Miltä Forma Pilates -treeni näyttää

By | September 11, 2023

SJoskus voi olla pettymys katsoa baareihin, ravintoloihin ja klubitaloihin, joissa joudut hyppäämään vanteiden läpi, kun olet kokenut ne. Mutta Liana Levin johtaman Forma Pilatesin, Los Angelesissa ja New Yorkissa sijaitsevan Pilates-studion, joka vaatii nykyisen asiakkaan lähetteen IRL:n osallistumiseen, eksklusiivisuus saattaa todella olla vaivan arvoista.

Täysi paljastaminen, olin yksi onnekkaista median henkilöistä, jotka osallistuivat kauneusbrändin EVA-NYC:n äskettäiseen tapahtumaan, jossa lanseerattiin kaksi uutta hiusnaamiota, Mane Magic ja Lift Off, joissa Levi johti meidät useiden harjoitusten läpi. Joten minun ei tarvinnut hypätä mainittujen esteiden läpi. Jos jollakin tätä lukevalla on Forma-viittausyhteys, LMK.

Formassa Levi’s-treeneihin vierailevia ovat Hailey Bieber, Bella Hadid ja Kendall Jenner, vain muutamia tähtiasiakkaita mainitakseni. Los Angelesin kolme Forma-studiota rajoittavat luokat kahdesta neljään opiskelijaan ja veloittavat 100 dollaria per henkilö. New Yorkissa kahdeksan opiskelijaa maksaa 75 dollaria. (FWIW, voit käyttää ei-suosittelevaa online-jäsenyyttä hintaan 49,99 dollaria kuukaudessa.)

Koska en ole itse kokenut studiotunteja, en voi varmuudella sanoa, mitä tapahtuu suljettujen ovien takana, jotta näin huippuluokan asiakaskunta säilyy. Mutta pelkkä sisäänpääsyn vaikeus ja vieraslistalle pääsyn mysteeri näyttävät olevan syy, mikä saa tällaisen eksklusiivisen kuntoilutyylin toimimaan aikana, jolloin useimmat muut kuntoilualueet yrittävät tulla enemmän mukana. Vaikka Levin vain hyväksyntää koskeva sääntö on saatettu ottaa käyttöön pandemian varotoimenpiteenä, tämä vain eliitille tarkoitettu seuraavan tason VIP on herättänyt suurta juonittelua.

Miltä tämä ainutlaatuinen koulutus näyttää

Palasin äskettäin Pilateen pariin muutaman vuoden harjoitettuani vain split-tyyliä voimaharjoittelua, ja olen niin iloinen, että herätin suhteen uudelleen. Harjoittelen ensisijaisesti Reformerilla, joka on mielestäni täydellinen täydennys intensiivisiin harjoituspäiviin, koska se tarjoaa mahdollisuuden keskittyä hitaita ja kontrolloituja vastusharjoituksia, venyttelyä ja syvän ytimen aktivointia.

Mutta vaikka harjoitusmenetelmä oli minulle tuttu, huomasin jo muutaman minuutin kuluttua Levin tunnilla, että lihakseni tärisivät.

Julkkisopettaja esitteli itsensä ja selitti, että 20 minuutin harjoitus jaetaan neljään noin viiden minuutin miniharjoitukseen. Vaikka studiossa Forma-tunneilla käyvät käyttävät yleensä reformeria, tämä harjoitus tapahtui kokonaan matolla.

Ensinnäkin oli sarja, joka oli omistettu ydintyölle – jokaiseen Pilates-rutiiniin. Levin liikkeet saivat vatsat toimimaan nopeasti, mutta hän varmisti harjoittelevan myös vinot, mikä erottaa Pilatesin kokemukseni mukaan monista muista harjoituksista: He odottavat sinun osuvan ytimeen kaikista kulmista. Olen myös iloinen voidessani päättää tämän ensimmäisen sarjan harjoitussarjoilla, jotka keskittyvät pieniin liikkeisiin vahvistamaan lantionpohjaa, joka voi olla usein unohdettu osa ydintäsi.

Seuraavaksi keskityimme pakaralihakseen useilla harjoitusvariaatioilla, kuten palopostilla, simpukoilla ja pakarapotkuilla. Voi, ja kuinka voisin unohtaa pakarasiltojen sarjan (sisältäen yhden jalan ja pulssin harjoitukset), jotka näyttivät jatkuvan ikuisesti? Pilates-harrastajat ja ehdottomasti Levi tietävät, että vahvat pakaralihakset ovat vankka perusta monille muille tunnilla tekemillesi liikkeille – elämässä puhumattakaan.

Sitten siirryimme vartaloa ylöspäin työstämään käsiä, olkapäitä ja selkää. Se, mitä voit saavuttaa viidessä minuutissa – rehellisesti sanottuna, kuinka monta punnerrusta voit tehdä viidessä minuutissa – on yllättävän paljon. Koska meillä ei ollut varusteita, Levi oli luova käänteislankujen, tricep-dippien, push-up-muunnelmien ja muiden kanssa. Tämän osan lopussa vartaloni oli paahtoleipää.

Lopuksi oli vähän kardiouupumusta, joka vei koko rutiinin kotiin. Ruokalistalla oli vuorikiipeilijöitä, lintukoiria, vino crunchesia ja lankkuhaukea. Monien mikroliikkeiden tekemisen jälkeen tuntui mukavalta tasapainolta harjoitella vartaloani hieman enemmän liikkumavaraa. Mutta älä erehdy: olin hengästynyt lopussa.

Muistutuksena, Pilates-tunti on kova AF

Yleinen väärinkäsitys, jonka löydän Pilatesista, on, että se on “helppoa” tai ei haastavaa. Toki jotkut tunnit keskittyvät enemmän venyttämiseen kuin toiset, mutta suurin osa Pilates-tunneista, joita olen käynyt, mukaan lukien Levi’s, ovat haastavia AF-tunteja. Pienemmillä, kontrolloiduilla liikkeillä ei ole paljon virhemarginaalia muodon suhteen. Sinun on pysyttävä keskittyneenä ja kehossasi (ei päässäsi) selviytyäksesi näistä pitkistä lauseista.

Ja Levi loihtii kykynsä tehdä jotain, mikä saattaa aluksi tuntua helpolta kuolemalta (eli täydelliseltä lihasväsymykseltä) tuhannen toiston jälkeen. Levi on kuvaillut harjoitteluaan “urheilulliseksi Pilatesiksi” ja näyttää saavuttavan tämän ensisijaisesti loputtomalta näyttävien toistojen kautta. Vaikka en voi sanoa pääseväni julkkistason studioon lähiaikoina, tiedän, että Levin intensiivisen, nopeatempoisen tunnin käyminen on vain vahvistanut rakkauttani Pilatekseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *