Näin varmistat, että tuoksusi kestävät pidempään

By | September 16, 2023

GJoskus keskittyy vain yhteen tuoksuun. Tuoksujen keräämisestä on tullut normi, jonka avulla voit vaihtaa hajuasi yhtä usein kuin muutat ulkonäköäsi. Aivan kuten vaihtaisit vaatteesi joka kausi, talvella käyttämäsi syvän myskituoksu vaihtaminen kevyempään, ilmavampaan tuoksuun lämpiminä kuukausina voi muuttaa mielialaasi täysin. Ja on ymmärrettävää, että halutaan kerätä tuoksuja; Tuoksuilla on tärkeä rooli muistojen ja tunteiden muodostamisessa ja laukaisemisessa, ja veistoksellinen, katseenvangitsija pullojen kokoelma on upeita koriste-esineitä. Mutta kun olet päättänyt hankkia tuoksuja, miten varmistat, että ne kestävät mahdollisimman pitkään?

Lue eteenpäin saadaksesi selville, mitä sinun tarvitsee tietää.


Asiantuntijat tässä artikkelissa

  • Autumne West, Nordstromin kansallinen kauneusjohtaja
  • Kathryn Balcerski, boutique-tuoksukonsulttiyrityksen Serendipitee NYC perustaja
  • Minetta Rogers, Taide- ja hajuaistiinstituutin toimintajohtaja
  • Myiesha Sewell, Sephoran kauneusjohtaja
  • Tami Katz, yksi boutique-tuoksukonsultointiyrityksen Serendipitee NYC:n perustajista

Vanhenevatko tuoksut?

Vaikka tuoksut eivät teknisesti vanhene, niillä on säilyvyysaika. Kuten supermarketissa näkemäsi tuoreusmerkinnät, tämä numero osoittaa, kuinka kauan kuluttaja voi odottaa tuoksun saavuttavan maksimivoimakkuutensa. Autumne West, Nordstromin kansallinen kauneusjohtaja, sanoo, että kaikissa tuoksuissa on PAO (Period After Opening) -numero pakkauksessa tai pakkausselosteessa. Symboli, joka näyttää avoimelta purkilta, jossa on numero ja “+M”, edustaa kuukausien määrää, jonka tuotemerkki odottaa tuoksunsa parhaalta avauksen jälkeen.

Hän sanoo, että nämä luvut vaihtelevat tuoksun ja tuotemerkin mukaan, mutta ovat yleensä noin 24 kuukautta. Tuoksuilla, joissa ei ole säilöntäaineita, voi olla lyhyempi säilyvyys. Mitä pidemmälle PAO:sta pääsee, sitä suurempi on riski, että tuoksu menettää tehonsa ja pysyvänsä. Ja vaikka tuoksun käyttäminen sen säilyvyysajan jälkeen ei todennäköisesti aiheuta haittaa, tuoksu voi haalistua eikä enää ole yhtä voimakas. “Ajan myötä tuoksu muuttuu, enkä usko, että nautit tuoksusta enää itselläsi”, West sanoo. Jos kokoelmasi on toimiva kokoelma, jossa käytät keräämiäsi tuoksuja, voit välttää tämän varmistamalla, että käytät ja käytät tuoksusi loppuun.

Taiteen ja hajuaistioiden instituutin toimintajohtaja Minetta Rogers huomauttaa kuitenkin, että tämä merkintä ei ole vakiona vintage-pulloissa ja että PAO voi olla vivahteikas ja vaihteleva. Hän mainitsee, että hänellä on joitakin pulloja, joissa PAO on selvästi PAO:n yläpuolella ja jotka tuoksuvat samalta kuin ensimmäisen avaamisen yhteydessä, joten se voi riippua myös itse tuoksusta ja säilytysolosuhteista. Hän neuvoo myös olemaan heittämättä pois PAO:n saavuttaneita hajuvesiä tutkimatta niitä ensin. Koska jokainen tuoksu on kuitenkin yksilöllinen, sinun tulee tarkistaa pulloistasi, ovatko ulkonäkö ja tuoksu muuttuneet radikaalisti eivätkä ole enää sinun makuusi.

4 vinkkiä tuoksuasiantuntijoilta tuoksujen kestävyyden parantamiseen

Mitä tulee tuoksustesi kestävyyteen, aloitetaan siitä ei tehdä. “Jos haluat kuvitella hajuvesikokoelman, joka huononee eniten lyhyessä ajassa, sijoittaisit hajuvesikokoelman, jossa on sitrushedelmiä ja muita vahvoja ylätuoksuja sisältävää hajuvettä jatkuvaan, suoraan auringonpaisteeseen kosteaan huoneeseen, jossa on äärimmäisiä lämpötilavaihteluita. “, Rogers sanoo. “Mahdollisesti kokoelma heiluisi jatkuvasti lisätäkseen kineettistä energiaa sekoitukseen – kuvittele hajuvesikokoelma suorassa auringonvalossa vanhassa pesukoneessa täydellä kierroksella.”

Jos kuitenkin haluat rakentaa hajuvesivaatekaapin, joka auttaa sinua ilmaisemaan itseäsi ympäri vuoden ja erilaisilla tuoksuilla, on olemassa tapoja varmistaa, että tuoksusi pysyvät tuoreina mahdollisimman pitkään.

1. Säilytä viileässä, kuivassa paikassa

Kaikkien kyselyyn osallistuneiden asiantuntijoiden mukaan pahinta, mitä voit tehdä tuoksun pitkäikäisyyden eteen, on säilyttää sitä paikassa, jossa lämpötila vaihtelee (katso omaa kehoasi, lääkekaappia). Lämpötilan vaihtelut ja kosteus huoneissa, joissa on suuria lämpötilavaihteluita, kuten kylpyhuoneessa, voivat saada hajuveden haihtumaan ajan myötä. Sen sijaan etsi viileä, kuiva paikka säilyttääksesi tuoksut parhaiten.

2. Säilytä ne poissa suorasta auringonvalosta

Auringossa kimalteleva kimaltelevien lasipullojen tarjotin tekee upeasta valokuvasta, mutta Westin mukaan suora auringonvalo voi “muuttaa nesteen ulkonäköä ja väriä, aiheuttaa pullon haalistumisen ja mahdollisesti vaikuttaa itse tuoksuun”. Läpinäkymättömämmät pullot, jotka päästävät sisään vähemmän valoa, voivat auttaa tuoksuja kestämään hieman pidempään. Tuoksuja on kuitenkin parasta säilyttää poissa auringosta.

3. Osta tuoksuja, jotka kestävät pidempään

Sephoran kauneusjohtajan Rogersin ja Myiesha Sewellin mukaan tietyt tuoksuperheet kestävät pidempään iholla ja pullossa kuin toiset. Yleensä tuoksuilla, joissa on korkea sitruspitoisuus pullossa (ja iholla), on lyhyempi säilyvyys kuin täyteläisillä gourmand-tuoksuilla, jotka sisältävät kermaisia ​​vivahteita, kuten vaniljaa ja mausteita.

Hieman koostumuksesta: Tuoksut koostuvat kolmesta tasosta: ylä-, sydän- ja pohjatuoksuista. Ylätuoksut ovat ensivaikutelma tuoksusta, keskituoksut ovat sen esanssi ja pohjatuoksut ovat yleensä sitä, mikä jää jäljelle, kun loput tuoksusta haalistuvat.

Rogers lisää, että “ylätuoksu vaihtuu nopeammin kuin keski- tai pohjatuoksu” ja että kaikki hajuvedet eivät käytä tätä erityistä koostumusrakennetta. Tuoksujen, joissa on paljon ylätuoksuja, kuten tuoreet sitrushedelmät tai aldehydit (synteettiset komponentit, jotka antavat monille tuoksuille raikkaan, puhtaan tuoksun) eivät pysy yhtä intensiivisinä ja saattavat haalistua ajan myötä nopeammin kuin tuoksut, joissa on enemmän keski- ja pohjatuoksua. nuotit (jotka (nämä ovat yleensä rikkaita, voimakkaasti tuoksuvia nuotteja), jotka muodostavat tuoksun.

4. Aloita pienemmällä kokoelmalla

Ei ole taikalukua sille, kuinka monta tuoksua sinun pitäisi omistaa, vaan pikemminkin onko tavoitteena todella omistaa yksi kantaa Kaikissa tapauksissa on järkevämpää aloittaa pienemmällä kokoelmalla kuin kerätä suurempi määrä. Jos haluat enemmän vaihtelua, voit kerrostaa tuoksuja päällekkäin.

Tami Katz ja Kathryn Balcerski, putiikkituoksukonsulttiyhtiö Serendipitee NYC:n perustajat, sanovat, että joku, joka todella haluaa kantaa mukanaan paljon tuoksuja, hyötyisi ostamalla pienempiä kokoja, jotta niitä voidaan kerrostaa ja käyttää. Kokeile tuoksujen kerrostamista testaamalla yhdistelmiä, joissa on samanlaiset nuotit ja jotka toimivat hyvin yhdessä, ja tehosta olemassa olevia tuoksuja, joista jo pidät, levittämällä yhteensopivaa vartalopesua tai voidetta samalla tuoksulla.

Rogers sanoo, että paras tapa nauttia hajuvesikokoelmastasi on käyttää sitä, koska “se on luonnostaan ​​aikaan perustuvaa käsityötä ja taidetta.” Hän neuvoo keräämään “yksilöllisistä, omituisista toiveistasi ja mieltymyksistäsi tiettyjä tuoksumateriaaleja kohtaan” eikä tuoksun kestävyyden puhdas toiminnallisuus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *