MD:n mukaan purukumi auttaa ahdistukseen

By | September 21, 2023

WVaikka purukumia markkinoidaan tyypillisesti pahanhajuisen hengityksen lääkkeenä, Raafat W. Girgis, MD, Moment of Clarity Rehab Centerin kolmoislautakunnan sertifioitu psykiatri, sanoo, että purukumi voi tehdä paljon enemmän kuin vain peittää tonnikalan jälkimaun. lounaaksi syömäsi salaattivoileipä olet syönyt. Dr. Girgis, purukumi voi itse asiassa auttaa vähentämään taistele tai pakene -hermostosi aktivaatiota ja vähentämään ahdistusta. Lisää sana “hämmästyttävä”.

Itse asiassa tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun kuulemme syömämme (tai pureskelumme) ja sen vaikutuksista neurologiseen järjestelmäämme välisestä yhteydestä. Keskustelimme äskettäin hallituksen sertifioidun psykiatrin ja kliinisen ADHD-asiantuntijan Sasha Hamdanin, MD, kanssa, joka paljasti, että mausteiset, rapeat ja happamat ruoat (niitä hän kutsuu “aistivapaiksi”) voivat aktivoida aivoreseptoreita ja lisätä keskittymiskykyä. Eikö purukumi ole eri asia? Se on hieman tahmeaa.Alla tarkastellaan tieteen tukemia syitä, miksi purukumi voi auttaa vähentämään joidenkin ihmisten jännitystä ja ahdistusta.

Kuinka purukumi voi auttaa vähentämään ahdistusta ja stressiä

Dr. Girgisin tutkimus purukumin vaikutuksesta stressitasoon osoitti, että pureskelu – eli pureskelu – lisää veren happitasoa prefrontaalisessa aivokuoressa (kutsutaan usein “persoonallisuuskeskukseksi”, koska siellä käsittelemme ympäristöstämme tulevan syötteen joka hetki). , vertaamalla näitä syötteitä aikaisempiin kokemuksiin ja sitten vastaamaan niihin) ja aivotursoa (aivojen aluetta, joka on ensisijaisesti vastuussa oppimisesta ja muistista sekä stressihormonien hallinnasta).

“On hyvä viedä huomio pois kaikesta, mikä aktivoi taistele tai pakene -hermostoamme. Purukumi kiinnittää huomiosi enemmän fyysisiin ja vähemmän henkisiin puoliin, mitä saatat kokea.”
—Raafat W. Girgis, lääketieteen tohtori, kolminkertaisesti hyväksytty psykiatri

Mitä tämä sitten tarkoittaa stressin ja ahdistuksen suhteen? Ensinnäkin tutkimukset osoittavat, että krooninen stressi voi heikentää prefrontaalisia kognitiivisia kykyjä ja vaikuttaa dendriittien rakenteeseen, jotka ovat vastuussa signaalien vastaanottamisesta ja välittämisestä aivohermosoluissa. Mutta tiedon ja muistin käsittely ovat vain muutamia tapoja, joilla stressi voi vaikuttaa hippokampukseen. Siitä huolimatta tutkimukset osoittavat, että lisääntynyt aivojen verenkierto – yksi pureskelun (kumin) eduista – voi lisätä kognitiivista aktiivisuutta.

Siksi Dr. Girgis huomaa, että purukumi voi olla tehokas itseään rauhoittava menetelmä, koska se voi edistää stressin lievitystä. “On monia hermopiirejä, jotka yhdistävät puruelimet aivoihin, ja purukumi stimuloi näiden alueiden toimintaa”, Dr. Girgis. Siksi purukumi voi auttaa ohjaamaan huomion, varsinkin kun stressi tai ahdistus on huipussaan. “On hyvä viedä huomio pois kaikesta, mikä aktivoi taistele tai pakene -hermostoamme. Purukumi kiinnittää huomiosi enemmän fyysisiin ja vähemmän henkisiin puoliin, mitä saatat kokea.”

Vinkkejä tehokkaaseen purukumin pureskeluun

Kun tulee valita paras maku tai purukumimerkki, Dr. Tiedä, että kaikki on mahdollista. Big Red, Juicy Fruit, Hubba Bubba, mitä tahansa. ”Maku on henkilökohtainen valinta; On kuitenkin olemassa keskusteluja ja tutkimuksia, jotka voivat tarjota ehdotuksia. [Although]”Se riippuu todella yksilöstä ja siitä, mistä he pitävät eniten”, hän sanoo. Mitä nyt tulee siitä, kuinka kauan purukumia pitäisi pureskella, psykiatri sanoo, että makea paikka on noin 20 minuuttia. “Se sanoo, että huomaat eron ensimmäisten 15-20 minuutin aikana, kun taas muut tutkimukset ovat löytäneet etuja tuona aikana.” vain ensimmäiset 15–20 minuuttia purukumia”, hän sanoo.

On tärkeää muistaa, että purukumin pitkäaikainen pureskelu voi vaikuttaa sen makuun ja pureskeltavuuteen. Siksi Dr. Girgis vaihda tarvittaessa uusi kappale puolen tunnin välein. Sillä välin hän huomaa, että purukumia pureskellaan Ennen Sellaisen toiminnan harjoittaminen, jonka tiedetään stressaavan sinua, voi myös rauhoittaa hermojasi etukäteen. Hyvät uutiset? Purukumi on jotain, mitä voidaan tehdä huomaamattomasti milloin tahansa, missä tahansa (ainakin suurimmaksi osaksi!).

Mitä voit tehdä, jos kallistaa Purukumi?

Jos joudut tilanteeseen, jossa et voi tai halua pureskella purukumia, Dr. Girgis löytää muita tekniikoita stressin käsittelemiseen. Pureskelun tapauksessa ei ole Hän sanoo, että kuminauhan käyttäminen ranteessa voi auttaa. Alan Mandellin, DC:n, tuoreen videon, joka tunnetaan paremmin nimellä @motivationaldoc TikTokissa, mukaan kuminauhasta kevyesti vetämällä ja kevyesti ranteeseen napsauttaminen voi auttaa ohjaamaan paniikkikohtauksen oireita ja kouluttamaan aivoja alkamaan tiedostamatta saada paniikkikohtaus ärsytyksen välttämiseksi – vaikka on erittäin tärkeää huomata, että tätä ei saa koskaan käyttää keinona vahingoittaa itseään.

Tutustu yleisiin ja helposti saatavilla oleviin yrtteihin stressin ja ahdistuksen vähentämiseksi, yrttiläisen mukaan:
Well+Good artikkelit viittaavat tieteellisiin, luotettaviin, ajankohtaisiin ja vankoihin tutkimuksiin jakamamme tiedon tueksi. Voit luottaa meihin matkallasi kohti hyvinvointia.

  1. Zibell, Steven ja Elaine Madansky. “Purukumin vaikutukset stressitasoihin: online-itsekäsitystutkimus.” Nykyinen lääketieteellinen tutkimus ja mielipide Vol. 25.6 (2009): 1491-500. doi:10.1185/03007990902959283

  2. Anand, Kuljeet Singh ja Vikas Dhikav. “Hippokampus terveydessä ja sairauksissa: yleiskatsaus.” Intian neurologian akatemian lehdet Vol. 15.4 (2012): 239-46. doi: 10.4103/0972-2327.104323

  3. Arnsten, Amy F T. “Stressin signalointireitit, jotka vaikuttavat prefrontaalisen aivokuoren rakenteeseen ja toimintaan.” Luontoarvostelut. Neurotiede Vol. 10.6 (2009): 410-22. doi: 10.1038/nrn2648

  4. Kim, Eun Joo et ai. “Stressin vaikutukset hippokampukseen: kriittinen katsaus.” Oppiminen ja muisti (Cold Spring Harbor, NY) Vol. 22.9 411-6. 18. elokuuta 2015, doi:10.1101/lm.037291.114

  5. Zlatar, Zvinka Z et ai. “Lisästynyt hippokampuksen verenvirtaus istumista ikääntyneillä aikuisilla, joilla on geneettinen riski saada Alzheimerin tauti.” Alzheimerin taudin lehti: JAD Vol. 41.3 (2014): 809-17. doi: 10.3233/JAD-132252


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *