Näin peset villan oikein

By | September 22, 2023

WKun lämpötila putoaa hygge-optimaalisen alapuolelle, mutta joudut kestämään kylmää sekä työssä että henkilökohtaisessa elämässäsi, ei todellakaan ole parempaa liittolaista kuin lämmin ja mukava villapaita. Mutta tämä villapaita ei läheskään varmasti ole pestävä, minkä väitin ​​henkilökohtaisten kokeilukokemusteni ja kollegoideni kokemuksien perusteella. Mutta yrittäessäni (uudelleen) oppia pesemään villaa oikein, sain äskettäin kaksi hienoa asiaa aiheesta: 1. Se on mahdollista ja 2. Se ei vaadi matkaa kuivapesulaan.

“Kotona peseminen on itse asiassa paremmin villaneuleisiin verrattuna kuivapesuun, jossa käytetään vahvoja kemikaaleja, jotka voivat vahingoittaa kangasta ajan myötä”, sanoo Gwen Whiting, The Laundressin perustaja. “Voit ja kannattaa pestä neuleet, kuten villaa, kashmiria ja sekoituksia kotona, jotta vaatteesi luonnolliset kuidut säilyvät.”

“Kotona peseminen on itse asiassa paremmin villaneuleille verrattuna kuivapesuun, jossa käytetään vahvoja kemikaaleja, jotka voivat vahingoittaa kangasta ajan myötä.” –Gwen Whiting, The Laundressin perustaja

En väitä, että suosikkivaatteesi hoito-ohjeet valehtelevat sinulle sinänsä, mutta “vain kemiallinen pesu” ja “vain kuivapesu” välillä on varmasti ero. Tämä johtuu siitä, että se on vähän tunnettu likaisen pyykin likainen salaisuus, että voit luultavasti pestä ainakin käsin herkät vaatteesi, joissa on tuo valitettava etiketti.Villa on kuitenkin varmasti herkkä materiaali. National Cleaning Associationin mukaan villan laittaminen kuivausrumpuun palauttaa sen luonnolliseen muotoonsa. Jos lähennät tekstiilin kuituja, huomaat, että ne muodostavat suomumaisen kuvion, ja joutuessaan alttiiksi lämmölle, vedelle ja rajusti suristeleville koneille nämä suomut joskus lukkiutuvat toisiinsa aiheuttaen (DUN, DUN, DUN) kutistumista. , joka on valitettavasti melko pysyvää. Jotta lempimukavat neulepuseroasi eivät kutistu ja sopivat vain suosikkilapsuuden nukkellesi, opi alla pesemään villa oikein, Whitingin ja hänen perustajansa Lindsey Boydin mukaan.

Villan käsinpesu 3 vaiheessa

Voi, tiedän, mutta jos vaatteesi on villaa erityisesti Whiting ja Boyd välittävät sinusta ja vakuuttavat minulle, että käsienpesu on aina paras ratkaisu vaatteesi eheyden säilyttämiseen. Kokeile tätä nopeaa vaiheittaista ohjetta kiinnittääksesi villaasi erityistä huomiota:

1. Esikäsittele tahrat tahraliuoksella

Jos käytit rohkeasti kermanväristä villapaitaa punaviini-illassa ja läikytin sitten jotain, korjaa tahra välittömästi. Esikäsittele tahrat esimerkiksi The Laundress Stain Solutionilla (17 dollaria), jos kyseessä on tanniinitahrat, kuten kahvi, kastike tai punaviini. Jos kyseessä on öljypohjainen tahra, kuten hiki, meikki tai oikea öljy, Laundress Wash & Stain Bar (6 dollaria) on myös hyvä vaihtoehto. Mitä tahansa valitsetkin, työstä koostumus varovasti kankaaseen sormillasi.

2. Valmistele villakylpy

Täytä pesuallas, amme tai pesuallas haalealla vedellä ja lisää vaate ja tilkka villaystävällistä pesuainetta. On vain muutamia hienoja vaihtoehtoja, kuten klassinen Woolite (18 dollaria), Kookaburra Wash (21 dollaria) ja The Laundress Wool & Cashmere Shampoo (19 dollaria). “Kaava on pH-tasapainotettu ja suunniteltu erityisesti villavaatteille, joten villapaitasi luonnollinen joustavuus säilyy”, Boyd sanoo. Pyöritä kevyesti noin 30 sekuntia ja anna vaikuttaa 30 minuutiksi.

3. Valuta ja huuhtele kylmällä, puhtaalla vedellä

“Vältä suolen reaktiota puristaaksesi sen pois”, Whiting sanoo. ”Väristäminen manipuloi kuituja ja langat ovat märkänä heikompia. Tämä voi johtaa villapaitasi muodonmuutokseen. Poista sen sijaan varovasti vesi painamalla esinettä pesualtaan tai kylpyammeen reunaa vasten.”

Villan konepesu 3 vaiheessa

Hyviä uutisia: Boyd ja Whiting vakuuttavat, että pesukoneella ei ole rajoituksia villavaatteiden pesuun. Mutta sama pätee tähän: varovaisuutta suositellaan.

1. Aseta neulottu kangas verkkopesupussiin

Tämä estää sitä takertumasta ja siitä tule suosikkisi, mukava lankakerros.

2. Valitse sopiva asetus

“Valitse koneessa hellävarainen kierto ja varmista, että veden lämpötila on kylmä ja linkous on asetettu alhaiseksi”, Boyd sanoo. “Voit kutistaa tai tuntea vaatteen kutistuvan, jos liikutat sitä liikaa, jos koneen asetus on liian korkea tai liian kuuma.”

3. Poista neulottu kappale pyykistä heti, kun se on valmis

“Kun kierto on valmis, poista villapaita välittömästi vähentääksesi ryppyjä”, Boyd sanoo.

Kuinka kuivata villaa

“Kuivausrumpu kutistaa neuleesi, joten kuivaa aina ilmassa”, Boyd sanoo. ”Kun olet poistanut ylimääräisen veden, aseta esine tasaisesti puhtaalle pyyhkeelle tai kuivaustelineelle ja palauta se luonnolliseen muotoonsa. Anna sen sitten kuivua.” Kuivumisen nopeuttamiseksi kääri neule ensin pyyhkeeseen kuin makuupussi. Rullaa se sitten auki ja vaihda märkä pyyhe uuteen, kuivaan. Aseta se kuivaustelineelle ja muotoile uudelleen.

Ai niin, ja tee villaesineiden muotoilemisesta ja strategisesta järjestämisestä. Ei ehkä tunnu isolta jutulta ripustaa ne pyykkinarulla tai heittää ne mille tahansa pinnalle edessäsi, mutta tämä on ratkaiseva hetki siinä, menettääkö esine muotonsa vai ei.

“Älä ripusta puseroasi kuivumaan, muuten hiha roikkuu paikasta, jossa sen ei pitäisi olla”, Whiting sanoo. “Ja varo, ettet aseta niitä lähelle lämmönlähdettä, kuten jäähdytintä, tai edes ikkunan lähelle, jossa on paljon auringonvaloa, koska tämä voi aiheuttaa kutistumista.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *