Parhaat tavat kuivapesua kotona

By | September 18, 2023

SPahinta on laittaa vaatteisiin “vain kuivapesu” -tarra. Tämä tarkoittaa, että sinun on ponnisteltava paljon ja käytettävä paljon rahaa saadaksesi villa-, kashmir- tai silkkivaatteen näyttävän ja tuntuvan jälleen raikkaalta. Vai onko se? Pesula-asiantuntijat sanovat, että useimmat vaatteet, joissa on merkintä “vain kuivapesu”, voidaan puhdistaa helposti kotona.

Säännölliset siivousmatkat eivät maksa vain penniäkään, vaan sillä on myös toinen suuri haittapuoli: käytetyt aggressiiviset kemikaalit ovat haitallisia ympäristölle ja voivat ajan myötä jopa vahingoittaa tekstiilejä. Ja kemiallisten vaatteiden peseminen kotona voi tuntua monimutkaiselta, mutta se on erittäin helppoa. Se on itse asiassa niin helppoa, että ihmettelet, miksi veit puolet vaatekaappistasi kemialliseen pesuun. Materiaalista riippuen on olemassa erilaisia ​​tapoja tehdä tämä. Näin pääset alkuun.


Asiantuntijat tässä artikkelissa

  • Angelina McCullar, Angelina McCullar on tietoinen muotisuunnittelija YouTube-kanavan BlueprintDIY takana.
  • Audrey Coyne, Audrey Coyne on muotibloggaaja ja YouTuber Audrey à la Moden takana.

Kuinka kuivapesu kotona

Angelina McCullar, tietoinen muotisuunnittelija YouTube-kanavan BlueprintDIY takana, sanoo, ettei hän koskaan vie vaatteitaan kuivapesulaan ja vain pesee ne kotona. Yhdellä YouTube-videolla hän kertoi käyttäneensä kaupasta ostettua sarjaa kuivapesuun kotona. Mutta tutkittuaan oman ratkaisunsa kehittämistä hän ei ole palannut sen jälkeen. Näin:

1. Luo oma kuivapesuaineseos

Voit puhdistaa tahrat pienellä vedellä ja Ajaxilla (13 dollaria).) merkin päälle ja hiero tahra pois puhtaalla kankaan osalla. Valmista seuraavaksi kuivapesuseos: “Sekoitan yhden kupin lämmintä vettä, 1/4 kupillista etikkaa, 1 tl booraksia (14 dollaria), 1 tl happivalkaisuainetta (8 dollaria) ja muutama tippa laventelia”, sanoo McCullar.

Seuraavaksi hän kastaa puhtaan kankaan, kuten jauhosäkkipyyhkeen tai valkoisen pesulapun, seokseen ja laittaa sen kuivauspussiin puhdistettavien tavaroiden mukana. Sitten hän laittaa kuivauspussin kuivausrumpuun 30 minuutiksi. Niin yksinkertaista.

2. Pese vain kuivapesuvaatteet käsin kotona

Jos vaatteesi tarvitsevat lisäapua, McCullarilla on erittäin helppo tapa pestä silkki- ja pellavavaatteet käsin. “Pesen sen käsin Ajax-puikolla, huuhtelen sen sitten hyvin ja asetan sen kuivalle pyyhkeelle”, hän sanoo. “Kääriä se pyyhkeeseen ja jatka pyyhkeen pyörittämistä saadaksesi mahdollisimman paljon vettä ulos.” Ilmakuivattuaan sen kosteaan, hän silittää sen ilman höyryä. ”Kun silität sen, se tuntuu taas silkkiseltä. Jos et silitä sitä kosteana, se tuntuu todella jäykältä kuivumisen jälkeen.”

Voit myös pestä käsin villa- tai kashmirvillapaitasi. YouTube-videossa muotia rakastava YouTuber Audrey Coyne selitti, kuinka hän tekee sen. Hän täyttää ensin altaan vedellä, lisää sitten mietoa puhdistusainetta ja sekoittaa sitä kädellä. Sitten hän kääntää vaatteen nurinpäin ja kastaa sen veteen.

“Annan sen vaikuttaa 10–30 minuuttia riippuen siitä, kuinka paksu vaate on, kuinka likainen se on ja kuinka monta kertaa olen käyttänyt sitä”, Coyne sanoo. ”Kun se on valmis, otan sen pois altaalta ja lasken sen kylmän veden alla. Älä käytä lämmintä vettä näiden vaiheiden aikana, sillä esineesi voi kutistua. Purista varovasti käsiesi välissä – älä koskaan väännä sitä ulos, muuten se vääristää tuotetta. Tai laita se pyyhkeeseen ja rullaa kuin burrito.” Kun suurin osa vedestä on poistettu, Coyne kuivaa sen yön yli vaatetelineessä, joka on suunniteltu erityisesti ilmakuivaukseen. Seuraavana aamuna hän höyryttää vaatteet poistaakseen ryppyjä.

https://www.youtube.com/watch?v=HBwY2uifNJ8

Näiden asiantuntijaratkaisujen ansiosta koko vaatekaappisi näyttää – ja tuoksuu – raikkaammalta kuin koskaan! Kaikki ilman omaisuuksia kuivapesuun.

Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *