Mitä tarvitaan heidän pitämiseen urheilussa

By | September 15, 2023

TOn kiistatonta, että tämä on jännittävää aikaa naisten urheilulle.

Aiemmin tänä vuonna FIFA:n naisten MM-kisoissa nähtiin ennätykselliset osallistujaluvut – ja ennätysmäärä maaleja tehtiin. Sekä naisten kansallisen koripalloliiton (WNBA) että National Women’s Soccer Leaguen (NWSL) suosio näyttää olevan huipussaan. Ultrajuoksija Courtney Dauwalter hämmästytti jopa ei-juoksijat sosiaalisessa mediassa, kun hän voitti kolme legendaarista 100 mailin kilpailua vain kymmenessä viikossa tänä kesänä. Ja vain muutama viikko sitten Nebraskan yliopiston lentopallojoukkue pelasi ottelun jalkapallostadionilla, joka oli täpötäynnä ja asetti maailmanennätyksen naisten urheilutapahtumaan osallistumisesta.Mutta naisten urheilusta välittävä oleminen tarkoittaa sitä, että juhlimme jatkuvasti noita voittoja samalla kun valitamme kuinka pitkälle meillä on vielä matkaa. Esimerkiksi WNBA:n ja NWSL:n naispelaajat ansaitsevat edelleen murto-osan NBA- ja MLS-pelaajiensa kotiin tuomista palkoista, ja naisia ​​koskevat urheilutarinat muodostavat vain neljä prosenttia tiedotusvälineistä. Huolestuttavinta on, että naisten urheilusäätiön (WSF) mukaan tytöt lopettavat urheilun kaksi kertaa todennäköisemmin kuin pojat 14-vuotiaana. Nämä tytöt eivät vain menetä urheilun hauskuutta tai mahdollisuutta yliopisto-stipendiin tai urheilijan uraan. WSF:n mukaan liikunta liittyy myös parempaan kehonkuvaan ja itseluottamukseen, korkeampaan perhetyytyväisyyteen, parempiin terveystuloksiin ja elämäntaitoihin, kuten ryhmätyöhön ja johtajuuteen.

Jotkut tyttöjen yleisimmistä urheilun esteistä ovat ilmeisiä: mahdollisuuksien puute, sosiaalinen leimautuminen, vähemmän roolimalleja. Mutta sellainen, jota et ehkä arvaa? Hyvien valmentajien puute – ja erityisesti valmentajien, jotka on erityisesti koulutettu pitämään tytöt pelissä.

“Valmentaja voi tehdä eron onnistumisen ja epäonnistumisen välillä, varsinkin naisille”, sanoo Mariana Lopa, filippiiniläisen voittoa tavoittelemattoman Girls Got Gamen toiminnanjohtaja, joka pyrkii vahvistamaan nuoria naisia ​​urheilun kautta yhdistämällä heidät vahvoihin naishahmojen valmentajiin ja roolimalleihin. . Tapasin Lopan äskettäin Manilassa Niken kanssa osana heidän työtään lisätä tyttöjen pääsyä urheiluun – antamalla heille enemmän mahdollisuuksia ja parempia valmentajia helpottamaan peliä.

Filippiiniläiset ovat vähintäänkin intohimoisia koripalloon, mutta silti ei ole olemassa ammattimaista naisten liigaa, ja naiset ja tytöt ovat usein implisiittisesti tai suoraan epätoivottuja tai työnnetty pois naapuruston leikkikentillä, joilla paikalliset tähdet syntyvät.

“Filippiineillä on niin monia paikkoja – ongelma on, että kaikki rakastavat koripallon pelaamista”, Lopa sanoo. “Kokemukseni mukaan minun piti olla paikalla heti lounaan jälkeen, jotta minulla olisi aikaa kentälle, muuten pojat tulisivat koulun jälkeen ja sinä olisit helpottunut.” Muut pelaajat, joiden kanssa puhuin, sanoivat, että oli yleistä, että tyttöjä ja naisia ​​tulee paikalle. kentälle aamunkoitteessa vain saadakseen peliaikaa.

Niken vastaus tähän ongelmaan? The Courtyard, eeppinen, värikäs tila yhdellä Manilan vilkkaimmista kaupunginosista, jossa on kaksi ja puoli kenttää, jotka on valmistettu kierrätetyistä Nike-lenkkareista. Courtyard isännöi ohjelmaa nimeltä “Her Hoops”, jossa vain tytöt ja naiset pääsevät kentälle. “Nike luo The Courtyardin ja poikkeavat aukioloajat tytöille on iso juttu, koska kukaan ei voi keskeyttää peliaikaamme”, Lopa sanoi. Nike tekee myös yhteistyötä Girls Got Gamen kanssa järjestääkseen ilmaisia ​​koripalloleirejä Courtyardilla kaiken ikäisille tytöille, koska voit antaa tytöille vapaat kädet kentällä, mutta ilman tukevia valmentajia, jotka vaalivat heidän taitojaan ja rakkautta peliin, he voivat ei silti ole epäedullisessa asemassa.

Tytöt pelaavat Nike Coaches -tyttöjen koripallo-ohjelmassa Manilassa, Filippiineillä
Renkaasi Manilan sisäpihalla. Kuva: Nike

Tietenkään tytöt eivät ansaitse vain Filippiineillä enemmän valmentajiltaan: Niken äskettäin julkaissut Coaching Girls Guide -opas, joka on luotu yhteistyössä Center for Healing and Justice Through Sportin kanssa, sisältää ohjeita tyttöjen kannustamiseksi urheiluun. ja sitä on käytetty jo yli 17 000 kouluttajan kouluttamiseen maailmanlaajuisesti. Tässä on mitä opin tyttöjen valmentamisesta oppaasta ja ajastani The Courtyardilla.

On tärkeää ymmärtää, miksi tytöt tarvitsevat sitä, mitä he tarvitsevat valmentajiltaan

Kun sanomme, että tytöt tarvitsevat jotain muuta kuin valmentajansa, vaarana on säilyttää vaarallisia stereotypioita tytöistä ja urheilusta, kuten siitä, että he eivät ole yhtä lahjakkaita kuin pojat ja tarvitsevat siksi enemmän apua tai että he ovat jotenkin herkkiä tai liian herkkiä. ja sitä on kehuttava.

Nämä stereotypiat eivät pidä paikkaansa. Mutta se, että ne ovat edelleen olemassa, korostaa, miksi niin monet tytöt luopuvat urheilusta. Jopa parhaat aikeet omaavat valmentajat voivat vahingossa lähettää väärän viestin. Mitä tyttöjä Tarkkaan ottaen Tarvitsemme valmentajia vastustamaan aktiivisesti näitä ajatuksia keskittymällä tyttöjen kykyihin ja kykyihin ja näyttämällä heille, kuinka fyysisesti ja henkisesti vahvoja he todella ovat.

Kun valmentajat ovat varovaisia ​​kertoessaan, että tytöt kuuluvat lajiin yhtä paljon kuin pojat, heillä voi olla voimakas vaikutus etenkin nuoriin pelaajiin, jotka eivät ole vielä sulaneet niin paljon leimautumista. “Näiden tyttöjen kanssa on tuoretta – heillä ei ole minkäänlaisia ​​ennakkokäsityksiä siitä, mitä koripallo on”, sanoo LA Mumar, yhden Filippiinien parhaista naisten korkeakoulukoripallon ohjelmista Ateneo de Manilan yliopistossa. “He ajattelevat, että tämä on normaalia, osaan pelata palloa.”

Tytöt tuovat täyden potentiaalinsa urheiluun

Koska tytöt eivät aina ole yhtä rohkaisevia rakkaudessaan urheiluun kuin poikia, henkilökohtaiset kontaktit valmentajien ja pelaajien välillä ovat vieläkin tärkeämpiä, Nike korostaa ohjeissaan. Lopa kertoo kokemuksensa mukaan, että tämä vaikuttaa ymmärrykseltä, että tytöt tuovat usein koko itsensä harjoituksiin. “Jos sinulla on valmentaja, jolla on hyvät välit pelaajaan, hän voi sanoa: Hei, tiedän, että käyt läpi tätä, mutta saanko huomiosi 40 minuuttia?” Hän sanoo. “Ja sitten 40 minuutin kuluttua, puhutaan siitä.”

Tytöt hurraavat Niken tyttöjen kouluttajatapahtumassa Manilassa
Kuva: Nike

Kieli on tärkeä

“Meillä kaikilla on velvollisuus ylläpitää maskuliinisuuden kulttuuria urheilussa kielen avulla ilman mitään merkitystä”, sanoo Niken Coaching Girls Guide. Se voi tuntua itsestään selvältä tai merkityksettömältä, mutta jopa tyttöjen kutsuminen miehiksi voi tuntua epätoivotulta. (Niken mainitsemassa tutkimuksessa todettiin, että tytöt luokassa, jossa opettajat kutsuivat kaikkia oppilaita miehiksi, nostivat huomattavasti harvemmin kätensä, koska he luulivat, ettei opettaja puhunut heille.) Niken mukaan rooli on myös tärkeä. mallit koko sukupuolikirjossa.

“Se saa tytöt tuntemaan olonsa mukavammaksi”, sanoo Lopa, joka käyttää säännöllisesti Nike-opasta kouluttaakseen Girls Got Game -valmentajia. ”Se saa heidät tuntemaan, että oi, tämä ohjelma on minulle erityinen. Ja haluan aina mennä takaisin.”

Tytöillä panokset ovat erilaiset

Yhdysvalloissa urheilua rakastavat tytöt voivat haaveilla urasta ammattilaisliigassa, kuten WNBA tai NWSL. Mutta silloinkaan on epätodennäköistä, että he ansaitsevat tarpeeksi rahaa kokopäivätyöhön. Monissa maissa, kuten Filippiineillä, sekään ei ole vaihtoehto. “Tyttöjen on niin helppoa lopettaa, koska ei ole mitään odotettavaa”, Lopa sanoo. “On niin helppo sanoa: olen valmis, aion vain oppia.”

Koska naisurheilijat eivät voi haaveilla tulevasta Lebron Jamesista kuten pojat voivat, tyttöjen valmentajien on työskenneltävä kaksi kertaa enemmän pitääkseen tytöt juoksemassa – ja osoittaakseen sen tuomat monet edut – pysyäkseen urheilussa, jolla ei ole mitään tekemistä. urheilemalla jossain vaiheessa ammattilaisena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *