Neurodivergentti? Saatat “naamioida” töissä

By | October 25, 2023

Well+Goodissa vietämme päivämme puhumalla hyvinvoinnin kiinnostavimpien ihmisten – asiantuntijoiden, ajatusjohtajien ja julkkisten – kanssa ja oppien heiltä. Nyt kutsumme sinut mukaan keskusteluun. Tervetuloa Well+Good-podcastiin, oppaasi löytääksesi taajuudellesi sopivat tottumukset ja käytännöt. Lue lisää

Monet yritykset kannustavat työntekijöitään tuomaan “kokonaan itsensä” töihin – yrityksen termein tämä tarkoittaa sitä, että he ovat sitä mitä he ovat perheen ja ystävien kanssa toimistossa. Tavoitteena on luoda parempia siteitä kollegojesi kanssa ja antaa sinulle mahdollisuuden olla avoin haasteistasi. Mutta mitä tapahtuu, kun aito itsesi ei vastaa sitä, mitä sinulta odotetaan työssä? Jos olet neurodivergentti, saatat huomata, että “naamioit” itsesi töissä tai muutat tapaa, jolla lähestyt tehtäviäsi ja esittelet itsesi sopimaan neurotyyppisten kollegojesi joukkoon – mikä voi vaikuttaa kielteisesti mielenterveytesi.

Tämän viikon jaksossa Well+Good podcastWell+Goodin podcast-johtaja Taylor Camille johtaa keskustelua kahden neurodiversiteettiasiantuntijan välillä, jotka auttavat muita ymmärtämään, miten heidän aivonsa toimivat: Ellie Middleton, We Are Unmasked -sivuston perustaja ja teoksen kirjoittaja. Unmasked: Lopullinen opas ADHD:hen, autismiin ja neurodivergenssiinja Sasha Hamdani, MD, psykiatri, jolla on tarkkaavaisuus-/hyperaktiivisuushäiriö (ADHD) ja Focus Genien perustaja. Laajassa keskustelussa keskityttiin siihen, kuinka neurodiversiteetit voivat menestyä työssään ja millä keinoilla he voivat saavuttaa tämän tavoitteen.

Kuuntele koko jakso täältä:

Mitä maskaaminen on ja miksi se tapahtuu?

Naamiointi on “neurodivergenttien ominaisuuksien piilottamista näyttämään tyypillisemmältä”, sanoo Middleton, joka on autistinen ja kärsii ADHD:sta. Se, miltä se näyttää, vaihtelee. Saatat huomata, että ylläpidät katsekontaktia esimerkiksi silloin, kun se tuntuu kiusalliselta tai luonnottomalta tai matkisit toisen henkilön työnkulkua tai puhetapoja.

DR. Hamdani sanoo, että jonkinasteinen naamiointi on normaalia ja saattaa olla tarpeen koko päivän ajan, esimerkiksi kun opitaan uutta työtä tai luodaan ero työn ja kotielämän välillä. Ihmiset myös usein naamioivat itsensä, joko tahallaan tai tahattomasti, selviytymis- ja turvakeinona; piilottaa erimielisyytensä tullakseen toimeen ympäristössä, joka ei ehkä tue heidän tarpeitaan.

Mutta peittämiseen vaadittava vaiva voi olla uuvuttavaa. Vaikka melkein jokainen piilottaa osia persoonallisuudestaan ​​töissä, “mielestäni ero neurodivergentteihin ihmisiin on siinä, kuinka paljon peittelet sitä ja kuinka rasittaa se sinua.” [because] Se tarkoittaa “kirjaimellisesti pakottamista olemaan ja työskentelemään tavalla, joka on päinvastainen kuin mikä sopii aivoillesi”, Middleton sanoo.

Pitkäaikainen toimiminen tällä tavalla voi vaikuttaa itsetuntosi ja johtaa uupumukseen, masennukseen ja ahdistukseen, lisää Dr. Hamdani lisäsi. Hän puolestaan ​​sanoo, että naamiointi sai hänet jatkuvasti tuntemaan, että hän “ei tiennyt, kuka hän oli tukikohtansa joukossa”.

“[Masking] tarkoittaa itsesi pakottamista olemaan ja työskentelemään tavalla, joka on päinvastainen kuin mikä sopii aivoillesi.” – Ellie Middleton, kirjailija ja aktivisti

Itse asiassa Middletonilla on ollut tämä kokemus. Aiemmassa työssä hän koki, että hänen oli ryhdyttävä toimiin selviytyäkseen työssä. “Olisin Ellie, asiakaspalveluneuvoja, ja se oli melkein hahmo, jota näytin, koska ajattelin: “Tämä on juuri sitä, mitä minun täytyy tehdä selviytyäkseni täällä”, ymmärtämättä, että kun menin luokse, hän tuli kotiin ja ajatteli. “Voi luoja, olen niin väsynyt ja joudun makaamaan pimeässä huoneessa enkä voi enää edes puhua”, hän sanoo. “[I didn’t realize] että kaikki muut eivät olleet niin uupuneita, kun he lähtivät töistä kotiin.” Vaikka hän näytti ulkopuolelta hyvältä, hän kärsi.

Kuinka puolustaa itseäsi, jos huomaat naamioituvan työssäsi

Työpaikastasi riippuen sinulla ei ehkä ole mahdollisuutta luopua maskivaatimuksesta kokonaan. Kiinnitä huomiota siihen, miltä sinusta tuntuu työssä ja onko maskaaminen sinulle erityisen haitallista ja stressaavaa. Middleton ja Dr. Hamadani sanoo, että voi olla hyödyllistä tunnistaa, mitä tarvitset saadaksesi aidon itsesi toimimaan ja menestymään, ja sitten löytää proaktiivinen tapa saavuttaa se ilman diagnoosin jakamista, jos et halua.

Jos esimerkiksi et pysty keskittymään hektiseen avotoimistoon ja mieluummin menisit hiljaisempaan paikkaan, Dr. Hamdani, sano esimiehellesi jotain ennakoivaa, kuten “Olen huomannut, että työskentelen parhaiten hiljaisemmassa ympäristössä”, ja se [be great] Jos voisin käyttää kuulokkeita estämään osan melusta, tietäisin, että voisin keskittyä paremmin käsillä olevaan tehtävään.”

Kun mahdolliset muutokset tehdään, työstä voi tulla paljon hallittavampi ja nautittavampi kokemus. Middleton sanoo, että hän ei pysty istumaan työpöydän ääressä koko päivää, mutta hän voi työskennellä kahden tunnin jaksoissa “kuin Ferrari”. Mitä tuo tarkoittaa? Sen sijaan, että hän yrittäisi saada voimaa päivästä, hän jakaa työnsä hallittaviin lohkoihin, mukaan lukien kävelyt ja kuntosalivierailut keskittyäkseen ja rauhoittuakseen.

Etsitkö lisätietoa neurodivergentin käyttäytymisen hallitsemisesta työpaikalla? Kuuntele koko jakso Well+Good podcast Tässä.

Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *