Miksi Derms haluaa sinun käyttävän aurinkovoidetta geelimanikyyriä tehdessäsi

By | September 17, 2023

Well+Good SHOPissa toimittajamme käyttävät vuosien asiantuntemustaan ​​valitakseen tuotteita (ihonhoidosta itsehoitoon ja muihin), joista tulet varmasti rakastamaan. Vaikka toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti, Well+Good voi saada palkkion, jos ostat linkkien kautta. Hauskoja ostoksia! Tutustu SHOPiin

Geelimanikyyri sisältää kynsien ja käsien altistamisen ultraviolettivalolle (UV), jotta lakka kovettuu. Vaikka tämän käytännön vaikutuksista käsien ihon terveyteen ei ole paljon tutkittu, on turvallista olettaa, että se voi edistää käsien ennenaikaista ikääntymistä ja ihosyöpää, selittää Adeline Kikam, DO, hallituksen sertifioitu ihotautilääkäri. viimeaikainen Instagram -Reel.

“Seuraavan kerran kun hankit geelimanin, älä unohda ottaa aurinkovoidetta mukaan”, sanoo tohtori. Kikam, joka myös kutsuu itseään Brown Skin Dermiksi. “Kynsilakan parantamiseen käytetty UV-valo voi mahdollisesti lisätä ihosyövän riskiä ja aiheuttaa ihon ennenaikaista ikääntymistä. Kynsilamput säteilevät ensisijaisesti UV-säteilyä, joka on yksi DNA:ta eniten muuttavista läpäisyaallonpituuksista ja on johtava ihon ennenaikaista ikääntymistä kiihdyttävä syy ja edistää myös ihosyöpää.Geelikynsilakka on itse asiassa ollut suosittu vasta 10-15 vuotta. Marisa Garshick, MD, hallituksen sertifioitu ihotautilääkäri New Yorkissa, mukaan ihosyövän kehittyminen kestää paljon kauemmin. Siksi tutkijoilla ei ole keinoa määrittää, voiko geelimanikyyrien UV-säteily aiheuttaa ihosyöpää. Vuoden 2020 katsauksessa käsisyövän esiintymistä koskevasta kirjallisuudesta havaittiin, että geelimanikyyreillä on vain vähän tai ei ollenkaan karsinogeenisia riskejä. Varotoimenpiteenä tutkijat ja ihotautilääkärit suosittelevat kuitenkin laajavaikutteisen aurinkosuojan käyttöä ennen manikyyriä.

“Meillä ei välttämättä ole tarpeeksi epidemiologista tietoa voidaksemme sanoa lopullisesti, onko geelikynsien käytöstä johtuva ihosyöpä yleinen vai ei, mutta tiedämme, että tiede on olemassa ja että se voi varmasti tapahtua”, sanoo Dr. Garshick. ”Samalla altistumisen määrä on suhteellisen rajallinen kaikissa olosuhteissa. Joten kysymys on edelleen siitä, kuinka paljon UV-valoa tarvitset tämän tyyppisen ihosyövän kehittymiseen ajan myötä.”

Jos käytät aurinkovoidetta geelimani-käynnin aikana, Dr. On tärkeää levittää aurinkovoidetta muutama minuutti ennen kynsilakkaa, jotta sinun ei tarvitse pestä sitä pois ja sillä ehtii tehdä taikuuttaan. “Haluan yleensä ottaa seerumin aurinkovoidetta mukaani, koska se kuivuu nopeammin”, sanoo tohtori. Kikam. Lisäsuojaa varten Dr. Garshick lisäsi, että voit hankkia myös erityisiä sormettomia UV-suojakäsineitä käytettäväksi manikyyrisi aikana. Osta kolme alla Dr. Kikamin suosituimmat aurinkosuojat sekä UV-suojakäsineet.

Kinlò Golden Rays aurinkosuoja SPF 50+

Kinlò Golden Rays aurinkovoide SPF 50+ – 20,00 dollaria

Tennistähti Naomi Osakan suunnittelema mineraalinen aurinkovoide on sävytetty, joten tummemman ihon omaavat voivat käyttää sitä helposti. Se on vedenkestävä. Joten jos kätesi kastuvat prosessin aikana, olet valmis.

Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *