Moulin Rouge -tanssija jakaa terveys- ja kuntorutiininsa

By | October 7, 2023

THän puhui Moulin Rougesta, teatterista samannimisen historiallisen tuulimyllyn alla, ja pystyi loihtimaan kuvia punatukkaisesta Nicole Kidmanista ja nuoresta Ewan McGregorista Baz Luhrmannin elokuvassa. Mutta tämän nähtyään itse asiassa Kun osallistuin näyttelyyn Moulin Rougessa pian Pariisiin muuttamisen jälkeen, yllätti minut jotain, jota en odottanut: esitys on voiman, kestävyyden, tasapainon ja joustavuuden spektaakkeli.

Kyllä, se on kimalteleva, lumoava kabaree, joka on täynnä yläosattomissa höyhenpukuja (tarkasti 1 000 pukua), tölkkitanssia ja samppanjaa humalaista yleisöä. Mutta se on myös varsin urheilullinen saavutus.

Siellä on neljä päätanssia, joista jokaisella on oma, Odota, tekivätkö he todella sen?! hetkiä (mukaan lukien vedenalainen tanssiesitys) ja lahjakkuuksia niiden välissä. Rullaluistelukaksikko sai minut melkein huutamaan hämmästyksestä, kun kaksi miestä käytti niskansa voimaa – ?!? – tukemaan toisiaan koko kehon painolla.

Näyttelijät koostuvat 60 artistista ja esiintyvät kuusi iltaa viikossa ja kaksi esitystä per ilta. Mitä tanssija tekee näin uuvuttavalla aikataululla pitääkseen kehonsa huippusuorituskyvyn ja -terveyden tilassa?

Juuri sitä kysyin yhdeltä päätanssijalta, 23-vuotiaalta Allie Goodbunilta Torontosta, Kanadasta. Toronton yliopistosta kinesiologian tutkinnon ja 16 vuoden tanssikokemuksen saanut Goodbunilla on ainutlaatuinen ymmärrys siitä, mitä hänen kehonsa tarvitsee ja kuinka pitää se mahdollisimman terveenä mahdollisimman pitkään.

Päivä Moulin Rouge -tanssijan elämässä

Goodbun muutti Pariisiin vuoden 2021 lopussa aloittaakseen työnsä kokopäiväisenä tanssijana ikonisessa tapahtumapaikassa. Hän on sittemmin ottanut käyttöön uuden rutiinin, joka näyttää hyvin erilaiselta kuin hänellä oli kotona.

12-12:30: Herää

Goodbun herää puolenpäivän aikoihin – suurin muutos Moulin-ruokavalioonsa. Koska hän nauhoittaa esityksensä kello 23 ja 23 joka ilta, hän lopettaa työnsä vasta kello 1 jälkeen, joten hän nukkuu sisään korvatakseen sen. “Minulla ei ole aamurutiinia [anymore]; Rutiinini on nyt: “Kuinka nopeasti pääsen pois kotoa, jotta näen mahdollisimman paljon Pariisista?!”

Mutta ensin hän syö nopean aamiaisen kotona. ”Jotain murokulhoa, kananmunaa paahtoleivän päällä, avokado-tomaattivoileipä – rikas [enough] “Että jaksan lounaaseen asti”, hän sanoo.

Klo 13.00: Kävele tai pyöräile kahvilaan ja tutustu Pariisiin

Toisinaan Moulin Rougessa on pakollinen tanssiharjoitus klo 13.00-16.30. Muuten Goodbun pääsee kaupunkiin Montmartren asunnosta teatterin vieressä. “Käyn luultavasti viidessä eri kaupunginosassa joka päivä”, hän sanoo. ”Ajan pyörälläni missä haluan; Luulen, että käyn eri kahvilassa joka päivä.” Goodbun rakastaa sitä, että hänen yötyöaikataulunsa antaa hänelle mahdollisuuden nähdä Pariisin päiväsaikaan, ja hän on jakanut joitain suosikkikahvilalöytöistään TikTokissa. “Leipomon tuoreen leivonnaisen mukavuudessa on jotain, mitä kotona ei vain ole.”

Klo 17: Syö ja valmistaudu esitykseen

Noin kello 17 tai 17.30 Goodbun valmistaa itselleen aterian, jolla hän ruokkii kehoaan illan esityksiä varten. Hän huomauttaa, että tämä tapahtuu “kuolleella vyöhykkeellä”, jossa monet ranskalaiset ravintolat ovat kiinni lounaan ja illallisen välillä, joten hän syö yleensä kotona ja valmistaa itse niin sanottuja “pohjoisamerikkalaisia ​​klassikoita”, kuten liha-peruna-vihannesyhdistelmä, kana. pannu tai taco. Sitten mennään teatteriin.

Klo 19.30: Lämmittely Moulin Rougessa

Goodbunin lämmittely ennen esitystä ei ole liian intensiivinen, hän jakaa. ”Olen ollut aktiivinen koko päivän, pyöräillyt ja kävellen, ja haluan säästää energiani näytöksiin – se on tasapaino aktiivisena pysymisen ja itsesi uuvuttamisen välillä, jotta et ole väsynyt töihin mennessäsi. Hän tekee tanssikohtaisen lämmittelyn, venyttelee ja aktivoi lihaksia, joita hän käyttää esityksessä, ja valmistelee sitten hiuksensa ja meikkinsä kello 21:n esitykseen.

Klo 21.00 ja 23.00: Esitykset peräkkäin

Disney-TV-ohjelmia, mallityötä ja kilpailutanssia sisältävän ansioluettelon ansiosta lavalla oleminen ei ole Goodbunille mitään uutta. Vaikka hän on päätanssija useissa esityksissä koko viikon ajan, hän myös kiertää (ja tietää jokaisen tanssijan roolin!) ja voi olla eri roolissa illasta riippuen.

1:15: Pakkaa ja mene kotiin

Goodbun käyttää viimeisiä hetkiä teatterissa poistaakseen meikin, suihkun, laittaa puvut pois ja pukeutua johonkin mukavaan. “Kun menen kotiin, olen valmis nukkumaan!” hän sanoo.

02:00: Illallinen

Goodbun syö “toisen päivällisen” kotiin palattuaan, yleensä jotain nopeaa, joka ruokkii hänen kehoaan ilman paljon valmistautumisaikaa, kuten voileivän ja proteiinipirtelön. “En yleensä koskaan mene ulos päivälliselle, koska olen töissä niinä aikoina. Yhtenä iltana viikossa, joka minulla on vapaana, käyn joskus ulkona syömässä, jos minulla on suunnitelmia, mutta suurin osa siitä, mitä syön kodin ulkopuolella, on kahvia ja croissanteja.

Klo 3: Rentoudu

Kuuden tunnin aikaeron Torontoon ja yökyöpelin aikataulun vuoksi Goodbun päätyy samaan aikatauluun kuin hänen vanhempansa ja kumppaninsa Kanadassa. “Menen nukkumaan ja herään samaan aikaan heidän kanssaan”, hän sanoo. Hän käyttää tätä ikkunaa työpäivänsä päätteeksi FaceTimeen ennen nukahtamista.

3.30–4.00: Nukkumaanmenoaika

Kun jotkut pariisilaiset nousevat aloittaakseen päivänsä, Goodbunin valot syttyvät vihdoin yöksi.

Kuinka hän pysyy vahvana ja täynnä energiaa

Hiljaista, rauhallista, rauhallista!

– Siitä lähtien, kun muutin tänne, rauha ja hiljaisuus ovat olleet ykkösprioriteettini, hän sanoo. ”Jos olen väsynyt, peli on minun osaltani ohi. Tiedän, että minun täytyy nukkua niin paljon kuin mahdollista ja niin kauan kuin on tarpeen, enkä tarkoituksella suunnittele mitään aina ennen klo 14.” Tämä on sanaton sääntö kaikkien tanssijoiden keskuudessa, hän kertoo minulle. “Tiesin sen etukäteen [moving here and starting this job] että tarvitsisin paljon lepoa, mutta en siinä määrin kuin tiedän nyt.”

Hän sanoo, että tämä muutos hänen vuorokausirytminsä ja uniaikataulunsa on suurin muutos hänen edelliseen elämäänsä; Unen laadun ja toipumisen priorisointi oli synonyymi hänen menestystään näyttelyssä (ja se kannatti – hänet ylennettiin rehtoriksi noin 18 kuukauden jälkeen). Ja lähtemällä nopeasti asunnosta saamaan auringonvaloa, hän tottuu tähän muuttuneeseen uniaikatauluun.

Unen lisäksi Goodbun rentoutuu päivittäisellä harjoittelulla ja on hyvin ranskalainen Petit Plaisir Hän nauttii jokaisesta iltapäivästä – kahvista ja croissantista. “Annoin pois kahvinkeittimeni”, hän sanoi. “[Going out for] Kahvista on tullut henkinen ja sosiaalinen ulostuloni; tapa päästä ulos kotoa, tavata ystävä, tutustua kaupunkiin.”

Ranskalainen kuntoilurutiini

Tietenkin hänen pääharjoitukseensa kuuluu tanssia vähintään 30 tuntia viikossa; Kuusi vapaapäivää, yksi vapaapäivä – aikataulu, johon hän oli tottunut teini-iän aikana. Ja miten hän harjoittelee? Tämä on kehittynyt melkoisesti.

Goodbunille Paris on hänen kuntosalinsa. “En ole viettänyt päivääkään sisällä sen jälkeen, kun muutin tänne”, hän sanoo. ”Riikittäisharjoittelun sijaan minulla on aktiivinen päiväohjelma; Se oli parasta fyysiselle ja henkiselle terveydelleni.”

Tällä tavalla hän on omaksunut hyvin ranskalaisen lähestymistavan terveellisiin elämäntapoihin. Goodbun asui käytännössä Athleisuressa ja Lululemonissa – hän työskenteli jopa SoulCyclen vastaanotossa.

”Olin suuri tyttö Torontossa – spin-, HIIT-, CrossFit- ja Pilates-tunnit; Ajattelen aina: “Mille kuntosalille menen?”, hän sanoo. ”Sitten tulin Pariisiin, menin suoraan harjoituksiin ja yritin ilmoittautua kuntosalille aamulla ennen tanssiharjoituksiani Moulin Rougessa. Neljäntenä päivänä se oli suuri EI. Minulla ei ollut energiaa. Minun täytyy olla varovainen, etten liioittele sitä. Minun on kuunneltava kehoani, en vain Kanadassa vallitsevia tapojani.

“Fitness on hieman edistyneempää ja nykyisempää Pohjois-Amerikassa”, hän sanoo. “Koska siellä, The on tapasi tuntea olosi hyväkuntoiseksi – tekemällä aamurutiinisi, pukemalla treenivaatteet ja treenaamalla.”

Ranskassa boutique-fitness-trendi ja pakkomielle hyvinvointiin eivät ole vielä lähteneet nousuun. “Tässä tuottavuus tarkoittaa sitä, että nautitaan hitaasta aamusta, huolehditaan kodin puhtaudesta, pukeudutaan todella kauniisiin asuihin ja käydään leipomossa – se on erilainen ajattelutapa.”

Hän huomauttaa, että vaikka monet tanssijat käyvät kuntosalilla, he eivät välttämättä mene kaupunkiin asioimaan kuten hän. “Pidän mieluummin aktiivisesta elämäntyylistäni pidempiä aikoja päivästä, kävellen tai pyöräilen ja sitten lämmittelen niin paljon kuin tarvitsen tanssia varten.”

Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *