan lukien sosiaaliset ja henkiset edut, mutta myös paremman suorituskyvyn koulussa ja työssä sekä paremman kognition.

Perheaterioilla on myös vahva vaikutus ruokavalioon ja ravitsemustuloksiin. Vuonna 2020 julkaistu systemaattinen katsaus The Journal of Nutrition Education and Behaviour, havaitsi, että perheateriat lisäävät hedelmien ja vihannesten kulutusta sekä lapsilla että aikuisilla. Useimmat amerikkalaiset eivät saa tarpeeksi hedelmiä ja vihanneksia, joten tämä lisävahvistus voi vaikuttaa.Muita perheen aterioiden etuja ovat paremmat tulokset perheen toiminnassa, nuorten huumeiden käytön väheneminen, masennuksen, väkivallan ja itsemurhien oireiden väheneminen, korkeampi itsetunto ja parempi sietokyky.

Miksi perheen ateriat ovat kieltäytyneet?

Kaikkien näiden etujen ansiosta on syytä kysyä, miksi emme voi priorisoida perheen aterioita enemmän.

Jotkut kirjallisuus viittaa siihen, että perheillalliset ovat vähentyneet lähes 33 prosenttia viimeisen 20 vuoden aikana, mutta halu on edelleen olemassa ja vuorovesi saattaa olla muuttumassa. Perheillallisten määrä on lisääntynyt COVID-19-pandemian aikana, ja on toivoa, että tämä suuntaus jatkuu.

Ennen oli tavallista, että perheet syövät yhdessä, Muuttuva maisema on tuonut uusia haasteita. Toisaalta yhden sukupolven kotitalouksia on nykyään enemmän ja niiden määrä on jatkuvasti lisääntynyt. Lisäksi klo 9–17 työpäivään on nyt tehty monia muutoksia, ja yhä useammat naiset (historiallisesti tärkeimmät perheen aterioiden valmistajat) työskentelevät kodin ulkopuolella. Joten “illallinen”, kuten tiedämme, voi olla monia muunnelmia. Tämän lisäksi nousevat ruoan hinnat ja se, että Generation X ja Millennials valmistavat vähemmän ruokaa. On helppo ymmärtää, miten ja miksi perheen ateriat ovat muuttuneet.

Ateriapakkausten ja kätevien aterioiden toimitusvaihtoehtojen tulo ei kuitenkaan tarkoita, että perheen aterioiden vaivannäkö jää pois, itse asiassa se voi olla hyödyllistä perheen aterioissa. Loppujen lopuksi nämä ateriat voidaan silti nauttia yhdessä ja helpottavat todennäköisesti päivällistä perheen kanssa.

Se, mikä on ”perheen ateria” yhdelle kotitaloudelle, voi poiketa toisesta

Perheen määritelmä kehittyy jatkuvasti; Siksi jopa säännölliset ystävien yhteiset ateriat voivat muodostaa “perheaterian”, sanoo David Fikes, FMI-säätiön toiminnanjohtaja.

“Perheillallinen on syntyperäisen perheen tai valitun perheen tietoinen yritys istua yhdessä pöytään, jakaa ateria ja jakaa elämämme”, hän sanoo.

Jokainen perhe voi itse päättää, mitä tapahtuu ja mitä ei tapahdu perheen illallisella. Jotkut perheet voivat asettaa pöytätapoja koskevia ohjeita, kuten: B. pidättäytymällä käyttämästä matkapuhelimia, kun taas toiset voivat käyttää keskustelun aloittajia, jotta kaikki voivat vastata.

Kuinka perheen ateriat yleensä johtavat parempaan ravintoaineiden imeytymiseen kaikille

Usein kyse on vähemmän siitä, mitä tarjotaan, vaan enemmän siitä, mitä muuta nämä kokoontumiset tarjoavat: koulutusta, yhteyttä ja ehkä jopa tarkoituksentuntoa. “On mukavaa saada kaikki sukupolvet mukaan kasvatukseen, ruokalistan suunnitteluun, hankintaan ja perheen ruokien valmistamiseen”, Fikes sanoo. ”Tämä lisää vuorovaikutusaikaa perheenjäsenten välillä ja tarjoaa usein helpon tavan tuoda luonnontieteiden ja matematiikan sovelluksia arkielämän tilanteisiin. Tiedämme myös sen nuorena[er] Ihmiset syövät todennäköisemmin hedelmiä ja vihanneksia, joita he ovat itse kasvattaneet, valinneet tai valmistaneet.”

Perheillallisen järjestäminen mahdollistaa mahdollisuuksien mukaan yhteydenpidon, viestien ja arvojen jakamisen sekä yksinkertaisesti muistutuksen, että “olemme tässä yhdessä” solidaarisuuden vuoksi.

Kolmen alle 5-vuotiaan lapsen äitinä kannatan vahvasti perheen yhteistä istumista mahdollisuuksien mukaan. Ensinnäkin tiedän, että se auttaa vähentämään nirsoa syömistä, koska lapseni näkevät minun syövän sitä, mitä heille tarjotaan. Toiseksi ymmärrän, että tämä antaa heille mahdollisuuden nähdä syömisprosessi alusta loppuun, mikä voi lisätä kiinnostusta ruokaa kohtaan. Jos esimerkiksi ostimme pakastetun parsakaalin supermarketista, näet sen nyt muunneltuna (paistettuna ja maustettuna) ja tarjoiltuna pöydälle muiden ainesosien kanssa.

Kolmanneksi tiedän, että lasteni vanhetessa aika tulee arvokkaammaksi. He haluavat viettää enemmän aikaa ystäviensä kanssa ja voimme tehdä enemmän aktiviteetteja päivällisaikaan.

Perheillallisen järjestäminen vaatii sitoutumista ja suunnittelua, mutta siihen liittyvät henkiset, emotionaaliset ja ravitsemukselliset hyödyt ovat investoinnin arvoisia.

Tässä on joitain kokeiltujani menetelmiä perheen aterian tekemiseen minuuteissa

  • Pidä ruokakomeron niitit käsillä, sillä nämä terveelliset ja kätevät tuotteet voivat helpottaa yhden pannun ateriaa.
  • Osta valmiiksi leikattuja hedelmiä ja vihanneksia tai ateriapakkauksia supermarketista (esim. salaattipakkaukset, tacopakkaukset).
  • Yhdistä ylijääneet annokset uuteen lisukkeeseen lisätäksesi tuoretta makua ateriaan.
  • Suunnittele lasten ilta ja anna vanhempien lasten valita ruokalista
  • Tuo takaisin lapsuuden perheen suosikkiateriasi. Mistä pidit ja mitä muistat? Millaisia ​​muistoja voit tehdä perheesi kanssa nyt?

Perheaterian pitäminen keskittyneenä johonkin teemaan (taco, pizza tai jopa elokuva-/show-ilta ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja) tai sekoittamalla asioita (tarjoaa aamiainen illalliseksi!) luo hauskoja, nostalgisia ateriaideoita, jotka voidaan myös valmistaa suhteellisen nopeasti. .

Yrittäminen sitoutua vain yhteen perheen ateriaan viikossa, oli se sitten aamiainen, lounas tai illallinen, voi saada aikaan suuren eron. Tai jos se ei ole ateria, välipalan jakaminen voi tarjota saman hyödyn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *