Meikki meditaationa? Ammattilaiset sanovat “Ehdottomasti”

By | September 26, 2023

OVuosien varrella suhteeni meikkiin on käynyt läpi monia vaiheita – jotkut ovat valitettavampia kuin toiset (sinua katsoessani, oranssi pannukakkupeitevoide). Ja vaikka kesti jonkin aikaa tottua kosmetiikkaan, nykyään tavoittelen niitä mieluummin herättääkseni tietyn tunnelman kuin saadakseni tietyn lookin. Joskus haluan näyttää voimakkaalta ja komealta, joten rohkea huulipuna on sopiva. Joskus minun täytyy rentoutua ja virkistäytyä, joten keskityn enemmän tuotteiden levitysrituaaliin kuin varsinaiseen estetiikkaan.

Minulle meikki on kehittynyt epätäydellisyyksien peittämistyökalusta itseilmaisun ja itsehoidon muodoksi. Enkä ole yksin.

“Yhä useammat ihmiset näkevät meikin paitsi kaunistamiskeinona myös osana hyvinvointi- ja itsehoitorutiinejaan”, sanoo Joanne Hsieh, Astral Health & Beautyn toimitusjohtaja, joka omistaa sellaisia ​​brändejä kuin PÜR Cosmetics, Butter. Lontoossa ja Cosmedix Skincaressa. Aikoinaan ennustettava osa kauneusrutiinia, meikistä on nyt tullut tehokas hyvinvoinnin työkalu.

Ylimääräinen luottamuksen taso

Hyvän olon varmistaminen on tärkeä osa itsehoitoa. Meikkitaiteilija ja hyvinvointikouluttaja Heather O’Boyle Erman on eturivin istuin siitä, kuinka meikki voi muuttaa tapaamme nähdä itsemme. “Niin usein tapaamiseni jälkeen nainen katsoo peiliin ja hänen energiansa muuttuu täysin”, hän sanoo. ”Hän on sama henkilö, mutta hänellä on sisäinen luottamus, jota ei ollut aiemmin. Ja kun kokeilemme sitä, tiedämme, että se on meidän käytettävissämme, meikillä tai ilman.”

Jopa maailmanlaajuiset ikonit, kuten Lady Gaga, voivat samaistua. Äskettäisessä haastattelussa laulaja avasi kuinka meikki lisää hänen itseluottamustaan ​​sekä sisäisesti että ulkoisesti, ja kuvaili sitä hänen itsehoitorutiininsa jatkeeksi. “[Makeup] antaa minulle lisää itseluottamusta”, sanoo Gaga, joka perusti Haus Labs Makeupin vuonna 2019. “Minusta tuntuu, että pystyn käsittelemään kaiken, mikä tulee eteeni, koska otin todella aikaa itselleni.”

Meikistä on tulossa yhä enemmän tapa ilmaista ja juhlia eroja, mikä heijastaa tapaa, jolla yhteiskunnan identiteettikäsitys on muuttunut sujuvammaksi. Jopa perinteisesti yhtenäiset toimialat, kuten lentoliikenne, ovat sopeutumassa. Australialainen lentoyhtiö Qantas Airlines muutti äskettäin vaatimuksiaan salliakseen minkä tahansa sukupuolen lentoemäntien käyttää meikkiä töissä.

Yhä useammat ihmiset käyttävät myös meikkiä tunnustaakseen “epätäydellisyyksiensä” roolin kasvojensa yleisilmessä. Tämä on johtanut pisamikynien yleistymiseen malleihin, kuten Paige Billiot, joka käyttää meikkiä hauskoilla ja loistavilla tavoilla korostaakseen portviinin tahraa syntymämerkkiään sen sijaan, että se piilottaisi sen.

Kun yhä useammat ihmiset pyrkivät ilmaisemaan tunnelmiaan ja persoonallisuuksiaan meikin avulla, Hsieh huomauttaa, että ala on siirtymässä kohti osallisuutta. “Brändit tarjoavat laajemman valikoiman tuotteita, jotka sopivat kaikille ihonväreille ja -tyypeille, miehille ja naisille”, hän sanoo. “Persoonallisen ilmaisun hyväksyminen kosmetiikan avulla on lisääntynyt ja jopa juhlittu.”

Meikki mindfulnessina

Vaikka olemme kaikki kokeneet aamuja, jolloin ryntäämme ulos ovesta, Yael Shy, mindfulness-konsultti ja kirjailija, ehdottaa, että ihonhoito- ja meikkirutiinien hidastaminen voi olla tilaisuus mindfulnessiin. Hän tarjoaa nopean reseptin näiden päivittäisten rituaalien muuttamiseksi minimeditaatioksi:

  1. Uppoudu nykyhetkeen nauttimalla tuotteidesi tekstuureista, lempeistä äänistä ja tuoksuista.
  2. Päästä irti ajatuksista ja tehtäväluetteloista varovasti ja antaudu kokemukselle.
  3. Kun mielesi yrittää ohjata sinua ongelmanratkaisuun tai menneisyyden pohtimiseen, palaa sormiesi rauhoittavaan rytmiin ja hetkessä tapahtuvan kauneusrutiinin kokemukseen.

Shy korostaa tärkeää eroa peiliin katsomisen havaitsemiseksi epätäydellisyyksien ja meikin käytön välillä niiden piilottamiseen ja näiden havaittujen puutteiden tarkastelemisen arkuudella ja itserakkaudella sekä meikin käyttämisen välillä niiden korostamiseen ja leikkimiseen. “Kyse ei ole siitä, miltä sinä todella näytät”, hän sanoo. ”Kyse on aikomuksestasi, valinnastasi hyväksyä kauneutesi ja arvokkuutesi sellaisena kuin olet. Tämä näkökulman muutos voi vaikuttaa syvästi siihen, miltä sinusta tuntuu, kun meikkaat.”

Kun kosmetiikkamarkkinat jatkavat kasvuaan ja niiden odotetaan saavuttavan 417 miljardia dollaria vuoteen 2030 mennessä, myös tapamme olla vuorovaikutuksessa meikin kanssa kehittyy. Se, mikä oli aikoinaan vaatimustenmukaisuuden ja virheiden piilottamisen työkalu, on muuttunut työkaluksi itseilmaisuun ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Kun yhä useammat ihmiset käyttävät kosmetiikkaa osana itsehoitorituaalejaan, yksi asia on selvä: meikki ei ole enää vain peittämistä; Kyse on sisäisen kauneuden paljastamisesta ja juhlistamisesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *