Onko tunneenergiasi tyyppi vahapaperia vai tarranauhaa?

By | September 10, 2023

AKun kuljet maailman halki, kohtaat väistämättä muita ja joudut alttiiksi heidän tunteilleen joko suorapuheisen huomautuksen tai täyden tunteiden tyhjentämisen kautta. Jos olet erityisen herkkä, saatat olla alttiimpi hyväksymään muiden tunteita siinä määrin, että ne vaikuttavat omiin, mikä johtaa uupumuksen ja uupumuksen tunteisiin. Oppiminen tunnistamaan tunteesi vaatii työtä, mutta tietyntyyppisen tunneenergian tavoitteleminen voi helpottaa vuorovaikutusta muiden kanssa herkänä ihmisenä.

Kliinisen psykologin, tohtori Carla Marie Manlyn mukaan sellaisen energian ilmentäminen, joka muistuttaa emotionaalisesti enemmän tarranauhaa kuin vahattua energiaa, voi auttaa niitä, jotka kamppailevat muiden tunteiden vallassa joutumisesta, keskittymään ensin keskittymään oman tunnepuutarhan kehittämiseen. kirjoittaja Iloa pelosta.“Tarranauhalla varustettu henkilö poimii kaikkien tavarat, myös omansa, mutta henkilö, jolla on vahapaperi, on tehnyt tarpeeksi työtä tietääkseen, että tämä on sinun ja tämä on minun”, sanoo Dr. Miehekäs. Tulemalla enemmän vahapaperin kaltaiseksi kuin tarranauhaksi, voit asettaa itsellesi paremmat rajat ja olla siten tarkkaavaisempi omien tunnetarpeiden suhteen olemalla tuhlaamatta energiaa muihin, ellei se ole perusteltua. Alla selittää Dr. Manly kertoo tarkemmin, mitä tarkoittaa olla jompikumpi.

@dr_carla_manly

Do you take on other people’s emotions easily?If you answered ‘yes’ then one of the best things you can do for yourself is to be more like Waxed Paper. Say what?Listen to find out more 🔈 #fyp #therapytiktok #therapysessions #therapytok #emotionalwellness #listenup #mindfullness #mindfulnesspractice #wellnesstips #wellnessjourney #wellnesshub

♬ original sound – Dr. Carla Marie Manly

Kaksi tunneenergiatyyppiä herkille ihmisille

Velcro tunneenergiatyyppi

Aivan kuten todellinen tarranauha, joka on tarranauhajärjestelmä, joka sallii asioiden juuttua, joku, joka on emotionaalinen tarranauhatyyppi, on henkilö, joka ei voi muuta kuin pitää tunteista kiinni.

“Ajatus Velcrosta on herkkä tai erittäin herkkä henkilö, jolla on taipumus antaa asioiden tarttua itseensä ja hieroa niitä raa’iksi, ja he eivät tiedä kuinka vapauttaa tätä energiaa”, sanoo tohtori. Miehekäs. Näin tehdessään he keräävät “emotionaalista frattia” tai negatiivista energiaa (kommentteja, vuorovaikutusta tai tunteita) muilta, joita he kantavat mukanaan.

Jos olet koskaan poistanut koirasta poran, saatat tietää, että nämä piikit voivat tunkeutua ihon läpi ja aiheuttaa jatkuvaa kipua, jos niitä ei hoideta nopeasti – sama pätee tähän. Tarrakiinnitysten avulla esineet takertuvat, ja on olemassa vaara, että niistä tulee pysyviä ongelmia ja epävarmuutta.

Vahapaperin tunneenergiatyyppi

Vahapaperi sen sijaan on sileää ainetta, josta muut asiat liukuvat pois. Siksi ihmiset, joilla on vahapaperin tunneenergiatyyppi, pystyvät estämään muiden tunteita ja tunteita suistamasta niitä raiteilta. “Ihminen, joka on vahapaperi, on tehnyt kovasti töitä tunteakseen hänet [themselves]jotta he ymmärtävät, etteivät he aio ottaa muiden tavaroita”, selittää tohtori. Miehekäs.

Selvyyden vuoksi: Se on kuin vahapaperia ei tarkoittaa omien tai muiden ihmisten tunteiden huomioimatta jättämistä tai hylkäämistä. Se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että olet tehnyt sisäisen työn ymmärtääksesi, ettei sinun tarvitse sietää muiden ihmisten tunteita tai laittaa heidän ongelmiaan tai stressitekijöitä tai mitä tahansa muutakaan, mitä he pakottavat sinua lautasllesi.

Ajattele tilannetta, jossa joku teki ei-toivotun kommentin, joka ei ollut perusteltua. Ehkä he mainitsivat, että näytit erityisen väsyneeltä. Saatat tuntea olosi epävarmaksi siitä, onko silmiesi alla pusseja vai näytätkö hitaalta tai hitaalta. Velcro-henkilö ottaisi nämä kommentit sydämeensä ja antaisi heidän mahdollisesti pilata päivänsä; Samaan aikaan vahapaperiihminen ajattelisi jotain tällaista: “En ole varma, miksi sanoit niin, mutta olen tyytyväinen siihen, miltä näytän ja tunnen, eikä ole oikeastaan ​​heidän asiansa, olenko väsynyt vai en .” , joten en anna sen tulla minulle.”

Pohjimmiltaan Velcro tunneenergiatyyppi on reaktiivinen, koska siihen liittyy reagoiminen muiden toimiin ja tunteisiin, mikä voi vaikeuttaa omien tunteiden säätelyä. Vahapaperin tunneenergiatyyppi on kuitenkin paljon sujuvampaa ja itsevarmempaa. Koska nämä ihmiset ovat varmoja siitä, että he selviävät siitä, mitä heille tulee, he eivät todennäköisesti joudu raiteilleen, kun heidät väistämättä testataan.

Tämä ei tarkoita sitä, että sinun ei pitäisi koskaan kuunnella, kun joku sanoo sinulle jotain, mikä saa sinut tuntemaan olosi epämukavaksi, koska pelkäät aiheuttavansa henkistä haittaa. Osa tarranauhan tahmeudesta voi todella olla hyvä asia. Tärkeintä tässä on kuitenkin päästä pisteeseen, jossa useimmat asiat eivät jää jumiin, jotta voit keskittää tunneresurssit siihen, mikä ansaitsee huomiosi.

Kuinka saada vähemmän henkistä stressiä ja miten poistaa se

Oletetaan, että tunneenergiatyyppisi on Velcro. Kuinka voit välttää emotionaalisten taakkojen kerääntymisen ja päästä eroon jo kertyneestä taakasta? Dr. Miehekäs, tarrakiinnitysenergian omaaville ihmisille paras tapa suojautua on tunnistaa tilanteet, joissa he laittavat muiden tunteita lautaselleen ja arvioivat, kuuluvatko ne tähän hetkeen.

“Älä häpeä tai syytä itseäsi, vaan tule tietoisemmaksi, kun tunteettomat ihmiset tai ne, jotka eivät ole tietoisia teoistaan, laukaisevat sinut ja otat heidän energiansa”, sanoo tohtori. Miehekäs. “Ota selvää, onko tämä jotain, mitä he tekevät, vai onko se jotain sinussa, joka tarvitsee huomiota ja on ratkaisematon.” Tällä tavalla mieti hetki, kannattaako käyttää tunneenergiaa tähän asiaan.

Saatat esimerkiksi olla juhlissa ja joku kommentoi, kuinka hän on huomannut, että olet työskennellyt paljon vähemmän viime aikoina. Jos tämä kommentti ärsyttää sinua, kysy itseltäsi miksi ennen vastaamista. Onko olemassa merkkejä siitä, että tämä henkilö on passiivisesti aggressiivinen ja yrittää loukata sinua? Oletko huolissasi siitä, ettei sinua pidetä “laiskana”? Nämä voivat olla skenaarioita, jotka voivat aiheuttaa henkistä stressiä. Mutta heidän ei tarvitse.

Jos tarvitset mielialan tarkistuksen varmistaaksesi, ettet näytä sopimatonta negatiivisuutta, Dr. Miehekäs jopa sanoa jotain, kuten “Olen utelias, mitä tarkoitit tuolla kommentilla?” saadaksesi selville, kuinka se tulkitaan.

“Kyse on tunnistamisesta, milloin sinun täytyy reflektoida itseään saadaksesi selville, onko se jotain, jonka parissa sinun on työskenneltävä, onko kyse toisesta henkilöstä vai onko kyseessä molempien yhdistelmä.” – Carla Marie Manly, PhD, kliininen psykologi

Itseluottamus on toinen lihas, jota sinun on rakennettava, jotta tunnekuormituksen vähentäminen tuntuu helpommalta ajan myötä: Oletetaan, että olet toipuva työnarkomaani, joka työskentelee kovemmin asettaakseen terveellisempiä rajoja työaikaasi. Ehkä ystäväsi vain ihaili edistymistäsi, mutta itsetutkiskelun kautta tajusit, että olet silti herkkä sille, että sinut koetaan tuottamattomaksi tai “laiskaksi”, jos et tee työtä niin paljon kuin ennen. Tämä tauko voi auttaa sinua välttämään kommentin ottamista henkilökohtaisesti tai, mikä pahempaa, puolustautumasta.

Toisaalta voi olla, että kommentin kirjoittanut henkilö on työnarkomaani ja käyttäytyi passiivis-aggressiivisesti sinua kohtaan. Tässä tapauksessa, jos pidät hetken tauon, voit silti nähdä tilanteen sellaisena kuin se on, etkä anna sen roikkua sinussa.

DR. Manly korostaa, että et jätä tunteitasi huomiotta, vaan pikemminkin tunnistat, mikä on niiden takana, ja siirryt niiden ohi. Päiväkirjan pitäminen kokemuksista, joissa kärsit emotionaalista ahdistusta, on toinen parannuskeino, joka saattaa olla hyödyllinen myös tässä. “Kyse on huomata milloin [emotional burs] “Pysy itsessäsi ja huomaa, milloin sinun täytyy ajatella itseäsi selvittääksesi, onko se jotain, jonka parissa sinun on työskenneltävä, onko kyse toisesta henkilöstä vai onko se näiden yhdistelmä”, hän sanoo.

Jos sinulla on taipumus kantaa mukanasi muiden tunteita, jotka tekevät sinut uupuneeksi tai surulliseksi, saatat haluta työskennellä lisensoidun ammattilaisen, kuten terapeutin tai psykologin, kanssa saadaksesi apua tunnerajojen asettamiseen ja tunteiden käsittelyyn.

Tiedä, että et ole tuomittu jäämään tarranauhaan ikuisesti. “Jos tottuu kiinnittämään huomiota [emotional burs]Sitten jossain vaiheessa voit muuttua vahapaperiksi, mikä tarkoittaa, että useimmiten muiden ihmisten paska ei vain tartu sinuun”, sanoo tohtori. Miehekäs.

Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *