Miksi siemenkierto ei ehkä ole tehokas hedelmällisyydelle

By | September 16, 2023

minäInstagram on hyvinvointitrendien pohja nolla, ja jos katsot tarkasti joitain äskettäin julkaistuja sateenkaarenvärisiä smoothiekulhoja ja ei-cook-energiapuruja, näet todennäköisesti julkaisuja ja kuvia, jotka mainostavat jotain aivan muuta: siemenpyöräilyä.

“Siemenpyöräily on loistava tapa tunnistaa ruuan voima ja vaikutus hormonien muuttumiseen koko kuukauden ajan”, sanoi Alisa Vitti, HHC, Well+Good-neuvoston jäsen, FLOLivingin perustaja ja Womenin suosittu hormoniterveysasiantuntija. No + Hyvä. Käytäntöä ovat edistäneet myös vaikuttajat, kuten Lee From America -bloggaaja Lee Tighlman, sekä muut suositut holistisen terveyden asiantuntijat keinona parantaa hormonitasapainoa – ja siten lisätä hedelmällisyyttä.

Mutta mikä siemenkierto tarkalleen ottaen on ja mitä tekemistä siemenillä on hormonaalisen terveyden kanssa? Tässä on kaikki, mitä sinun tulee tietää meneillään olevasta hyvinvointitrendistä suoraan terveysasiantuntijoilta.

Seed Cycling 101

“Siemenpyöräily” on naturopaattinen käsite, jossa kulutetaan tiettyjä siemeniä tietyissä annoksissa ja tiettyinä aikoina koko kuukauden aikana kuukautiskierron säätelemiseksi ja normalisoimiseksi, sanoo Chiti Parikh, MD, NewYork-Presbyterianin Integrative Health and Wellbeing -ohjelman toiminnanjohtaja. Tämän käytännön kannattajat sanovat, että näissä elintarvikkeissa olevat ravintoaineet voivat auttaa tasapainottamaan ihmisen hormonitasoja (erityisesti estrogeenia ja progesteronia, kaksi hormonia, jotka määräävät suurimman osan tapahtumista kiertosi aikana), mikä edistää tervettä ovulaatiota ja tukijaksojen yleistä terveyttä. .

Kuukautiskiertosi ensimmäisen osan aikana, jota kutsutaan myös follikulaariseksi vaiheeksi, sinun tulee syödä yhdestä kahteen ruokalusikallista pellavansiemeniä ja kurpitsansiemeniä päivittäin stimuloidaksesi estrogeenin tuotantoa (mikä myötävaikuttaa myös kohdun limakalvon kasvuun tässä vaiheessa). lisää seksihalua). Luteaalivaiheen aikana, kiertosi viimeisten 14 päivän aikana, sinun tulee vaihtaa yksi ruokalusikallinen auringonkukan- ja seesaminsiemeniä päivässä edistääksesi progesteronin tuotantoa (mikä auttaa vakauttamaan kohdun limakalvoa ja valmistamaan kohtuasi mahdollista raskautta varten). Vauva).

Tietenkin tämä vaatii perusteellista tuntemusta oman kiertosi rytmeistä. Esimerkiksi joillain ihmisillä on lyhyemmät kuukautiset kuin toisilla tai he ovuloivat hieman eri aikoina kiertonsa aikana, ja siksi he voivat halutessaan syödä siemennestettä eri aikaan. Siemenpyöräilyn fanit kuitenkin sanovat, että tällaisen ruokavalion noudattaminen terveen hormonitason edistämiseksi voi parantaa kaikkea aknesta ja PMS:stä hedelmällisyyteen ja PCOS-oireisiin.

Mitä tutkimus sanoo?

Ajatus siitä, että siemenillä voi olla positiivinen vaikutus hormonaaliseen terveyteen (ja siten hedelmällisyyteen), on varmasti perusteltu. Pähkinät ja siemenet ovat “erittäin runsaasti niin kutsuttuja fytoestrogeenejä tai lignaaneja”, sanoo Dr. Parikh. “Ne auttavat moduloimaan ja parantamaan kehosi kykyä tehostaa estrogeenitoimintaa. [And] Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että monien näiden pähkinöiden ja siementen tärkein terveyshyöty johtuu itse asiassa niiden prebioottisista vaikutuksista. Nämä pähkinät ja siemenet sisältävät erilaisia ​​kuituja, jotka todella edistävät tiettyjen hyvien bakteerien kasvua suolistossa, ja näillä suolistossa olevilla bakteereilla on erittäin tärkeä rooli hormonien säätelyssä.

Siemenet voivat vaikuttaa hormonaaliseen terveyteen. Ei kuitenkaan ole tutkimusta, joka tukisi yhtälön pyöräilyosaa.

On vain vähän tutkimusta, joka yhdistää siemenet (ja tiettyjä niiden sisältämiä yhdisteitä) hormonaalisiin hyötyihin. Esimerkiksi vuonna 1993 tehdyssä pienessä tutkimuksessa havaittiin, että pellavansiemenjauheen nauttimiseen liittyi enemmän ovulaatiojaksoja ja pidempiä luteaalivaiheita. Muut tutkimukset ovat osoittaneet, että omega-3-rasvahapot (jotka löytyvät laajalti monista siemenistä, mukaan lukien pellavansiemenistä) edistävät progesteronin eritystä eläimillä. Äskettäin vuonna 2012 tehdyssä saksalaisessa tutkimuksessa havaittiin, että auringonkukan ja kurpitsansiementen nauttiminen liittyi merkittävästi pienempään rintasyövän riskiin postmenopausaalisilla naisilla verrattuna kulutuksesta pidättäytymiseen.

Joten kyllä, siemenet voivat olla tekijä hormonaalisessa terveytesi. Mutta kicker – ja se on tärkeä – on, ettei yhtälön pyöräily-osan tukemiseksi ole tutkimusta. “On olemassa tutkimusta tiettyjen siementen kulutuksen hyödyistä ravitsemuksellisesti tukemaan hormoneja, mutta ei yhteyttä ehdotetun siementenkiertoprotokollan ja hormonitasapainon välillä”, kirjoittaa Tracy Lockwood Beckerman, RD ja Well+Good’sin isäntä. Sinä vastaan ​​ruoka sarja uudessa kirjassaan, Parempi ratkaisu kuukautisravitsemukseen.

Etsitkö muita ruokia, jotka voivat tukea terveellistä ajanjaksoa? Katso nämä ravitsemusterapeutin suosittelemat vinkit:Onko siemenpyöräily sen arvoista?

Tästä huolimatta ei todellakaan ole huono asia ajatella kohtuullisen määrän siemeniä lisäämistä ruokavalioosi. Ne tarjoavat ravintoaineita, kuten proteiinia, kuitua, E-vitamiinia ja sinkkiä, sanoo Isabel Maples, MEd, RDN, ravitsemus- ja ravitsemustieteen akatemian tiedottaja.

Amerikkalaisten 2015-2020 ruokavalioohjeiden mukaan aikuisten, jotka kuluttavat noin 1 600 tai 1 800 kaloria päivässä, tulisi kuluttaa neljä puolen unssin annosta pähkinöitä tai siemeniä viikossa. Ja kuten Maples huomauttaa, 19–30-vuotiaiden naisten siementen ja pähkinöiden keskimääräinen viikoittainen saanti jää paljon alle tämän suosituksen.

“Tiheän ravintopitoisen ruoan, kuten siementen, lisääminen olisi tapa lisätä ravintoarvoa ja toivottavasti sitten syrjäyttää jotkin ruoat, joita emme tarvitse niin paljon, kuten enemmän sokeria sisältävät ruoat tai enemmän tyydyttynyttä rasvaa sisältävät ruoat, tai vain ruoat, joissa on enemmän kaloreita”, Maples sanoo.

Erityisesti hedelmällisyyden suhteen Välimeren ruokavalio, joka sisältää runsaasti vihanneksia ja hedelmiä, täysjyväviljaa, papuja, oliiviöljyä ja erityisesti siemeniä ja pähkinöitä, liittyy korkeampiin IVF- onnistumisprosentteihin. (Ja muut hedelmällisyyden asiantuntijat rakastavat sitä.)

Toinen siemenkierron sivuetu on, että se rohkaisee syömään erityyppisiä siemeniä, ja monipuolisuus on terveellisen yleisen ruokavalion kulmakivi, Dr. Parikh. “Sekoittamalla”, hän sanoo, “saat täysin erilaisen mikroravinneprofiilin.”

Tuomio? Siementen pyöräily ei ole haitallista – se vain kuulostaa siltä paljon Työskentely asian eteen ilman paljon tutkimusta sen tukemiseksi. Mutta syötkö suositellun määrän erilaisia ​​siemeniä ja pähkinöitä? Asiantuntijamme sanovat, että tämä on huolenaihe useista terveydellisistä syistä.

Kiinnostaako lisää hedelmällisyyttä myyttejä? Nämä ovat niitä, joita gynekologit ja gynekologit eivät enää kuule. Ja tässä on joitain yleisimmistä hedelmällisyyttä koskevista kysymyksistä, joihin asiantuntijat ovat vastanneet.

Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *