Olenko rakastunut vai olenko vain mukava?

By | September 14, 2023

MAlkava romanssi, joka on täynnä kuplia vatsassasi ja hymyjä poskilta poskelle, on yksi innostavimmista ihmiskokemuksista. Niin paljon, että tunneaalolle (ja siitä johtuvalle fysiologiselle reaktiolle) on erillinen termi, jonka saatat kokea rakastuessasi uuteen kumppaniin: uusi suhdeenergia tai NRE. Mutta aivan kuten häämatkavaiheessa, tämä tunne ei varmasti kestä ikuisesti. Ja kun se haihtuu, se voi saada osan tuosta suhteen kipinästä katoamaan sen mukana… mikä saattaa saada sinut miettimään: olenko rakastunut vai totunko vain kumppaniini?

Yksi syy siihen, miksi uusi suhdeenergia iskee niin kovasti – ja miksi sen puuttuminen voi tuntua yhtä syvältä – on se, että se on kirjaimellisesti kemiallinen huippu. Kun tapaat ensimmäisen kerran jonkun kanssa, aivoissa vapautuu usein hyvän olon välittäjäaineita, kuten dopamiinia ja oksitosiinia, sanoo Gigi Engle, ACS, CSE, CSC, treffisovelluksen 3Fun sertifioitu seksivalmentaja ja julkaisun kirjoittaja. Kaikki helvetin virheet. NRE on seurauksena “euforian ja valtavan jännityksen tunne, jonka monet meistä kokevat ollessamme”. [dating] uusi kumppani”, sanoo parisuhde- ja polyamoriakasvattaja Emily Matlack, ohjelman toinen juontaja Multiamory Podcast ja toinen kirjoittaja Multiamory: välttämättömiä työkaluja nykyaikaisille ihmissuhteilleS.

”Uusi suhdeenergia on euforian ja valtavan jännityksen tunnetta, jonka monet meistä kokevat ollessamme [dating] uusi kumppani.” – Emily Matlack, parisuhde- ja polyamoriakouluttaja

Mutta koska NRE ei ole synonyymi rakkaudelle (vaikka se usein edeltää sitä parisuhteessa), se ei myöskään ole hiipumassa ei sama kuin rakastua uudelleen. Itse asiassa NRE:n on lähdettävä jossain vaiheessa pois, jotta suhde kehittyisi ja siinä olevat ihmiset siirtyisivät syvemmille tunteille – tunteille, jotka eivät perustu niinkään jännitykseen ja uutuuteen, vaan pikemminkin läheisyyteen, luottamukseen, mukavuus jne. ja haavoittuvuus.Kuten bell hooks kirjoittaa Kaikki rakkaudesta“Rakkaus on tahdon teko, sekä tarkoitus että teko.” NRE puolestaan ​​on enemmän tai vähemmän kemiallinen kokemus, joka on sinun hallinnassasi. Ja vaikka NRE loppuu lopulta, rakastut vain, jos irtaudut rakastavista teoista – jos lopetat välittämisen ja kiintymyksen osoittamisen kumppanillesi, vältät laatuajan viettämistä hänen kanssaan tai lopetat tinkimisen siitä, koska olet päättänyt, että eivät jaa samoja tavoitteita tai arvoja tai ovat muuten yhteensopimattomia.

Miltä näyttää, kun uusi suhdeenergia loppuu

Riippumatta siitä, kuinka onnellinen, tyydyttävä, seksikäs ja iloinen suhteesi on alusta alkaen, NRE-epäonnistuminen on yhtä väistämätöntä kuin verojen maksaminen tai tekstiviestin vastaanottaminen exältäsi (mikä on täysin väistämätöntä). ”Rakkauden tunne ei ole kestävä, ja jossain vaiheessa niin sinäkin tahtoa Palaa takaisin tunteiden perusviivalle”, Engle sanoo – mikä on selkeästi hyvä ja terveellinen asia.

Kuten Matlack sanoo: “Vaikka voi olla hienoa ja hauskaa kokea NRE:tä jonkin aikaa, on myös todella mukavaa saada nuo tunteet poistumaan, jotta voit kokea suhteen muut vaiheet.”

Kun NRE alkaa kadota, sinulla on mahdollisuus kokea, kuinka moniulotteinen kumppanisi voi olla. Siirtymävaiheessa ihmiset alkavat nähdä kumppanin puutteet sen jälkeen, kun he ovat nähneet vain sen potentiaalin kuukausia, sanoo Leanne Yau, Poly Philian perustaja. Poly Philia on sosiaalisen median hanke, joka on keskittynyt kouluttautumaan ja viihdyttämään polyamoriaa ja ei-monogamiaa. Tämä tarkoittaa, että kun NRE loppuu, saat tietoja kumppanistasi, jonka avulla voit määrittää, oletko sinä Tarkkaan ottaen Haluan jatkaa seurustelua tämän henkilön kanssa, hän sanoo (eli jos näkökulmaasi ei hämärä uuden asian innostus).

Mutta kuinka kauan NRE tarkalleen ottaen kestää? Yleensä vain muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen, seksikasvattajan ja kirjailijan Zachary Zanen mukaan Boyslut: Muistelma ja manifesti ja seksiasiantuntija Archer-treffisovellukselle. Engle kuitenkin huomauttaa, että joissakin suhteissa se voi kestää vuosia. Tarkka aikataulu riippuu siitä, kuinka usein näette toisianne, kuinka paljon aikaa on kulunut viimeisestä NRE:stä, muista suhteista, joita saatatte kokea yhdessä, ja paljon muuta, hän sanoo.

Näin voit kertoa, oletko rakastumassa vai tunnetko olosi mukavaksi suhteessa

On suuri ero eroamalla NRE:stä ja henkilöstä ja eroamalla rakkaudesta toiseen. Vaikka jälkimmäinen johtaa todennäköisesti suhteen päättymiseen (ainakin romanttisella tasolla), entinen on luonnollinen ja normaali suhteen eteneminen, Engle sanoo, ja se voi tuottaa paljon lohtua ja iloa.

Valitettavasti ei ole olemassa nopeaa tai helppoa kaavaa, joka kertoisi sinulle ehdottomalla varmuudella, oletko rakastumassa johonkin vai oletko vain käymässä läpi vaihetta (eli ei-kestoa), jossa tunnet olosi apaattiseksi vai pelkkää mukavaa suhdetta ilman NRE:tä. , Matlack sanoo.

Tämä tarkoittaa, että kysymykseen vastaaminen vaatii jonkin verran itsereflektiota. Mieti ensin, miltä sinusta tuntuu suunnitelmien tekemisestä kumppanisi kanssa. “Jos treffien suunnitteleminen kumppanisi kanssa pelottaa sinua tai tuntuu työltä, nämä ovat merkkejä rakkaudesta”, Zane sanoo. Kun NRE-lasit kuluvat, saatat viettää vähemmän aikaa kumppanisi kanssa, Matlack sanoo, mutta useimmiten se johtuu siitä, että olet laiminlyönyt muut sitoumukset ja suunnitelmat käyttäessäsi NRE-lasejasi ja nyt vain otat niitä takaisin – Ja ei koska et ole enää kiinnostunut viettämään aikaa kumppanisi kanssa (mikä viittaa enemmän “Lost Lost” -tilaan).

“Jos tunnet olosi todella iloiseksi ja turvalliseksi ollessasi kumppanisi kanssa, nämä ovat merkkejä siitä, että vaikka NRE on haalistunut, et todennäköisesti ole rakastunut.” -Matlack

Mieti seuraavaksi, mitä tunnet kumppanistasi, kun vietät aikaa yhdessä. “Jos tunnet olosi todella iloiseksi ja turvalliseksi ollessasi kumppanisi kanssa, nämä ovat merkkejä siitä, että vaikka NRE on haalistunut, et todennäköisesti ole rakastunut”, Matlack sanoo. Toisaalta, jos huomaat lausuvan sarjan negatiivisia adjektiiveja mielentilastasi ollessasi heidän kanssaan, se on merkki siitä, että te ette ole enää kiintyneitä toisiinsa, ja saattaa olla aika siirry eteenpäin suhteesta, sanoo Yau. “Jos lakkaat kunnioittamasta heitä, lakkaat näkemästä heitä tasavertaisina tai tunnet halveksuntaa heitä kohtaan, kun olette yhdessä tai erillään, nämä ovat myös merkkejä siitä, että olet rakastunut”, hän sanoo.

Kun NRE loppuu, alat yleensä ymmärtää paremmin henkilöä, jonka kanssa olet suhteessa, sen sijaan, että näkisit (tai oletat) positiivisia ominaisuuksia, Yau sanoo. Mutta vaikka saatat huomata tai tulla tietoisemmaksi kumppanisi ei-niin hienoista ominaisuuksista, saatat myös huomata (ja kehua) kumppanisi positiivisia ominaisuuksia, jos kyseessä on vain NRE:n lasku.

Voit lopettaa suhteen riippumatta siitä, katoaako rakkaus vai NRE

On syytä selventää, että jos jostain syystä alat tuntea olosi neutraaliksi kumppania kohtaan, sinulla on täysi oikeus lopettaa suhde riippumatta siitä, kuinka kauan olet ollut hänen kanssaan. ”Joskus ihmiset alkavat tuntea olonsa neutraaliksi henkilöä kohtaan, johon heillä oli kerran uskomattoman paljon uutta suhdeenergiaa tai Rakkaus”, Yau sanoo. Tämä on normaalia ja okei – ja ehkä on aika lopettaa suhde. Huolimatta yleisestä väärinkäsityksestä, jonka mukaan suhteiden pitäisi päättyä vain silloin, kun asianomaiset ihmiset melkein vihaavat toisiaan, on järkevää päättää lopettaa (tai deeskaloida) suhde, joka vain tuntuu pahalta. meh.

“Suhteen ei tarvitse olla “huono” tai “myrkyllinen”, jotta se olisi väärä sinulle”, Matlack sanoo. Saatat jopa säilyttää rakkauden kumppaniasi kohtaan ja silti päättää lopettaa suhteen, koska se ei lopulta palvele sinua. “Jos sinun ja kumppanisi välinen dynamiikka on suuria konflikteja ja heikkoa ratkaisukykyä, kohtaat jatkuvasti esteitä tai olet huomannut, että sinulla on perustavanlaatuisia eroja arvoissa, haluissa tai tarpeissa, voi olla aika harkita “muutosta jotain kauempana suhteesta”, Matlack sanoo.

Sen vieminen pois

Säännöllinen ajattelu siitä, miltä sinusta tuntuu kumppanistasi ja rakentamastasi suhteesta, on loistava tapa aloittaa seurustelu ja rakastuminen tietoisesti. Vaikka voi aluksi olla pelottavaa havaita muutoksia tunteissasi jotakuta kohtaan (“Voi ei, onko häämatka ohi?”), se ei aina aiheuta huolta.

Esimerkiksi NRE:n katoamisen yhteydessä on yleistä, että alkuvaiheen miellyttävät tunteet väistyvät syvemmiltä, ​​kestävämmiltä, ​​Engle sanoo. Sillä välin, koska rakkaus on rakennettu rakastamisen perustalle Toiminnot, Jos huomaat alkavasi rakastua kumppaniisi (eikä se ole vain kipinä), jäät jälkeen Sisään Rakkaus voi olla niin yksinkertaista kuin aktiivinen valinta toimia heitä kohtaan välittävällä, kommunikoivalla ja rakastavalla tavalla.

Jos NRE:stä tulee jotain, joka on yksinkertaisesti vähemmän houkutteleva sinulle, tai jos et enää ole kiinnostunut luomaan rakkautta kumppanisi kanssa, sekin on okei, Matlack sanoo. Itse asiassa yksinkertaisesti sen ymmärtäminen, että sekä mahdollisuus jäädä tämän henkilön kanssa että erota hänestä ovat yhtäläisesti käytettävissä milloin tahansa voi antaa sinulle arvokkaan käsityksen siitä, mitä haluaisit tehdä – ja ovatko nuo tunteet yksi rakastava yhteys, edelleen imeytyä NRE:n aikana.

Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *