Mitä hedelmällisyys merkitsee LGBT-yhteisölle

By | September 14, 2023

T33 prosenttia yhdysvaltalaisista aikuisista on joko käyttänyt hedelmällisyyshoitoja tai tuntenut jonkun, joka on käyttänyt, kertoo Pew Research Center. Mutta jos olet LGBTQ+-yhteisön jäsen, lääketieteellisen avun hakeminen raskauteen – mikä on jo nyt vaikeaa – on paljon vaikeampaa.

Mere Abrams, LCSW, sukupuolitutkija ja laillistettu psykologi, joka Tunnistuu transsukupuoliseksi ja ei-binääriseksi ja tietää omakohtaisesti, millaista on aloittaa hedelmällisyysmatka lääketieteellisessä järjestelmässä, joka on suunniteltu vastaamaan heteronormatiivisiin tarpeisiin. (Abrams käyttää niitä/heitä pronomineja.) “Tiesin, että halusin olla vanhempi paljon kauemmin kuin tiesin sukupuoleni ja seksuaalisuuteni”, Abrams sanoo. “Kun päätin 26-vuotiaana ryhtyä toimiin sukupuoleni vahvistamiseksi lääketieteellisesti, [fertility] nousi todella etualalle, koska silloin ei tutkittu niin paljon transihmisten ja hormonihoidon aloittavien hedelmällisyysvaihtoehtoja kuin nyt.

Abrams valitsi lopulta pienen annoksen testosteronia säilyttääkseen hedelmällisyytensä ja suojellakseen kohtuaan, vaikka hänen lääkärinsä suositteli heille lopulta kohdunpoistoa. (21 prosenttia transsukupuoliseksi tunnistavista sanoo haluavansa säilyttää kohtunsa.) Ja kolme JMyöhemmin Abrams ja hänen kumppaninsa alkoivat ajatella perheen perustamista, jota he olivat halunneet lapsuudesta asti.

Kävin hedelmällisyyden säilyttämisprosessin läpi kesällä 2018 pelastaakseni munani ja että minulla olisi tämä vaihtoehto… joten minun piti työskennellä todella kovasti löytääkseni jonkun, joka oli kokenut prosessissa, jopa San Franciscon lahden alueella. Olen työskennellyt transien kanssa potilaita. “Tämä palveluntarjoaja oli todella hyvää tarkoittava, mutta sillä ei vain ollut vivahteita ei-binaarisesta sukupuolesta”, Abrams sanoo.

Abrams ei ole ainoa, joka on tuntenut olevansa enemmän eristetty kuin turvassa etsiessään tukevaa palveluntarjoajaa. Hedelmällisyyshormonitestausyritys Modern Fertility ja LGBTQ+ -treffisovellus HER teki äskettäin pienen ryhmän jäsenten kyselyn heidän omista tiedoistaan ​​ja toiveistaan ​​raskauteen liittyen. Vaikka GLAAD raportoi, että yhä useammat ihmiset tunnistautuvat LGBTQ+:ksi, Modern Fertilityn ja HER:n julkaisemat tiedot osoittavat, että monilla queer-yhteisön jäsenillä on enemmän kysymyksiä kuin vastauksia raskauteen ja perhesuunnitteluun liittyen. Esimerkiksi 80 prosenttia vastaajista sanoi, etteivät tienneet, että ihmiset, joilla on munasarjat, voisivat käyttää hormonaalisia verikokeita munasolujen määrän arvioimiseen, ja 54 prosenttia ei tiennyt yhden munan jäädytysjakson korkeista kustannuksista (5 000 dollaria).

On selvästi olemassa “hedelmällisyystietovaje”: monien LGBTQ+-yhteisön jäsenten systeeminen lisääntymistiedon puute. Mutta se ei johdu siitä, että tämä väestö ei välitä hedelmällisyydestä. Itse asiassa Modern Fertility -tutkimuksen mukaan 63 prosenttia LGBTQ+ millenniaaleista harkitsee perheen perustamista. Sen sijaan LGBTQ+-yhteisö jätetään usein huomiotta tai jätetään kokonaan hedelmällisyyttä koskevien keskustelujen ulkopuolelle, koska nykyinen teollisuus keskittyy lähes yksinomaan heteroseksuaalisten, cisgender-naisten tarpeisiin.

Kuinka hedelmällisyyskieli sulkee pois LGBTQ+-yhteisön

“Sanoisin, että suurin haaste LGBTQ+-ihmisille.” [when it comes to fertility] että kaikki on kirjoitettu heteroille”, sanoo Nicole Noyes, MD, lisääntymisendokrinologian ja hedelmättömyyden järjestelmäpäällikkö ja Northwell Healthin hedelmällisyyden säilyttämisen johtaja.

“Kaikella” Dr. Ei valtaosa verkkoresursseista, hedelmällisyysklinikoilla jaettu kirjallinen tieto ja jopa potilaslomakkeita. Ota Bostonin IVF-hedelmällisyysklinikan suostumuslomake, jonka Dr. Noyes on melko vakio koko hedelmällisyysteollisuudessa. Alusta alkaen oletetaan, että potilas on “nainen”, vaikka myös transmiehillä ja ei-binaarisilla ihmisillä voi olla kohtu – ja siksi he voivat tulla raskaaksi. Samoin American Pregnancy Associationin “Trying to Conceive” -aloitussivu on kohdistettu vain “naisiin” ohjeissaan – ja sama koskee Maailman terveysjärjestöä ja Mayo Clinicia.

Vaikka Abrams nimenomaisesti korosti olevansa ei-binäärinen, hän koki lähestymistavan ikään kuin hän olisi nainen, joka etsii hedelmällisyyden tarjoajaa. ”Koulutusprosessi oli todella sen näkökulmasta, mitä luulen heidän sanovan jollekin, joka on kuin cisgender-nainen. Ja niin monet heidän esille tuomistaan ​​asioista tulivat tuosta kokemuksellisesta näkökulmasta”, Abrams sanoo. Vivahteiden puute lääkärin vastaanotolla johti lopulta siihen, että he halusivat välttää toistuvia käyntejä.

Se ei ole vain lääkärin vastaanoton ongelma; Monet hedelmällisyyttä edistävät startupit markkinoivat tuotteitaan myös cisgender-naisille. Kindbody kirjoittaa verkkosivustonsa Tietoja-sivulla: “Sen saavien naisten suunnittelema ja toimittama”, ovulaation seurantalaitteet, kuten Bellabeat, käyttävät vaaleanpunaisia, Pepto Bismol -vaikutteisia väripaletteja ja Everlywellin hormonitestiä, joka arvioi munasarjojen toiminnan (hedelmällisyyden kannalta ratkaisevan tärkeä). kutsutaan “naisten hormonitestiksi” – vaikka transmiehillä ja ei-binaarisilla ihmisillä voi olla myös munasarjoja ja kohtuja.

DR. Noyes, joka auttoi muokkaamaan Northwell’s Healthin potilaiden saantilomakkeen kattavammaksi, sanoo, että tämä ei ole ainoa laiminlyönti. “Et voi vain olettaa, että on “yksi” potilas. Koska jos on kaksi ihmistä, he voivat molemmat olla jollain tapaa potilaita, eikö niin? Ehkä yksi henkilö kantaa raskauden ja toinen vapauttaa munan. Tämä ei siis koske “potilasta ja kumppania; kyse on kärsivällisyydestä ja kärsivällisyydestä. Ne ovat samat”, sanoo Dr. Ei kyllä. Kaikkien kokemuksia ei lähetetä näillä lomakkeilla, ja Dr. Noyesin mukaan huoli jättää ihmiset tuntemattomaksi jo ennestään intensiivisen elämänvaiheen alussa.

“Todellisuus on, että hedelmällisyyteni on ollut vaikea ja laukaisee psykologisia oireita, joiden luulin olevan takanani.” -Mere Abrams, LCSW

Nataki DouglasMD, lisääntymisendokrinologian ja hedelmättömyyden asiantuntija ja nykyaikaisen hedelmällisyyden johtaja, sanoo tämän Hedelmällisyyden kielen ulkopuolelle jääminen tarkoittaa, että kukaan ei voi kääntyä sinuun ja tilanteeseesi liittyvän tiedon saamiseksi. “Tukevaa terveydenhuoltojärjestelmää on rajoitetusti, joten LGBTQ+-ihmisillä voi olla vaikeuksia saada terveydenhuollon tarjoajia, jotka tukevat ennakoivasti ja tehokkaasti LGBTQ+-tarpeita”, sanoo Dr. Douglas – mukaan lukien, kyllä, hedelmällisyyshoidot.

Abrams tunsi varmasti omalla matkallaan vahvistavan huolenpidon puutteen. “Ei ole käyty todellista keskustelua sukupuolidysforiasta, hedelmällisyyshormonihoidon mielenterveydestä ja psykologisista vaikutuksista ja kaikista muista asioista, joita trans- tai ei-binäärisessä ihmisessä saattaa ilmetä ajan myötä tämän prosessin aikana”, Abrams “Kaikki päivittäisistä sisäisistä ultraäänitutkimuksista ja follikkelimittauksista useisiin hormoniruiskeisiin, joilla on päinvastainen vaikutus kehooni kuin hormoneilla, joita tavallisesti laitan kehooni.” Tämä oli Abramsille henkisesti uskomattoman vaikeaa, mutta hänen omaishoitajansa auttoivat sitä koko ajan. prosessia ei ole koskaan käsitelty riittävästi.

“Todellisuus on, että hedelmällisyyteeni on ollut vaikea ja se on aiheuttanut psykologisia oireita, joiden luulin olevan takanani”, he sanovat. “Kukaan ei varoittanut minua siitä, että munasolun haku voi olla emotionaalisesti stressaavampaa ja fyysisesti epämiellyttävämpää kuin huippuleikkaus. Ja tunsin itseni nöyryytetyksi siitä, kuinka psyykkisesti ja fyysisesti rasittava koko prosessi oli minulle – koska viime kädessä on valtava etuoikeus saada hedelmällisyyden säilyttämisvaihtoehtoja.”

Jälleen Abramsin tarina heijastaa lukemattomien ihmisten ääniä, jotka on jätetty nykyisen hedelmällisyyskertomuksen ulkopuolelle. Täysin 46 prosenttia kaikista Modern Fertility -tutkimukseen vastanneista sanoi, että he tuntevat olonsa epämukavaksi keskustella perhesuunnittelustaan ​​terveydenhuollon tarjoajan kanssa.

Minne tästä lähdetään

DR. Douglas sanoo, että lääkäreiden ja muun hedelmällisyysklinikoilla työskentelevän henkilökunnan on tehtävä työ, joka tarvitaan hedelmällisyyttä koskevan tiedon umpeen. “Tarvitsemme integratiivisten, tukevien lisääntymisterveyskäytäntöjen laajaa käyttöönottoa. Tähän kuuluu sopivien pronominien valinta – ja kaikkien ihmisten suosimien pronominien kysyminen – sen tietäminen, kuinka eri sukupuolet ja seksuaaliset identiteetit voivat vaikuttaa lisääntymisterveyteen, sekä LGBTQ+-ihmisten ennakoiva tukeminen näkyvästi verkkosivustoilla”, sanoo tohtori. Douglas.

Myönteinen lähtökohta voisi olla se, että lääkärit ja terveydenhuollon tarjoajat tekevät kielensä LGBTQ+ vahvistavan GLAADin suositusten mukaisesti. Esimerkiksi “homo” käyttäminen adjektiivina substantiivin sijaan ja sukupuoli-identiteetin ja seksuaalisen suuntautumisen välisen eron tunnustaminen. Kun olettamukset ja ennakkoluulot poistetaan hedelmällisyyttä koskevasta keskustelusta, siitä voi tulla kattavampi.

On myös hedelmällisyysyrityksiä, jotka vastaavat erityisesti näihin tarpeisiin. Abrams ja hänen vaimonsa työskentelivät Mosie Babyn, kotihedelmöitysyrityksen kanssa, joka valmistaa edullisia ja kattavat sarjat ensimmäisen lapsensa raskaaksi saamiseksi (vain kuuden viikon kuluttua). “Olimme häämatkallamme ja päätimme tehdä sen häämatkallamme”, Abrams sanoo. “Olimme itse asiassa Newfoundlandissa, Kanadassa, hyvin syrjäisessä mökissä, ja se oli jotain todella kaunista, koska kun palasin noihin lapsuuden unelmiin, en koskaan uskonut, että voisin koskaan saada vauvaa sängyssä. Kumppanini on outo. Trans-ihminen. Jos olisit kertonut minulle, olisin sanonut, että se on mahdotonta.”

“Tarvitsemme osallistavien, tukevien lisääntymisterveyden käytäntöjen laajaa käyttöönottoa.” – Nataki Douglas, MD, modernin hedelmällisyyden johtaja

Monet klinikat ovat alkaneet lähettää inklusiivisuuslausuntoja ja pyytäneet lääkäreitään panemaan ne täytäntöön tapaamisen aikana, mutta tämä ei todellakaan pidä paikkaansa kaikkialla Yhdysvalloissa. Syrjinnän vastaiset lait vaihtelevat suuresti eri puolilla Yhdysvaltoja, minkä vuoksi terveydenhuollon ammattilaisten on entistä tärkeämpää perustaa toimistonsa paikkaan, jossa ymmärretään monenlaisia ​​ihmissuhteiden dynamiikkaa. “Aina kun mahdollista, on myös erittäin hyödyllistä saada LGBTQ+:n edustajat klinikoilla, mutta osallistavat käytännöt ovat tärkeä ensimmäinen askel”, sanoo Dr. Douglas.

Abrams toivoo, että jonain päivänä jokainen voi tuntea itsenäisyyden, jota hän ja hänen vaimonsa tunsivat hedelmällisyysmatkansa lopussa. “Se, että löysimme vaihtoehdon, joka oli edullinen, joka toimi meille ja antoi meille mahdollisuuden saada haluamamme perhekasvatuskokemuksen, oli hyvin erikoista”, Abrams sanoo. “Se on hauska tarina kerrottavana.” Pienet vanhetessaan.

LGTBQ+:n hedelmällisyyden resursseja varten etsi läheltäsi vahvistava klinikka.

IVF on edelleen laitonta Ranskassa homopareille – näin yksi nainen ja hänen vaimonsa saivat lapsen. Myös 10 hedelmällisyyttä koskevaa myyttiä, joihin sinun ei pitäisi enää uskoa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *