Maratonin tankkausvinkkejä paralympialaiselta Susannah Scaronilta, RD

By | October 30, 2023

WKun paralympiaurheilija Susannah Scaroni alkoi opiskella päteväksi ravitsemusterapeutiksi, hänen päivittäiset ateriansa alkoivat muuttua. Erityisesti, kun hän luki lisää kestävyysurheilun ravitsemustutkimuksesta, pyörätuoliurheilija alkoi kuluttaa paljon enemmän hiilihydraatteja. Ja hän huomasi nopeasti eron suorituksessaan: ““Pidän todella paljon vuoden 2017 jälkeen kokemistani muutoksista johtuvan siitä, että pyrin kohti korkeampaa hiilihydraattista ruokavaliota ja treenaamaan suolistoani, jotta voin paremmin ja paremmin noudattaa hiilihydraattipitoista ruokavaliota”, hän sanoo.

Näihin “muutoksiin” kuuluvat suuret voitot: kulta 5 000 metrin juoksussa Tokion olympialaisissa 2020 sekä ykköset Chicagossa, New Yorkissa, Bostonissa ja mummon maratoneissa.

Ennen kuin hän kilpaili uudelleen New York City Marathonissa, Scaroni – nyt RD – antoi periksi No + hyvä Sisäinen kauha siitä, miltä maratonin tankkaussuunnitelmasi näyttää.

Edellisenä päivänä

Koska pyörätuolikilpailuihin liittyy vähemmän vaikutuksia kuin juoksemiseen, Scaroni sanoo, että harjoittelu vaatii suurta intensiteettiä ja suurta volyymia suurimman osan ajasta, mikä tarkoittaa, että hän noudattaa melkein aina korkeahiilihydraattista ruokavaliota. Siksi hän alkaa todella keskittyä rotukohtaiseen ruokavalioon vasta edellisenä päivänä.

Tämä alkaa korkeahiilihydraattisten juomien siemailulla: Tavoitteesi on juoda 80 unssia nestettä, josta 32 unssia tulee Gatorade-kaltaisesta urheilujuomasta.

Vaikka hänen kilpailua edeltävän illallisensa tarjoavat yleensä kilpailun järjestäjät, hän haluaa noudattaa kaavaa. Hiilihydraatteja hän syö riisiä, perunoita tai pastaa. Se sisältää myös vähärasvaisia ​​proteiineja, kuten kanaa tai kalaa. “Enkä välttele liikaa kasviksia, mutta en syö esimerkiksi kuivaa lehtikaalisalaattia”, hän sanoo. “Yritän syödä vähän vähemmän kuitua, mutta jotkut keitetyt vihannekset ovat aina hyviä.”

Varmistaakseen, ettei hän valvo koko yötä mennäkseen vessaan, hän juo suurimman osan päivän viimeisestä nesteestä illallisella, joten hän ottaa myös joitain elektrolyyttejä, kuten natriumia, varastoidakseen. Sitten hän vain juo pienen lasillisen vettä samalla kun pesee hampaitaan.

“Uni on yhtä tärkeä kuin ravitsemus”, hän sanoo. “Ja se, ettei tarvitse käydä vessassa useammin iltaisin, on iso osa sitä.”

Kisan aamu

Kuten joka toinen aamu, Scaroni aloittaa jokaisen kilpailupäivän suurella lasillisella vettä nesteytyksen saamiseksi nukkumisen jälkeen.

Hän syö yleensä aamiaisen muutama tunti ennen harjoittelua, mutta ennen kilpailua – etenkin kilpailua, jossa on hankala logistiikka, kuten New York City Marathon, joka alkaa Staten Islandilta – aamiaisen ja lähdön välillä voi olla muutama tunti. Joten hän syö suuremman aterian, joka sisältää monimutkaisia ​​hiilihydraatteja ja proteiineja, kuten kaurapuuroa ja jogurttia tai maapähkinävoita, ehkä Clif-patukkaa ja Gatoradea, koska hän tietää, että hänellä on aikaa sulattaa se – eikä hän halua olla sitä. nälkäinen kilpailu. Sitten hän tuo Gatorade-, Powerade- tai Skratch Labsin hiilihydraattihydraattiseoksen mukaansa bussiin ja telttaan juuri ennen lentoonlähtöä.

Kahvi on myös pakollinen. “Kun saan mahdollisuuden, rakastan tuoda oman AeroPressini. “Käytän yleensä noin 16 grammaa papuja ja jauhan ne”, hän sanoo. “Tai jos minulla ei ole tätä vaihtoehtoa ja siellä on kahvila, pidän punasilmäisyydestä, eli kahvikupillisesta espressosta.

Kurssilla

Scaroni kirjoitti diplomityönsä energiahuollon näkökohdista varjo-urheilijoiden erityistarpeisiin. Joillakin maha-suolikanavan toiminta on heikentynyt tai jopa heikentynyt selkäydinvamman vuoksi Pelkästään urheilijoiden asento pyörätuolissaan voi johtaa häiriöihin mahalaukun järjestelmässä. Hän huomauttaa myös: “Kädemme ovat hansikkaissa, joten vain syöminen on tehtävä hieman huolellisemmin.”

Scaronin suosituin strategia on täyttää CamelBak 60 grammalla hiilihydraatteja hänen Skratch Labs -nesteseoksestaan ​​ja juoda se sitten pillin läpi (useimmiten laskeutumisissa, kun hänen ei tarvitse käyttää käsiään työntämiseen).

Hänen neuvonsa muille maratonin juoksijoille

Juoksussa on klassinen sanonta: Älä kokeile mitään uutta kilpailupäivänä. Ja tämä koskee myös maratonin tankkaussuunnitelmaasi. Scaroni suosittelee harjoittelemaan juuri sillä, mitä aiot syödä kilpailun aikana, tarkkoja merkkejä ja makuja myöten. “Ruoansulatuskanavan ongelmat ovat hyvin yleisiä juostessa, ja uskon, että on tärkeää löytää se, mitä kroppasi sietää juoksun aikana, jotta maraton saadaan suoritettua mahdollisimman hyvin”, hän sanoo.

Tätä silmällä pitäen hän ehdottaa myös varhaisen aamiaisen tai useiden pienten aterioiden harjoittamista, kuten syöt kilpailupäivänä. Ja kaikesta tuosta ilmaisesta Dunkin Donuts -kahvista lähtökylässä: lihoa vain, jos juot kahvia normaalisti juuri ennen juoksua. “Jos [you’ve] “Minulla ei ole koskaan ollut sitä ennen”, Scaroni varoittaa, “se ei välttämättä ole vuoden paras päivä kokeilla sitä.”

Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *