Lokakuun syntymäkivi: väri, symboliikka ja merkitys

By | October 11, 2023

OLokakuu merkitsee kesän loppua ja syyskauden alkua ja tuo tullessaan paitsi villapaitasää ja kaikkea kurpitsan mausteisuutta, myös kaksi uutta syntymäkiveä: opaali ja turmaliini. Jokainen lokakuun syntymäkivi on ainutlaatuinen – eikä vain pinnallisesti. Parannuskiteiden maailmassa niillä uskotaan olevan energeettisiä voimia, joita ihmiset voivat hyödyntää riippumatta siitä, ovatko he syntyneet lokakuussa.

Ymmärtääkseen opaalin ja turmaliinin ainutlaatuiset ominaisuudet Well+Good puhui Tiny Ritualsin kristalliasiantuntija Brett Larkinin ja numerologin ja sertifioidun kristalliparantajan Joy Woodwardin kanssa lokakuun syntymäkivistä.

Opalin, muodonmuutoksen lokakuun syntymäkiven, ominaisuudet

Kuva: Getty Images/Panchro Gelatin

  • Syntymäkiven väri: Irisoiva
  • Elementti: Vesi
  • Planeetta: Venus
  • Chakra: Kaikki chakrat
  • Alkuperä: Vaihteleva

Opaali on valmistettu piidioksidista ja sitä on kahta päätyyppiä: tavalliset opaalit ja arvokkaat opaalit, joista jälkimmäinen liittyy usein lokakuuhun, Woodward sanoo. Larkinin mukaan arvokkailla opaaleilla on prismaattinen laatu, joka erottaa ne paitsi kollegoistaan, myös kaikista muista jalokivistä. Sen luontainen mikrorakenne – joka koostuu pienistä ja tiiviisti pakatuista kvartsipalloista – antaa kiven taittaa valkoisen valon värien kaleidoskoopiksi, joka muuttuu opaalin tai katsojan liikkuessa.

Tämä prismamainen vaikutus on myös syy, miksi jalokivikauppiaat arvostavat arvokkaita opaaleja, ja vaikka niitä voi tulla kaikkialta maailmasta, kuten Brasiliasta, Hondurasista, Meksikosta ja Yhdysvalloista, Woodwardin mukaan arvokkaimmat opaalit tulevat Australiasta.

Opaalin syntymäkiven merkitys ja symboliikka

Opaali on ilon kivi, mutta myös “emotionaalinen vahvistin”, Woodward sanoo. Olitpa onnellinen, vihainen tai surullinen, Opal voi vahvistaa nykyistä tunnetilaasi – sen lisäksi, että se valaisee emotionaalista energiaa, joka saattaa piilee pinnan alla. Tämä tekee opaalista ihanteellisen varjotyöhön, hän sanoo, koska kivi voi auttaa sinua tunnistamaan varjosi – tärkeä askel paranemisprosessissa.

Lisäksi se voi muuttaa nämä energiat ja tunteet joksikin positiiviseksi. “Se parantaa omistajaa vahvistamalla tärinää saavuttaakseen korkeamman autuuden”, Larkin sanoo. Lisäksi hän sanoo, että se voi myös tuoda harmoniaa ja tasapainoa omistajalleen. Kirkkaan kvartsin tavoin arvokas opaali yhdistyy kaikkiin seitsemään chakraan ja pyrkii “tasapainottamaan kaikkea” ja “vetämään pois poistettavan”, sanoo Woodward, kuten negatiivista energiaa ja tunteita.

Turmaliinin, myötätunnon ja suvaitsevaisuuden lokakuun syntymäkiven, ominaisuudet

Vaaleanpunainen turmaliini – yksi lokakuun syntymäkivistä – valkoista taustaa vasten.
Kuva: Getty Images/Lermannika

  • Syntymäkiven väri: Vaaleanpunainen
  • Elementti: Vesi
  • Planeetta: Venus
  • Chakra: Sydänchakra
  • Alkuperä: Vaihteleva

Turmaliini on puolijalokiveä, jota “tulee kaikissa väreissä”, Larkin sanoo. “Jotkut näistä kivistä voivat itse asiassa muuttaa väriä, näyttäen vihreiltä loistelamppuvalossa ja punaisilta hehkulampun valossa.” Vaikka jokainen turmaliinityyppi on omalla tavallaan erityinen, vaaleanpunainen turmaliini yhdistetään tyypillisesti lokakuuhun, Woodward sanoo. “Se tavataan pääasiassa Brasiliassa, mutta myös Madagaskarissa, Venäjällä, Yhdysvalloissa, Afrikassa ja Sri Lankassa.”

Turmaliinin syntymäkiven merkitys ja symboliikka

Yleensä turmaliini symboloi “iloa, anteliaisuutta ja luovuutta”, Larkin sanoo. “Turmaliini on myös sovinnon kivi, joka tarjoaa myötätuntoa ja kykyä pitää pää kylmänä vaikeina aikoina.” Siksi vaaleanpunaisella turmaliinilla on osa näistä ominaisuuksista, mutta Woodwardin mukaan se voi myös “verhota sinut rakastavaan energiaan ja tarjota suojaa ja vapautta huolelta ja negatiivisilta.” Tällä tavalla vaaleanpunaista turmaliinia voisi ajatella rakkauden voimakenttänä.

“Haluan aina ajatella, että vaaleanpunaisella turmaliinilla siirrät itsesi vaaleanpunaisen, kimaltelevan valon kuplaan”, Woodward sanoo. “Se voi korjata halkeamia, repeämiä ja reikiä aurassasi ja antaa sinulle tämän suojan.” Aivan kuten turmaliini voi yleensä auttaa kehittämään myötätuntoa ja pitämään pää kylmänä, vaaleanpunainen turmaliini voi myös auttaa tasapainottamaan käyttäjän energiaa keskittyäkseen ystävällisyyteen ja suvaitsevaisuutta samalla kun estetään impulsiivisia reaktioita.

Koska vaaleanpunaisen turmaliinin ytimessä on rakastavaa energiaa, se vastaa myös sydänchakraa. Woodwardin mukaan avautuminen rakkauden vastaanottamiseen ja antamiseen voi auttaa parantamaan tunnehaavoja ja vanhoja ongelmia, jotka voivat painaa sydäntä.

Tätä silmällä pitäen on selvää, että opaalilla ja vaaleanpunaisella turmaliinilla on ainutlaatuisia ominaisuuksia, mutta molemmat voivat olla hyödyllisiä kaikille, jotka haluavat valjastaa energiset voimansa. Larkinin mukaan ne voivat olla loistavia kiviä lokakuussa syntyneille Vaakalle ja Skorpionille, ja opaali ja turmaliini voivat jopa toimia synergistisesti tukemaan näitä horoskooppimerkkejä, Larkin sanoo.

Ajattele esimerkiksi asteikkoja. “Vaikka Vaakailla on monia vahvuuksia, mukaan lukien heidän intohimonsa varmistaa, että ympärillään olevat ihmiset ovat onnellisia, yksi heidän suurimmista heikkouksistaan ​​on konfliktien välttäminen, mikä saa heidät tuntemaan itsensä loppuun palaneiksi”, hän sanoo. “Kuitenkin opaalin kyky tuoda harmoniaa yhdistettynä turmaliinin sovittaviin ominaisuuksiin voivat auttaa Vaakoja käsittelemään konflikteja terveellisesti antamalla heidän pysyä rauhallisena vaikeiden keskustelujen ja ongelmien ratkaisemisen aikana.”

Larkinin mukaan päättämättömyys on toinen Vaaka-ominaisuus, jonka lokakuun syntymäkivet voivat tasapainottaa. “Vaaat voivat usein olla päättämättömiä, joten Opalin selkeys ja opastus turmaliinin viisauden lisäksi voivat pitää heidät maassa ja auttaa heitä tekemään päätöksiä paineen alaisena”, hän sanoo.

Mitä tulee Skorpioniin, Larkin sanoo, että se voi hillitä horoskoopin kostonhimoista puolta. “Skorpionit tunnetaan uskomattoman uskollisista, mutta heidän heikkoutensa piilee heidän vahvassa persoonallisuudessaan, mikä voi saada heidät olemaan kostonhimoisia”, hän sanoo. ”Koska Opal on loistava tasapainottaja, se voi auttaa Skorpioneja vakauttamaan tunteitaan ja käsittelemään niitä oikeudenmukaisesti kaunan pitämisen sijaan. Turmaliini voi auttaa heitä löytämään myötätuntoa konfliktien aikana ja estää heitä turvautumasta äärimmäisiin toimenpiteisiin.

Toinen Skorpionin piirre on itsepäisyys – ja he voivat pitää kiinni vihan tai katkeruuden tunteista, kun heille tehdään vääryyttä. Opaali ja turmaliini voivat auttaa voittamaan nämä tunteet. “Opalin harmoniset ominaisuudet ja turmaliinin kyky edistää sovinnontekoa voivat auttaa Skorpioneja löytämään anteeksiannon ja tekemään sovinnon rakkaidensa kanssa”, Larkin sanoo.

Mitä syntymäkivet ovat?

Syntymäkivet ovat jalokiviä, jotka edustavat henkilön syntymäkuukautta tai horoskooppimerkkiä. Niiden alkuperän uskotaan juontavan raamatullisia aikoja, ja ensimmäisen vuosisadan historioitsija Flavius ​​​​Josephus määritti Aaronin rintakilven 12 jalokiviä vuoden kuukausiin ja 12 horoskooppimerkkiä Exodus-kirjassa. Kuitenkin tapa käyttää yhtä jalokiveä joka kuukausi alkoi Saksassa tai Puolassa vasta 1400- tai 1500-luvulla. Syntymäkivet ovat myös peräisin itämaisesta kulttuurista. Ratna Pariksha, viidennen vuosisadan hinduteksti, liitti tietyt jalokivet jumaliin, taivaankappaleisiin ja viikonpäiviin, kun taas vedalaiset astrologit suosittelevat tiettyjä jalokiviä yksilöille heidän astrologisen syntymäkartan perusteella.

Vuonna 1912 American Council Association of Jewellers (nykyisin Jewellers of America) loi standardoidun luettelon syntymäkivistä Yhdysvalloissa. Amerikan koruteollisuusneuvosto ja myöhemmin American Gem Trade Association päivittivät tämän luettelon sisältämään uudentyyppisiä syntymäkiviä tiettyinä kuukausina vuodesta.

Yleiskatsaus syntymäkivistä vuoden jokaisena kuukautena

Haluatko valita kristallin, joka vastaa syntymäkuukauttasi? Tässä on nopea yleiskatsaus syntymäkivistä jokaiselle vuoden kuukaudelle:

Lokakuun Birthstones UKK

Miksi lokakuussa on kaksi syntymäkiveä?

Opaali on lokakuun alkuperäinen syntymäkivi, mutta turmaliinista on tullut tämän kuun toinen syntymäkivi myöhempinä vuosina, jolloin ihmiset voivat valita mieltymyksiinsä sopivan vaihtoehdon.

Mikä on Vaakan syntymäkivi?

Elokuussa syntyneiden vaakojen syntymäkivi on yleensä peridot, kun taas lokakuussa syntyneet vaakat yhdistetään tyypillisesti opaaliin ja turmaliiniin.

Mikä on Skorpionin syntymäkivi?

Lokakuussa syntyneet Skorpionit yhdistetään tyypillisesti kuukauden syntymäkiviin, nimittäin opaaliin ja turmaliiniin, kun taas marraskuussa syntyneet Skorpionit voidaan yhdistää topaasiin ja sitriiniin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *