Parhaat ihotautilääkärien antamat neuvot ihonhoitoon vuonna 2022

By | September 14, 2023

S“Neuvoja” läheisten hoitamisesta on kaikkialla ja ne tulevat kaikilta. Tiedämme kuitenkin, että kaikki saatavilla oleva tieto ei ole totta ja lähteet eivät aina ole luotettavia. Siksi käännymme jatkuvasti ihotautilääkäreiden puoleen saadaksemme asiantuntemusta. Ja tänä vuonna he antoivat meille hienoja vinkkejä.

Opimme esimerkiksi, että niasiiniamidi voi auttaa säätelemään öljyntuotantoa ja että antiperspirantteja voidaan käyttää kaikkialla kehossa. Saat lisätietoja näistä ja muista vinkeistä jatkamalla vierittämistä saadaksesi tietoa parhaista ihonhoitoneuvoista, joita ihotautilääkärit ovat antaneet meille tänä vuonna.

10 parasta ihotautilääkärin neuvoa ihonhoitoon tänä vuonna

1. Viikoittainen päänahan hieronta voi tehdä ihmeitä

“Ei väliä mitä teet hiukset Tyyppi tai rakenne, hiero hiukset ja päänahan kanssa hiukset öljyä kerran viikossa”, sanoo Michele Green, MD, ihotautilääkäri New Yorkissa. Koska hieroessasi päänahkaa lisäät verenkiertoa, mikä edistää ravinteiden jakautumista koko päänahaan ja hiuksiin. “Syötä tämä hiukset Hoito-ohjelma auttaa vahvistamaan hiukset follikkelia ja edistää päänahan ja hiukset Terveys.”


Asiantuntijat tässä artikkelissa

  • Adeline Kikam, DO, sertifioitu ihotautilääkäri ja Brown Skin Dermin perustaja
  • Heather Woolery-Lloyd, MD, sertifioitu ihotautilääkäri Miamissa
  • Ivy Lee, MD, board-sertifioitu ihotautilääkäri
  • Jeanine Downie, MD, board-sertifioitu ihotautilääkäri
  • Jennifer Holman, MD, Dr. Jennifer Holman on teksasilainen board-sertifioitu ihotautilääkäri.
  • Loretta Ciraldo, MD, FAAD, board-sertifioitu ihotautilääkäri ja Dr. Loretta ihonhoito
  • Lynn McKinley-Grant, MD, hallituksen sertifioitu ihotautilääkäri Washington DC:ssä
  • Marisa Garshick, MD, FAAD, MDCS:n ihotautilääkäri ja Weill Cornell Medicinen dermatologian kliininen apulaisprofessori
  • Ranella Hirsch, MD, sertifioitu ihotautilääkäri Cambridgessa, MA
  • Shirley Chi, MD, sertifioitu ihotautilääkäri, joka on erikoistunut lääketieteelliseen ja kosmeettiseen ihotautiin

2. Perusrusketus on täydellinen myytti

Ei ole koskaan aina tarve saada perusrusketus ennen lomaa auringonpolttamisen välttämiseksi rannalla. “Jokainen rusketus on kehosi vastaus UV-säteilyn aiheuttamaan DNA-vaurioon”, varoittaa Dr. Jennifer Holman, teksasilainen ihotautilääkäri, jolla diagnosoitiin ihosyöpä 20-vuotiaana. “Tapa, jolla selitän sen potilaille, on, että perusrusketuksen saaminen on kuin polttaisit viisi savuketta päivässä valmistautuaksesi lomalle ja polttaisin sitten kaksikymmentä savuketta päivässä.”

3. Älä hiero silmiäsi liian usein

“Silmiä ympäröivä alue on ihosi herkin osa, koska se on niin ohut. Hankaumat voivat ilmaantua erittäin helposti”, sanoo Lynn McKinley-Grant, MD, sertifioitu ihotautilääkäri Washingtonissa, D.C. “Jos huomaat hierovan silmiäsi usein, saatat olla allerginen jollekin ilmassa olevalle tai kynsilakalle, ripsivärille, silmänympärysvoidellesi tai jopa silmätippoille.” Lisäksi aggressiivinen hankaus voi aiheuttaa silmien ympärillä olevan ihon tummumista. , “Ja se voi saada ihon paksuuntumaan, mutta ei mukavalla tavalla”, hän sanoo. “Kutsumme sitä ihon jäkäläytykseksi, jossa on paljon laskoksia, jotka näyttävät tic-tac-toe-laudalta, ja pieniä viivoja kulkee pysty- ja vaakasuunnassa.”

4. Sinun tulee käyttää aurinkovoidetta tehdessäsi geelimanikyyriä

“Seuraavan kerran kun hankit geelimanin, älä unohda ottaa aurinkovoidetta mukaan”, sanoo Adeline Kikam, DO, board-sertifioitu ihotautilääkäri. “Kynsilakan parantamiseen käytetty UV-valo voi mahdollisesti lisätä ihosyövän riskiä ja aiheuttaa ihon ennenaikaista ikääntymistä. Kynsilamput säteilevät ensisijaisesti UV-säteilyä, joka on yksi DNA:ta eniten muuttavista läpäisyaallonpituuksista ja on johtava ihon ennenaikaista ikääntymistä kiihdyttävä syy ja edistää myös ihosyöpää.

5. Vähemmän on enemmän, kun se tulee aknen hoitoon

“Jos akne pahenee, en käyttäisi useita tuotteita samanaikaisesti”, sanoo tohtori. Marisa Garshick, ihotautilääkäri New Yorkissa. ”Kun lanseeraat uuden ihonhoitotuotteen, muista käyttää yksi kerrallaan. Odota vielä kolme viikkoa, mutta älä panikoi ja kokeile kaikkea mitä näet apteekissa. Tee se.” Varmista, että olet tietoinen lähestymistapasi ja käytä yhtä uutta tuotetta kerrallaan. Ehkä aloita ottamalla käyttöön uusi puhdistusaine. Joten jotkut ihmiset, jotka käyttävät jo lääkemääräystä vaikuttavaa ainesosaa ja ehkä hellävaraista puhdistusainetta, on mahdollista, että he tarvitsevat lääkepuhdistusaineen yhdessä sen kanssa. Mutta älä käytä tätä kuorinta-aineen ja väriaineen kanssa samanaikaisesti.”

6. Psoriaasin naarmuuntuminen tai hilseily voi pahentaa sitä

“On olemassa hyvin tunnettu ilmiö nimeltä Koebner-ilmiö, jossa minkä tahansa tyyppiset traumat – viiltohaavat, naarmut, jopa itse aiheutetut traumat, kuten naarmu tai hankaus – voivat pahentaa psoriaasia”, sanoo Ivy Lee, MD, hallituksen sertifioitu. lääkäri, ihotautilääkäri Pasadenassa, Kaliforniassa. Hän selittää, että lievää psoriaasia sairastavat potilaat yrittävät usein päästä eroon siitä hankaamalla aluetta pesusienellä tai hohkakivellä, mutta huomaavat, että suomu pahenee tai leviää suuremmalle alueelle. “Ja sitä me kutsumme Koebner-ilmiöksi, jossa psoriaasi voi levitä, jos sitä manipuloidaan, raaputetaan tai raaputetaan.”

7. Pysyvä täyteaine on täysin ei-ei

Jos päätät hankkia täyteaineen, voit käyttää pysyvää täyteainetta, joka tarttuu paikalleen, tai väliaikaista täyteainetta, joka käyttää ainesosia, kuten hyaluronihappoa, jotka hajoavat ajan myötä ja vaativat uudelleenruiskutuksen. Ranella Hirsch, MD, hallituksen sertifioitu ihotautilääkäri Massachusettsissa, ei tule lähellekään edellistä. “Pysyvät sairaudet, kuten tietyt silikonit ja muut, sisältävät riskin viivästyneistä ja usein pysyvistä komplikaatioista”, Dr. Peura. “Vaikka mikään toimenpide ei ole täysin riskitön, väliaikaisia ​​täyteaineita sisältävät toimenpiteet ovat yleensä välittömiä, väliaikaisia ​​ja usein palautuvia.”

8. Voit käyttää antiperspirantteja kaikkialla kehossasi

“Antiperspirantit sisältävät alumiinisuoloja, ainesosia, jotka estävät hikirauhasia ja vähentävät hikoilua”, sanoo tohtori. Heather Woolery-Lloyd, board-sertifioitu ihotautilääkäri Miamista. “Useimmat antiperspirantit sisältävät myös ainesosia, jotka poistavat tai peittävät hajun, mutta antiperspirantin päätavoite on vähentää hikoilua.” Hän lisää, että on täysin hienoa käyttää tavallista antiperspiranttia käsivarsilla, jaloilla, rinnassa, vatsassa ja missä tahansa. Käytä missä tahansa. muuten tarvitset sitä – ainoat poikkeukset ovat kasvosi ja intiimialueesi.

9. Ikääntyessä oikean kosteusvoiteen valinta vaikuttaa

Kun iho on kuiva, se on kireä. Ja kun se on tiukka, hienot juonteet ja rypyt asettuvat helpommin ja pysyvät paikoillaan. Joten kasvojen kosteuttaminen voi auttaa estämään ennenaikaisia ​​ikääntymisen merkkejä, selittää Dr. Jeanine Downie, sertifioitu ihotautilääkäri Montclairissa, New Jerseyssä ja Image Dermatologyn perustaja. “Toivon, että olisin kosteuttanut enemmän nuorempana”, hän sanoo.

10. Niasiiniamidi voi auttaa säätelemään öljyn tuotantoa

“Niasiiniamidilla on rauhoittavia ja anti-inflammatorisia ominaisuuksia, jotka estävät stressihormonien vaikutuksia ihoon”, sanoo Shirley Chi, MD, sertifioitu ihotautilääkäri Etelä-Kaliforniassa. “Stressihormonit lisäävät ihon öljyntuotantoa, joten ihosi rasvaisuus vähenee vähentämällä tulehdusta.” Tämä johtuu siitä, että öljyä ja talia tuottavilla rauhasilla on hormonireseptoreita. Ihon rauhoittaminen ja stressihormonien suojaaminen auttavat normalisoimaan talirauhasten toimintaa.

Haluatko lisää kauneustietoa toimittajiltamme? Seuraa Fineprint Instagram-tiliämme saadaksesi tärkeimmät vinkit ja temput.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *