Mitä rehellisesti ajattelen Hoka Anacapa 2:sta

By | September 24, 2023

SLiukkaat pohjat, tuskin pehmusteita, tiukat paikat, jotka melkein rakkuloitavat – ihme, ettei (entinen) laissez-faire-asenteeni vaelluskenkiä kohtaan ole saanut minua zoomaamaan alas vuorelta. Puin ennen etuovea lähinnä olevan parin kiinnittäen enemmän huomiota siihen, kuinka hyvin ne sopivat asuuni, kuin kuinka pitävä veto tai vaahtokarkkeja muistuttava pehmuste oli. Eli siihen asti, kunnes liukastuin päälle Hoka Anacapa 2:n, merkin suosituimman vaelluskengän uuden ja parannetun version.

Hokaa ympäröivä hype ei tunne rajoja, sillä legioona omistautuneita faneja (mukaan lukien American Podiatric Medical Association) nauhoittaa värikkäät juoksukengät, vaelluskengät ja vaellussaappaat. Brändi ei ole vain omistautunut edistämään hyvää jalkamekaniikkaa ja terveyttä, vaan tekee sen myös ympäristöystävällisten materiaalien ja katseenvangitsevien väriyhdistelmien avulla.


Asiantuntijat tässä artikkelissa

  • Hy Rosario, Hy Rosario on Hokan ulkoilu- ja lastenjalkineiden johtaja.
  • Mark Mendeszoon, DPM, board-sertifioitu jalkaterapeutti, jalka- ja nilkkakirurgi

Kun kalenterissani oli vaellus Utahiin Zionin kansallispuistoon, päätin hypätä Hokan kelkkaan ja testata Anacapa 2:ta. Olisivatko ne yhtä kevyitä ja vedenpitäviä kuin luvattiin? Kuinka mukava kantapää on? Kiertelisinkö märin sukkien ja rakkuloiden jalkojen kanssa? Sain selville.

Ensimmäiset näkemykset Hoka Anacapa 2:sta

Tuoreena laatikosta otettuna parini näytti hieman kookkaalta, vaikka ne eivät tuntuneet painavilta. Ehkä se johtuu siitä, että valitsin täysin mustan keskiversion, jossa on suurempi nilkkapeitto. Ne veivät myös paljon tilaa matkalaukussani ja estivät minua pakkaamasta ylimääräistä paria. Pidän peukkuja pystyssä ja luotan täysin Anacapan vedenpitävään, hengittävään Gore-Tex-tekniikkaan ja pitävään Vibram-ulkopohjaan. Vaikka minulla oli rajoitetusti aikaa käyttää niitä ennen lentoani Siioniin, minun ei tarvinnut huolehtia.

Kuva: Hoka

Hoka Anacapa 2 Mid GTX – 195,00 dollaria

Saatavilla olevat koot: 5-11, puolikokoisina

Paino: 14,7 unssia.

Värit: 5

Pinon korkeus: 37 mm kantapää, 27 mm jalan etuosa

(Saatavana myös matalalla versiolla, joka on kevyempi 12,4 unssia hintaan 180 dollaria)

  • Maksimaalinen iskunvaimennus
  • Vedenkestävä
  • Kevyt
  • Valmistettu kestäviin materiaaleihin keskittyen
  • Varvaslaatikko kapealla sivulla
  • Hieman kookas

Anacapa 2:sta on saatavana sekä Low- että Mid-versiot, joissa molemmissa on kourallinen värivaihtoehtoja ja molemmissa on kaikki mitä tiedät ja rakastat Hoka-kengistä: paljon pehmustetta, keinumainen pohja, joka vie sinut eteenpäin, vakavaa vakautta ja ei kipuja. aikana.

Kuva: Tekijä

Hokan ulkoilu- ja lastenjalkineiden johtajan Hy Rosarion mukaan merkillä oli kolme päätavoitetta Anacapan 2.0-versiolle: parantaa suorituskykyä, lisätä kestävyyttä ja lisätä ympäristöystävällisempien materiaalien käyttöä. Tarkista, tarkista ja tarkista.

Kuinka niin? Kestävyyden lisäämiseksi Hoka käytti aluksi vahvempaa verkkoa nubukkipäällisen rinnalla. Hoka on myös lisännyt kestävien materiaalien käyttöä 30-prosenttisella sokeriruokopohjaisella EVA-sekoituksella sekä kierrätetyillä polyesterilangoilla ulkoverkossa, kielekeverkossa, nauhoissa, nauhoissa ja vuorauksessa. Toinen hienovarainen, mutta nerokas ominaisuus: “aktiivinen jalkakehys”, kuten Rosario kutsuu sitä, jonka avulla jalat voivat levätä mukavasti välipohjassa sen sijaan. Ei ihme, että he ovat jalkaterapeutin hyväksymiä.

Tällaisten suunnitteluelementtien vuoksi Mark Mendeszoon, DPM, jalkaterapeutti, joka omistaa kaksi erikoisjuoksukenkäkauppaa Ohiossa ja Pennsylvaniassa, sanoo: “Hoka-kengät ovat mullistaneet ihmisten kävelemisen ja juoksun.” Ne tarjoavat maksimaalisen iskunvaimennuksen ja ovat edelleen kevyitä. “Mukaan Dr. Mendeszoon Jokainen, jolla on jalka-, selkä- tai polviongelmia, hyötyisi Hokan ultra-pehmusteesta, ja rokkarityylinen pohja on plussa ihmisille, joilla on yleisiä jalkaongelmia, kuten nyrkkeilyä tai vasaravarpaita, sekä akillesjänne-ongelmia.

Matalan yläosan versiossa Hoka käytti Gore-Texin Invisible Fit -tekniikkaa, joka lupaa paremman, vähemmän tilaa vievän istuvuuden ja maksimaalisen hengittävyyden. Keskimmäisessä leikkauksessa on standardi Gore-Tex-rakenne, joka varmistaa myös ensiluokkaisen vedenpitävyyden ja hengittävyyden. Jokaisessa versiossa on Vibram-kumiulkopohja (mielestäni suunnittelun sankari) paremman pidon ja kestävyyden parantamiseksi.

Mitä tulee huonoihin puoliin, leveäjalkaisten kannattaa varoa: kärki on hieman kapea eikä saappaita ole saatavilla leveinä kokoina. Sinun tulee myös pitää silmällä ulkopohjan suuria uria, varsinkin jos vaeltelet märällä säällä. Toisinaan niiden täytyy tallata voimakkaasti irrottaakseen kerääntynyttä mutaa ja kivet.

Ja vaikka nämä vaelluskengät on selkeästi suunniteltu kestämään haastavimmatkin maasto-olosuhteet, sinun ei välttämättä tarvitse kiivetä vuorelle harkitaksesi parin nauhoitusta. Ne ovat yllättävän monipuolisia kevyestä vaelluksesta ja kävelystä asioiden hoitamiseen ja vapaa-aikaan työhön. “Kaikki kestävyyden, pidon, pehmusteen ja vedenpitävyyden suojaelementit sisältyvät jokapäiväiseen rutiinimme”, Rosario sanoo.

DR. Mendessoon on samaa mieltä. Hän suosittelee myös anakapojen käyttöä ulkoilun aikana – kuten veljenpojan jalkapallopelissä tai koiran ulkoiluttamisessa jäisillä jalkakäytävillä – koska ne pitävät jalat lämpiminä ja kuivina, kun sää on märkä, kylmä ja liukas.

Mitä tapahtui, kun lähdin vaeltamaan Hoka Anacapa 2:n kanssa?

Pitävä ulkopohja on kätevä erilaisille pinnoille ja ilmasto-olosuhteille – varsinkin kun Luontoäidillä on omat suunnitelmansa, kuten kun hän putosi kaatosateesta Siioniin iltapäivällä ennen auringonnousuvaellustani. Mutta vaikka ylitin puroja ja kiipesin liukkaan kiven yli, pysyin vakaana jaloissani ja (halleluja!) sukkini pysyivät kuivina.

Pitkän vaellus- ja pyöräilypäivän päätteeksi Siionin henkeäsalpaavien näkymien läpi jalkani eivät olleet väsyneet, nilkoihini eivät sattuneet, eikä yhtään rakkulaa löytynyt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *