Miksi probioottisten ruokien kuumentaminen vähentää terveyshyötyjä?

By | October 19, 2023

DSaako pelkkä ajatus probioottisista ruoista suusi rypistymään odotuksesta? Tiedän, että tämä on varmasti minun kohdallani. Kimchi, Kraut, Kombucha: Nimeä se, minä haluan sen (sekä niiden suolistoa vahvistavat ja terveyttä suojelevat hyödyt, TYVM).

Jotkut asiat voivat kuitenkin estää tiettyjen ruokien, juomien ja lisäravinteiden probioottisten vaikutusten maksimoimisen – varsinkin kun on kyse vakaudesta. Tämä mielessä käy ilmi, että lämpötilan nostaminen ei ole niin hyväksi hyville tai huonoille bakteereille.

Saadaksemme selville, kuinka huolestuneita meidän pitäisi olla probioottisten ruokien lämmittämisestä, käännyimme New Yorkissa toimivan ravitsemusasiantuntijan Bianca Tamburellon, RDN:n, puoleen.

Tappaako probioottisten ruokien lämmittäminen hyviä bakteereja?

Tamburello menee suoraan asiaan. “Kyllä, probioottipitoisten ruokien lämmittäminen tappaa hyödyllisiä bakteereja, jotka auttavat pitämään suoliston terveenä”, hän aloittaa (suureksi tyrmistykseksi korealaisen kimchipata ja herkkujen, kuten sulatettujen Reuben-voileipien ja ylimääräisen hapankaalin, ystävänä). “Probiootteja on vaikea löytää ruoasta. “Joten jos lämmität niitä ennen niiden nauttimista, menetät mahdollisuuden tasapainottaa suoliston bakteereja ja tarjota terveyshyötyjä, kuten paremman ruoansulatuksen, terveen immuunijärjestelmän ja vähentää tulehdusta”, Tamburello sanoo.

Tässä vaiheessa saatat miettiä, onko olemassa lämpötilakynnystä, ennen kuin suolistoystävälliset bakteerit alkavat kuolla. Onko eroa esimerkiksi juuri lämmitetyn kvinoan lisäämisellä hapankaalilla ja sen hapankaalin keittämisellä runsaassa keitossa? Sanalla sanoen: kyllä.

“Kaikki elävien probioottien kannat (niitä on satoja!) voivat selviytyä eri lämpötiloissa, mutta useimmat probiootit alkavat kuolla noin 115 Fahrenheit-asteessa tai korkeammissa”, Tamburello sanoo.

Tämä tarkoittaa, että lämpö ja probioottiruoat eivät ole *aina* yhteensopimattomia – ja ravitsemusterapeutti tarjoaa nopean vinkin varmistaaksesi, että probiooteillasi on paremmat mahdollisuudet pysyä hengissä, kun alat nauttia ja syödä ruoansulatusta. ”Kuumaa ateriaa tai välipalaa tarjottaessa on parasta lisätä kylmiä, probioottipitoisia ruokia Oikein ennen syömistä”, Tamburello selittää. “Esimerkiksi tarjoilun aikana täytä lämmitetty viljakulho kaalilla tai kimchillä sen sijaan, että sekoitat tämän ainesosan mausteisten proteiinien tai vihannesten kanssa.” Joten jos päätavoitteesi on hankkia probiootteja, jotka stimuloivat suolistoflooraa, sinun kannattaa ehkä välttää sitä. , lisäämällä probioottisia elintarvikkeita suoraan ympäristöön, joka on liian kuuma hyvien bakteerien käsiteltäviksi – esimerkiksi liedellä pannussa tai kiehuvassa keittokattilassa.

Tietysti on tiettyjä ruokia ja reseptejä, jotka vaativat luonnostaan ​​runsaasti probiootteja sisältävien elintarvikkeiden lämmittämistä. Eräänlaisena lohdutuksena Tamburello sanoo, että niiden lämmittäminen ei täysin mitätöi muita etuja, joten ei todellakaan kannata huolehtia niiden ravinteettomuudesta. “Esimerkiksi lämmitetty kimchi ja kraut tarjoavat edelleen kuituja ruuansulatukseen ja ravintoaineita yleisen terveyden kannalta”, hän selittää. (Huomaa vatsani kurina *ja* valtava helpotuksesta.) Lisäksi voit nauttia näistä ruoista milloin tahansa, mutta yritä saada probiootit muualta, kuten jogurtin tai fermentoitujen juomien, kuten kefirin ja kombuchan, kautta.

Ovatko raaka probioottiruoat parempia kuin pastöroidut vaihtoehdot?

Kaikessa lämmöstä ja probiooteista puhuttaessa Tamburello huomioi, missä muualla lämpötilalla on merkitystä: raaka- ja jäähdytetyissä elintarvikkeissa vai pastöroiduissa probioottiruoissa. “Raakoja, pastöroimattomia fermentoituja elintarvikkeita – niitä, joita löydät kylmäosastolta [at grocers]”Sisältää huomattavasti enemmän terveellisiä probiootteja kuin pastöroituja, säilyvyyttä kestäviä vaihtoehtoja”, hän kertoo. “Pastörointiprosessiin kuuluu elintarvikkeiden kuumentaminen korkeissa lämpötiloissa, mikä tappaa suolistobakteerit.” Vaikka tämä prosessi ei poista kaikkia tietyn ruoan ravitsemuksellisia ominaisuuksia, tällaisen ruokavalion ei pitäisi olla ensimmäinen valintasi, jos saat suurimman osan ruoasta. Probiootit pelkästään ruokavaliosta haluavat kuluttaa ravintoa.

“Pastörointiprosessi sisältää ruoan kuumentamisen korkeissa lämpötiloissa, mikä tappaa suolistobakteerit.” -Bianca Tamburello, RD

Sen sijaan Tamburello suosittelee jäähdytettyjen probioottisten elintarvikkeiden ostamista ostosten yhteydessä. Ihannetapauksessa ne merkitään selvästi raa’iksi ja pastöroimattomiksi. Jos et ole erityisen perehtynyt probioottisiin ruokiin ja/tai haluat varmistaa, että valitset parhaat vaihtoehdot suolistosi ja terveydellesi, hän suosittelee Cleveland’s Kraut ja Kimchiä (sekä suolakurkkua, jotka ovat fermentoituja, mutta eivät välttämättä probioottisia) erityisesti keittiö. “Jos olet uusi fermentoitujen ruokien parissa, tämä on loistava tuotemerkki aloittaaksesi suoliston terveysmatkasi”, hän sanoo. “Ne tarjoavat herkullisia makuja, kuten paahdettua valkosipulia ja punajuurta ja jopa uutta mietoa kimchiä, joka on loistava johdatus kimchin maailmaan, koska maku on vähemmän intensiivinen.” Rakastamme myös Goshen kimchiä, joka on käsintehty ja runsaasti probiootteja. ilman säilöntäaineita. Syö kimchiä yksinään, salaatissa tai lisukkeena tasapainoiselle lautaselle. Muista: mitä vähemmän altistuu lämmölle, sitä parempi.

Mutta kaiken kaikkiaan Tamburello korostaa, että lämpötilasta ei pidä stressata liikaa. ”Jos lempiresepteissäsi yhdistetään lämpöä probioottisiin ruokiin, ei ole syytä huoleen. Varmista vain, että syöt probioottipitoisia ruokia jopa kylminä saadaksesi eniten suoliston terveyshyötyjä”, hän päättää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *