Longevity Nutritionistin 4 parasta ruokaa terveelle ikääntymiselle

By | September 10, 2023

minäNäyttää siltä, ​​​​että joka päivä on uusi terveyteen liittyvä trendi, joka väittää olevansa seuraava suuri trendi elinajanodotteen pidentämisessä. Tämä tekee väistämättä turhauttavaa ja vaikeaa murtautua “syö tätä, älä tuota” -melun läpi sosiaalisessa mediassa. Kuitenkin Kimberly Melton, RD, pitkäikäisyyteen keskittynyt rekisteröity ravitsemusterapeutti, jolla on 30 vuoden kokemus alalta ja NutritionPro Consultingin omistaja, kertoo yksinkertaisuudesta. On paras, varsinkin kun on valittava terveellistä ikääntymistä edistäviä ruokia.

Äskettäin tapasimme Meltonin, joka jakoi neljä yksinkertaista, hyväksi havaittua ruokaa, joita hän usein suosittelee asiakkailleen syömään säännöllisesti. Ja ymmärrä tämä: et ole erityinen… todella. Todellakin, jos tämä olisi peli Perhekiistat, nämä ovat todennäköisesti parhaat vastaukset, joita voit arvata. Silti monet meistä eivät ehkä syö sitä tarpeeksi. (Mutta hei, koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa!) Alla tarkastellaan neljää parasta ruokaa, joita tämä pitkäikäisyysasiantuntija suosittelee ihmisille yleisen hyvinvoinnin vuoksi ja joilla on suurin vaikutus pitkän aikavälin terveyteen, ja laaja valikoima. terveiden biologisten järjestelmien tukeminen ikääntyessämme.4 huippuruokaa, joita pitkäikäinen ravitsemusasiantuntija suosittelee syömään säännöllisesti

1. Pavut ja palkokasvit

Meltonin listan kärjessä ovat pavut ja palkokasvit pitkäikäisyyden lisäämiseksi. “Nämä pienet, ravinnetiheät ruoat ovat täynnä kasviproteiinia, kuitua, vitamiineja ja useita kivennäisaineita”, Melton sanoo. Tämän ei pitäisi kuitenkaan tulla yllätyksenä, kun otetaan huomioon, että sinisillä vyöhykkeillä, joissa ihmiset elävät pitkälle 100-vuotiaaksi, puhutaan aina papuista (pitkäikäisyyden tutkija Dan Buettner menee jopa niin pitkälle, että… Kuluttaa noin kupin papuja päivässä pidentää elinikää keskimäärin neljällä vuodella.

Toinen hyöty papujen syömisestä? Ne ovat halpoja ja sopivat melkein kaiken kanssa – jopa pitkäkestoisten proteiinibronnien kanssa (!). “Ne eivät ole vain edullisia, vaan niitä voidaan myös yhdistää muihin ruokiin ilman, että maku on liian voimakas”, Melton sanoo.

2. Pähkinät

Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, olemme hulluja pähkinöihin. Melton on samaa mieltä siitä, että ne ovat helppo tapa lisätä kiinteät ravintoaineet mihin tahansa ruokalistaan. “Pähkinät ovat sydämelle terveellistä ruokaa, koska ne sisältävät merkittäviä määriä välttämättömiä kasviperäisiä rasvoja, kuten omega-3-rasvahappoja, jotka voivat auttaa tulehduksissa ja alentamaan LDL-kolesterolia”, Melton sanoo. (Ammattilaisen vinkki: Älä unohda säilyttää pähkinöitä jääkaapissa niiden tehokkuuden lisäämiseksi hänen Pitkäikäisyys).

3. Marjat

Vaikka omenat yleensä varastavat valokeilan – tiedäthän, koko juttu Apple päivässä pitää lääkärin loitolla Asia – marjat ovat yhtä hyödyllisiä. ”Hedelmät, kuten mustikat, vadelmat ja mansikat, ovat erinomaisia ​​valintoja. “Ne sisältävät merkittäviä määriä fytokemikaaleja, mukaan lukien antosyaanit, jotka voivat auttaa vähentämään sydän- ja verisuonisairauksien, tyypin 2 diabeteksen, Alzheimerin taudin ja dementian riskiä”, Melton sanoo. Ja me rakastamme tulehdusta ehkäiseviä antosyaaneja täällä. Mutta jos marjat eivät ole sinun juttusi, on monia muita elintarvikkeita, jotka sisältävät runsaasti polyfenoleja (antosyaanit ovat eräänlainen polyfenoli), jotka lisäävät elinikää. Ajattele yrttejä ja mausteita (kuten kurkumaa, inkivääriä ja piparminttua), tummaa suklaata, kahvia ja teetä.

4. Oliiviöljy

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, meillä on oliiviöljyä. ”Oliiviöljyssä on runsaasti sydämelle terveellisiä kertatyydyttymättömiä rasvahappoja. Se sisältää myös runsaasti polyfenoleja, kasviperäisistä ruoista löytyvää yhdistettä, joka toimii antioksidanttina ja auttaa torjumaan soluvaurioita ja tulehduksia kehossa”, Melton sanoo. Palatakseni hetkeksi Blue Zonesiin, se on yksi kahdesta ruokaöljytyypistä, joita useimmat ihmiset käyttävät ruoanlaittoon (avokadoöljy on toinen).

Puhumattakaan, oliiviöljy on myös voimakas antioksidantti polyfenoliominaisuuksiensa ansiosta (samanlainen kuin marjat). Vaikka American Heart Association (AHA) pitää oliiviöljyä parhaana ruokaöljynä sydän- ja verisuoniterveyden kannalta. Tutkimukset osoittavat, että sydän- ja verisuonitautien riski on 15 prosenttia pienempi, jos kulutat puoli ruokalusikallista oliiviöljyä päivittäin.

Rekisteröity ravitsemusterapeutti selittää oliiviöljyn kulutuksen edut ja miksi se on pohjimmiltaan nestemäistä kultaa:Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *