Lukituksen jälkeinen manikyyri on täynnä iloa ja oikkua

By | September 18, 2023

APandemian huipulla kynsien hoito oli yksi monista asioista, jotka meidän piti selvittää itse. Ihmisten, jotka joutuivat sulkeutumaan täydellä akryylimaaleilla, oli opittava poistamaan ne kotona, ja geelimanien harrastajat investoivat ensimmäisiin UV-lampuihinsa. Samaan aikaan monet vapautuivat paineesta tuntea, että heidän oli pysyttävä kynsillään, mikä sai jotkut ihmiset miettimään, olivatko manikyyrit kuolleet. Mutta kaksi vuotta myöhemmin salongit kukoistavat ja DIY-kynsien maailma on kasvanut räjähdysmäisesti. Jos mikään, manikyyrit ovat tehokkaampia kuin koskaan.

”Jos etsit vastausta, jonka mukaan manikyyri on kuollut, löydät etsimäsi asiat. Mutta minun kaltaiseni kynsien ammattilaiset – jotka elävät, syövät, hengittävät ja nukkuvat kynsien kanssa – tietävät, että se on totta.” Ei. Eikä se johda mihinkään”, sanoo Julie Kandalec, julkkiskynsitaiteilija ja kouluttaja New Yorkissa.Vaikka kynsisalongit saivat taloudellisen iskun, kun tiilistudiot joutuivat sulkemaan vuonna 2020, luvut ovat sen jälkeen ylittäneet pandemiaa edeltävän tason. Kynsisalongin teollisuuden odotetaan kasvavan 9 prosenttia vuoden takaisesta ja saavuttavan 22,6 miljardin dollarin vuonna 2025 – yli kolminkertaisen 6,5 miljardiin dollariin vuonna 2020 – ja Chillhousen takana ovat Jinsoon Hand and Foot Spas ja Pear Nova Studio kertovat Well+Goodille. että heidän myyntinsä vuonna 2022 on suurempi kuin vuonna 2019.

Kun Kandalec avasi ovensa uudelleen vuoden 2020 lopussa, se oli heti täynnä. ”Minulla on vuoden odotuslista. Minun piti korottaa hintojani kahdesti. Enkä sano sitä vain itsestäni, sen takia, mitä teen julkkisten kanssa ja niin edelleen. Esimerkiksi yhdellä opiskelijallani Etelä-Carolinassa on 400 ihmisen jonotuslista. Tämä ei ole vain New York. Se ei ole vain minä. Tämä on Ohiossa, tämä on Etelä-Carolinassa – pienissä kaupungeissa. Olemme täynnä ja meillä on kiire”, hän sanoo.

Kun kampaamot ovat palanneet täydellä teholla, näemme pandemian huipulla luottamiemme tee-se-itse-manikyyrien jatkuvan vaikutuksen. Kotitekoiset kokeilut herättivät kiinnostusta kynsien terveyteen ja johtivat rohkeiden kuvioiden lisääntymiseen itseilmaisun muotona, mikä sai aikaan jatkuvan muutoksen kynsien hoidossa, mikä osoittaa, että manikyyrit eivät ole läheskään kuolleita.

Kuinka lukitus muutti suhdettamme kynsiimme

Takaisin huhtikuuhun 2020, jolloin hapantaikina-alkupalasi ei menestynyt hyvin, mutta kahvivaahtopelisi oli kohdallaan. Olet viimein päässyt irti kolme viikkoa vanhasta geelimanikyyristä ja tajunnut, että luonnolliset kyntesi ovat kärsineet, ja olet ymmärtänyt, että nyt on juuri oikea aika hoitaa ne takaisin terveiksi.

“Kiinnostus käsien ja kynsien terveyttä kohtaan on selvästi lisääntynyt pandemian aikana, mikä on johtanut ostojen lisääntymiseen kynsienhoitokategoriassa”, sanoo Tal Pink, Orlyn liiketoiminnan kehitysjohtaja, viitaten 800 prosentin kasvuun. kynsien myynnissä Brändihoitotuotteet alkuvuodesta 2020. OPI oli samaa mieltä New York TimesKoska yritys ilmoitti, että kiinnostus sen hoitolinjaa kohtaan kasvoi dramaattisesti samana ajanjaksona, Google-haut kynsinauhoille kasvoivat jyrkästi huhtikuussa 2020, mikä jatkoi tasaista kasvua, ja tämä lisääntynyt huomio kynsien terveyteen tasoitti epäilemättä tietä “Nailille” . “Slugging” -trendi, joka valloitti TikTokin aiemmin tänä vuonna.

“Nyt ihmiset ovat vihdoin oppineet tekemään itselleen pienen manikyyrin, ja nyt he voivat hoitaa itsensä niinä välipäivinä, kun he eivät pääse salongiin”, sanoo Cyndi Ramirez-Fulton, Chillhousen toimitusjohtaja ja perustaja. “Sinä osaat viilata kyntesi oikein. He osaavat levittää kynsinauhoöljyä. Opimme paljon tänä aikana.”

Mutta kuten Pink sanoo: “Se oli vain osa tarinaa. Painopiste ei koskaan ollut maalissa ja lakassa; pikemminkin kuluttajien kysyntä on ollut uusille, innovatiivisille värivaihtoehdoille, jotka pitävät kynnet kauniina ja terveinä.” Hän huomauttaa, että Orlyn “Breathable” -linjassa on katseenvangitsija, värikkäitä lakkoja, joissa on kynsiä hoitavia ainesosia, kuten arganöljyä. , B5-vitamiini ja C-vitamiini, kasvoivat eksponentiaalisesti pandemian alkuaikoina.

Kynsien terveyden lisäksi lockdown on yhdistänyt monet uudelleen ajatukseen siitä, mitä manikyyri heille merkitsee. Vaikka jotkut ihmiset ymmärsivät, etteivät he todellakaan pitäneet kynsiensä hoitamisesta ja olivat innoissaan alastomista tuomitsematta, monet muut ymmärsivät, että he silti halusivat kynsiensä tuntuvan hoidetuilta, vaikka ne eivät poistuisikaan kotoa. Ja ne, jotka ovat päättäneet tehdä kynteensä kotona, muistavat, miksi he saavat kynnet kuntoon: Yksinkertaisesti sanottuna: se tekee heidät onnelliseksi.

“Minulle manikyyri on yksi ensimmäisistä askeleista huolehtia itsestäni”, sanoo Ramirez-Fulton. ”Jos kynteni eivät tunnu millään tavalla puhtailta tai hoidetuilta, se lähettää automaattisesti aivoilleni signaalin, että en voi hyvin… esittelen itseni juuri näin. Jos ei. “Jos pidän hänestä huolta, aloitin päivän automaattisesti väärällä jalalla.”

Ilman odotuksia hoidettujen kynsien saamisesta harjoitus perustui yksinomaan itsehoitoon ja iloon. Yhä useammat ihmiset alkoivat leikkiä rohkeilla kuvioilla ja väreillä joko luottaen valmiisiin printteihin, kalvoihin ja tarroihin tai maalaamalla kynnet käsin. Kotona kokeiluun käytetty aika (kun ei ollut ketään arvioimassa taitoja) vaihtui salongien hauskuuteen, ja tämä ilo on ilmennyt tänään näkemässämme huippukynsitaideaallona.

Löydä iloa kynsien hoidosta

Pandemian aikana esiin tulleet rohkeat manikyyrit eivät osoita merkkejä hidastumisesta. “Jos mitään, pandemia on herättänyt enemmän kiinnostusta manikyyriin”, sanoo Jin Soon Choi, julkkismanikyyri ja New Yorkissa toimivan Jinsoon Nail Caren ja salonkien perustaja. “Viime vuonna näimme valtavan luovuuden ja värien räjähdyksen lähes maksimalistiseen tyyliin.”

“Nykyään on ehdottomasti enemmän pyyntöjä niin kutsutuille “äärimmäisiksi maksimaalisiksi” kynsitaidemalleille”, lisää Brittney Boyce, julkkiskynsitaiteilija Los Angelesista ja painotuotteen Nails of LA perustaja. “On tullut yhä enemmän pyyntöjä teksturoiduista 3D-kynsitaideista… Ajattele timanttimanikyyrejä, paistettua munakuviota ja avaruudenomaisia ​​kiiltäviä palloja.”

Boycen mukaan tämä lisääntynyt kiinnostus lausuntojen antamiseen maneja kohtaan voi johtua ainakin osittain pandemiaan liittyvistä yhteiskunnallisista muutoksista, jotka ovat johtaneet siihen, että rohkeat kynsimallit ovat saaneet enemmän hyväksyntää. Työskentely kotoa ja rennommissa ympäristöissä tarkoittaa, että työntekijät eivät rajoitu lyhyisiin, vaaleanpunaisiin tai nude-sävyihin näyttääkseen ammattimaisesti. “Pitkät kynnet, joissa on taidokkaat kuviot, eivät ole niin paheksuttuja kuin ennen”, hän sanoo. Lisäksi kuukausien hikoilun jälkeen on suurempi halu pitää hauskaa muodin parissa yleensä. ”Jos katsot muotia vuoden 2019 lopusta tähän päivään, näet suuren siirtymän beigestä, minimalistisesta estetiikasta kohti rohkeampaa, eloisampaa estetiikkaa. Ja se näkyy ihmisten valitsemissa kynsien kuvioissa ja väreissä”, hän sanoo. Se on dopamiinisidonta – sosiaalisen median trendi, joka keskittyy sinua onnelliseksi tekeviin vaatteisiin – levitetään kynsiisi.

Jopa salonkien ulkopuolella taiteelliset manikyyrit hallitsevat edelleen, ja teollisuus on tehostunut tekemään niistä helpompaa kuin koskaan. Pandemian alkukuukausina Chillhousen ja Nails of LA:n kaltaiset brändit lanseerasivat trendikkäät painokynnet, ja Olive and June ja Paintlab seurasivat vuoden 2021 lopulla. Viime vuonna Harry Styles ja Machine Gun Kelly lanseerasivat molemmat sukupuolineutraalit kiillotuslinjat, jotka on suunniteltu saamaan rohkeasta kotona asumisesta tuntemaan olonsa kattavaksi; Prés Nail on juuri tuonut markkinoille 100 sävyn geelilakkavalikoiman; ja Glamneticin tuotteet saapuivat Sephoran hyllyille, mikä oli ensimmäinen kerta, kun painotuotteet olivat saatavilla jälleenmyyjiltä. Jopa Gucci on päässyt kynsitaidepeliin rajoitetun erän ylellisten kynsitarrojen sarjalla, joka on luotu yhteistyössä Billie Eilishin kanssa. Ne ovat yksi monista brändeistä, jotka tarjoavat helposti kiinnitettäviä kynsitarroja, mukaan lukien JinSoon, Deco Miami, Sephora Collection, Nails Inc. ja – merkittävin – Ciaté London, joka lanseerasi Cheat Sheet Nail Stickers -kynsitarransa huhtikuussa 2020 ja myi 100 000 kappaletta. yksikköä ensimmäisen viikon aikana ja myy edelleen 4 000 päivässä.

Katsaus sosiaaliseen mediaan näyttää, kuinka syvällinen tämä maksimalistinen kynsisuuntaus on. Tiktokissa #nailartilla on 30,4 miljardia katselukertaa (ja #pressonnailsilla on vielä 4,5 miljardia), ja viestit ovat täynnä Boycen mainitsemia “äärimmäisiä” malleja. Kuten hän sanoo: “Itseilmaisulle on enemmän tilaa, ja ihmiset laajentavat sen kynsiinsä.”

Tämän päivän manikyyrissä on kyse nautinnosta. “[A manicure] voi auttaa piristämään yleistä mielialaasi”, Choi sanoo. “Se on myös aikaa rentoutua hemmoteltuna, taukoa elämästä ja kiireisestä aikataulusta, minkä vuoksi ihmiset palaavat salongiin.”

Mutta olivatpa ihmiset menossa takaisin salonkiin tai jäävätkö kotiin istuntoihinsa, monilla heistä on yksi yhteinen piirre: He ovat alkaneet ymmärtää, ettei kynsien hoito saa tuntua työltä. “Ihmiset, jotka ovat kekseliäitä ja jo kiinnostuneita kynsitaiteesta, nauttivat silti kokeilemisesta kotona”, Boyce sanoo. “Toiset, jotka haluavat vain rentoutua ja antaa ammattilaisen tehdä työnsä, ovat palanneet salongiin.”

Nyt enemmän kuin koskaan pystymme käsittelemään kynsiämme miten haluamme. Pidämme heistä parempaa huolta ja pidämme hauskaa manikyyrimme parissa. Se, miten teemme nämä asiat – kotona tai salongissa – on täysin meistä kiinni. Toisin sanoen? Eläköön manikyyrit.

Toimittajamme valitsevat nämä tuotteet itsenäisesti. Jos ostat linkkien kautta, Well+Good voi saada palkkion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *