Marraskuun syntymäkivi: symboliikka ja merkitys

By | November 1, 2023

NMarraskuussa syksy esittelee itsensä kaikessa loistossaan. Syksyn kylmyys on alkanut ja lehdet näyttävät eloisia värejä tulipunaisesta oranssiin ja keltaiseen, mikä muistuttaa vuodenaikaa ja jokaista marraskuun syntymäkiveä: topaasi ja sitriini. Vaikka ne näyttävät samanlaisilta, topaasilla ja sitriinillä on merkittäviä eroja, jotka tekevät niistä ainutlaatuisia. Näillä kivillä on kuitenkin yksi yhteinen piirre: ne voivat oikeuttaa aikeesi ja ohjata sinua tavoitteisiisi. Sellaisenaan ne sopivat navigoimaan siirtymistä Skorpioni-kaudesta – joka kutsuu katsomaan sisään positiivisen muutoksen luomiseksi – ja tulevaan Jousimies-kauteen.

Saadakseen lisätietoja marraskuun syntymäkivistä, kristalliasiantuntijat selittävät niiden merkityksen ja kuinka tässä kuussa syntyneet ihmiset, erityisesti Skorpionit ja Jousimies, voivat hyötyä niiden metafyysisistä ominaisuuksista.

Topazin, marraskuun perinteisen syntymäkiven, ominaisuudet

Kuva: Getty Images/Fred Pinheiro

  • Syntymäkiven väri: Keltainen
  • Elementti: Tuli ja maa
  • Planeetta: Aurinko ja Jupiter
  • Chakra: Kolmas chakra
  • Alkuperä: Vaihteleva

Topaasia pidetään jalokivinä, ja sitä on saatavana useissa eri sävyissä, mukaan lukien sininen, vihreä, oranssi, punainen, vaaleanpunainen ja violetti. Sitä tulee kaikkialta maailmasta, kuten Yhdysvalloista, Brasiliasta, Venäjältä ja Kiinasta, ja vaikka sitä löytyy kaikkialta maailmasta, numerologi ja sertifioitu kristallin parantaja Joy Woodward sanoo, että sitä on harvinainen muihin jalokiviin verrattuna. Kuten muutkin jalokivet, topaasin arvo vaihtelee värin, kirkkauden, leikkauksen ja karaatin mukaan – ja integratiivisen lääketieteen ja kristalliasiantuntijan Elizabeth Trattnerin, AP, DOM:n, mukaan keisarillinen topaasi on tämän lajikkeen arvokkaimpia ja halutuimpia. Kuitenkin keltainen topaasi yhdistetään usein marraskuuhun, Woodward sanoo.

Topaasin syntymäkiven merkitys ja symboliikka

Mitä tulee metafyysisiin ominaisuuksiinsa, keltainen topaasi voi auttaa “tasapainottamaan ajatuksiasi, tekojasi ja energiaasi”, Woodward sanoo tehden siitä ihanteellisen ilmentymisen. Sen avulla voit saada selkeän kuvan siitä, mitä haluat elämältäsi, ja “perustaa sinut aikomuksellesi”, jotta et unohda tavoitteita, jotka haluat saavuttaa.

Pyritpä sitten pieniin tai suuriin tavoitteisiin, Topaz voi auttaa sinua karkottamaan liian negatiiviset äänet, jotka estävät sinua näkemästä unelmasi mahdollisena todellisuutena. “Se auttaa [you] tajuta [your] “Ansaitse sen, mitä yrität ilmaista”, Woodward sanoo. Lisäksi topaasi voi myös auttaa sinua tukahduttamaan ahdistuksen, joka saattaa syntyä, kun yrität herättää ilmentymisesi eloon. Astrologi, henkinen opettaja ja Spirit Daughterin perustaja Jill Wintersteen sanoo: “Topaasilla on rauhoittava vaikutus”, ja erityisesti keltaisella topaasilla “auttaa luomaan positiivisia värähtelyjä ja kohottaa mielialaa.” Siksi sen rauhoittavat ominaisuudet voivat tarjota rauhan tunteen ja Luo rauhallisuutta samalla kun vältät epäluuloa itsestäsi, jotta voit siirtyä lähemmäs tavoitteitasi horjumattomalla itsevarmuudella.

Dr. Trattnerin mukaan keltainen topaasi liittyy myös kolmanteen chakraan (tunnetaan myös nimellä solar plexus chakra). Reiki-parantaja Fern Olivia kertoi Well+Goodille haastattelussa seitsemästä chakrasta, se on “toiminta- ja tasapainochakra, johon keskityt”. yksilöllinen tahdonvoima, henkilökohtainen voima ja sitoutuminen.” Tämän yhdistyksen ansiosta Topazin kyky auttaa ihmisiä sitoutumaan tavoitteisiinsa ja saavuttamaan ne pelottomasti vahvistuu entisestään.

Sitriinin, marraskuun modernin syntymäkiven, ominaisuudet

Sitriini
Kuva: Getty Images / Irina Marwan

  • Syntymäkiven väri: Keltainen
  • Elementti: Tuli ja maa
  • Planeetta: Aurinko
  • Chakra: Kolmas chakra
  • Alkuperä: Vaihteleva

Sitriini on kvartsiperheen kivi, ja sitä esiintyy tyypillisesti syksyn lehtiä muistuttavilla väreillä, mikä tekee siitä erityisen sopivan marraskuun kuukauteen. Valitettavasti et löydä luonnossa esiintyvää sitriiniä ilman vaivaa; Woodwardin ja Dr. Trattner, luonnolliset sitriinit ovat harvinaisia. Todennäköisemmin törmäät ametisteihin, jotka on lämpökäsitelty näyttämään sitriineiltä ja joiden kellertävä väri on samanlainen kuin vastineensa, vain ilman tai vähemmän dikroismia tai väriä muuttavaa ominaisuutta, jota ihmiset rakastavat kivessä. Vaikka luonnossa esiintyviä sitriinejä on vaikea löytää, lämpökäsiteltyä sitriiniä voidaan hankkia sellaisista maista kuin Brasilia, Uruguay, Skotlanti ja Pohjois-Carolina Yhdysvalloissa.

Sitriinin syntymäkiven merkitys ja symboliikka

Woodwardin mukaan luonnollisen sitriinin metafyysiset ominaisuudet ovat samanlaisia ​​kuin keltaisen topaasin. “Ne auttavat sinua ryhtymään päättäväisiin toimiin, tekemään selväksi, mitä haluat, ja tekemään päätöksiä esteiden voittamiseksi”, hän sanoo. Wintersteen lisää, että luonnollinen sitriini on myös ilmentymäkivi. Lisäksi se houkuttelee yltäkylläisyyttä sinne, missä sitä tarvitset, ja “suojaa negatiivisilta tunnelmilta muuttamalla ne positiivisiksi”, hän sanoo ja lisää, että on erityisen tärkeää “tarjoaa positiivisuutta muutosten aikoina”.

Woodward on samaa mieltä siitä, että luonnollisella sitriinillä on kirkastava vaikutus, joka muuttaa negatiiviset ajatukset ja negatiivisuuden inspiroituneeksi toiminnaksi, jossa hänen mukaansa kyse on harkituista toimista tehdäksesi siitä, mitä haluat.

Kuten aiemmin mainittiin, luonnolliset sitriinit ovat kuitenkin harvinaisia, ja todennäköisemmin löydät lämpökäsiteltyjä sitriinejä (tai mitä tohtori Trattner kutsuu “paistetuiksi ametisteiksi”). Woodward sanoo, että lämpökäsitellyn sitriinin metafyysiset ominaisuudet eroavat luonnossa esiintyvän lajikkeen ominaisuuksista. “Se on optimistisempaa”, hän sanoo, ja se johtaa positiivisuuden ja luovan inspiraation aaltoon puuttuakseen pysähtyneisiin tai negatiivisiin energioihin, jotka voivat johtaa toimimattomuuteen. Olipa kyseessä luonnossa esiintyvä tai lämpökäsitelty sitriini, se vastaa kolmatta chakraa ja auttaa ihmisiä valjastamaan sisäisen voimansa ja toteuttamaan sen.

Kuka tahansa voi hyödyntää kuukauden syntymäkivien metafyysisiä ominaisuuksia, mutta Wintersteen sanoo, että ne voisivat hyödyttää erityisesti marraskuussa syntyneitä Skorpioneja ja Jousimiestä, vaikkakin eri tavoin. Emotionaalisesti monimutkaiselle Skorpionille, joka on omien tunteidensa syvyyksien vallassa, “nämä kivet auttavat häntä näkemään positiivisuuden ja potentiaalin jokaisessa tilanteessa”, hän sanoo ja lisää, että topaasilla on lisäetu auttaa tässä “palauttamaan rauhan. tunteita, kun tunteet alkavat tuntua vuoristoratamatkalta.”

Mitä tulee vapaahenkiseen Jousimiehen, joka haluaa laajentaa horisonttiaan: “Molemmat tuovat onnea ja optimismia, etenkin pitkillä matkoilla”, Wintersteen sanoo, ja kun tiellä on kuoppia, “he voivat auttaa ihmisiä, joilla on vahva Jousimies-asema. se hopeinen vuori, kun elämä heittää heille vastoinkäymisiä.” Topaasi voi rauhoittaa tunteita erityisesti, kun asiat eivät mene suunnitelmien mukaan, mikä auttaa jäähdyttämään Jousimiehen tulta ja pitämään pään kylmänä, hän sanoo, kun taas sitriini voi tuoda onnea, yltäkylläisyyttä ja iloa seikkailu, joten se on “täydellinen matkakumppani” horoskooppipyörämatkaajalle.

Mitä syntymäkivet ovat?

Syntymäkivet ovat jalokiviä, jotka edustavat henkilön syntymäkuukautta tai horoskooppimerkkiä. Niiden alkuperän uskotaan juontavan raamatullisia aikoja, ja ensimmäisen vuosisadan historioitsija Flavius ​​​​Josephus määritti Aaronin rintakilven 12 jalokiviä vuoden kuukausiin ja 12 horoskooppimerkkiä Exodus-kirjassa. Kuitenkin tapa käyttää yhtä jalokiveä joka kuukausi alkoi Saksassa tai Puolassa vasta 1400- tai 1500-luvulla. Syntymäkivet ovat myös peräisin itämaisesta kulttuurista. Ratna Pariksha, viidennen vuosisadan hinduteksti, liitti tietyt jalokivet jumaliin, taivaankappaleisiin ja viikonpäiviin, kun taas vedalaiset astrologit suosittelevat tiettyjä jalokiviä yksilöille heidän astrologisen syntymäkartan perusteella.

Vuonna 1912 American Council Association of Jewellers (nykyisin Jewellers of America) loi standardoidun luettelon syntymäkivistä Yhdysvalloissa. Amerikan koruteollisuusneuvosto ja myöhemmin American Gem Trade Association päivittivät tämän luettelon sisältämään uudentyyppisiä syntymäkiviä tiettyinä kuukausina vuodesta.

Yleiskatsaus syntymäkivistä vuoden jokaisena kuukautena

Haluatko löytää kristallin tai jalokiven, joka sopii syntymäkuukauteesi? Tässä on nopea yleiskatsaus syntymäkivistä jokaiselle vuoden kuukaudelle:

Usein kysyttyjä kysymyksiä marraskuun syntymäkivistä

Miksi marraskuussa on kaksi syntymäkiveä?

Marraskuun syntymäkiviä on kaksi, koska alkuperäisen syntymäkiviluettelon, joka sisälsi vain topaasia, päivitti koruteollisuuden neuvosto of America 1950-luvulla lisäämällä sitriiniä.

Onko marraskuu ainoa kuukausi, jossa on kaksi syntymäkiveä?

Marraskuu ei ole ainoa kuukausi, jossa on kaksi syntymäkiveä. Maaliskuussa ja lokakuussa on myös kaksi syntymäkiveä, kun taas kesä-, elo-, loka- ja joulukuussa kummallakin on kolme syntymäkiveä.

Ovatko marraskuun syntymäkivet harvinaisia?

Woodwardin ja Dr. Trattnerin marraskuun syntymäkivet – topaasi ja sitriini – ovat harvinaisia ​​kiviä, joiden lisääminen kokoelmaan voi olla kallista. Lämpökäsitelty sitriini, joka on pohjimmiltaan poltettua ametistia, on kuitenkin tyypillisesti paremmin saatavilla ja helpompi löytää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *