Kuten Dr. Sasha Hamdani neuvoo selviytymään burnoutista

By | October 4, 2023

Pandemian keskellä TikTokista on tullut tiedonlähde lähes kaikkeen, mistä saatat olla edes vähän utelias. Tämä on johtanut siihen, että sosiaalisen median käyttäjien on täytynyt tarkistaa lähteensä, jotta he eivät joutuisi uskomusten uhriksi ja leviävät usein vaarallista väärää tietoa, joka voi levitä virukseen. Mutta kiitos tunnustettujen ammattilaisten, jotka käyttävät sovellusta, se tarjoaa myös yhteisöllisyyden tunteen, tietoisuuden ja pääsyn tietoihin erilaisista terveyteen liittyvistä ongelmista ja tiloista.

Vuonna 2020 Sasha Hamdani, MD, hallituksen sertifioitu psykiatri ja tarkkaavaisuushäiriön (ADHD) asiantuntija Kansas Cityssä, Missourissa, liittyi TikTokiin nähtyään tarpeen saada lisää näyttöön perustuvaa tietoa hermoston kehityshäiriöstä sovelluksessa. Palveluntarjoajana ja ADHD-potilaana Dr. Hamdani on ainutlaatuisessa asemassa auttamaan muita hallitsemaan ADHD:tä ja ymmärtämään, kuinka heidän aivonsa toimivat. Hän on myös intohimoinen auttaa ADHD-potilaita huolehtimaan itsestään ja ehkäisemään työuupumusta.

Salanimellä @thepsychdoctormd Instagramissa ja TikTokissa Dr. Hamdani kertoo usein syötteessään, mitä ADHD:n kanssa eläminen ja hoitaminen on hänelle – huippuja, alamäkiä, hauskaa, tuskallista, turhauttavaa ja kaikkea siltä väliltä. Mutta ajatus siitä, että hän jonakin päivänä jakaisi henkilökohtaiset kokemuksensa auttaakseen niin monia muita hallitsemaan ADHD:ta, tuntui kerran käsittämättömältä.

Dr. Hamdanilla diagnosoitiin ADHD neljännellä luokalla, mutta hän ei ymmärtänyt tarkalleen, mitä se merkitsi hänelle ennen kuin hän meni yliopistoon, koska hänen vanhempansa olivat kontrolloineet hänen lääkitystään ja rutiinejaan – he eivät olleet kertoneet hänellekään. Mitä Hänellä oli.

“[College was] “Kun aloin todella kamppailla ADHD-ongelman kanssa, koska en todellakaan tiennyt, mikä diagnoosini oli tai mitä se tarkoitti, lääkkeitä tai mitään muuta”, sanoo tohtori. Hamdani. “Yritin selvittää sen ja samalla myös kaikki nämä normaalit kehitysvaiheet, kuten “Kuinka syön?” ja “Kuinka tulen tunnille ajoissa?” Henkinen kuormitus oli paljon käsiteltävää, ja ilman ymmärrystä hänen aivonsa toiminnasta hän ei kyennyt tunnistamaan henkisiä malleja ja käyttäytymismalleja, jotka voisivat auttaa häntä jaloissa. menestyksen puolesta. Hän oli palanut.

Se auttoi häntä oppimaan lisää ADHD:stä ja ymmärtämään, että hänen täytyi noudattaa erilaista mallia kuin hänen neurotyyppiset ikätoverinsa. Lääkityksen lisäksi ja perheensä ja akateemisen tiiminsä tuella Dr. Hamdani suunnittelee rutiinejaan vastustaakseen hänen työuupumukseen vaikuttavia käyttäytymismalleja. Tämä sisälsi asetettujen rutiinien luomisen tiettyjen tottumusten ympärille, mikä kaiken kaikkiaan piti hänet keskittyneenä ja motivoituneena sen sijaan, että hän olisi uupunut, masentunut tai palanut loppuun. “Opin syömään, juomaan, nukkumaan, harjoittelemaan ja organisoimaan – kaikki perusasiat, joista en uskonut olevan rutiinia ADHD-aivoissa”, hän sanoo.

“Se [FocusGenie] Aivoistasi oppiminen antaa sinulle myös työkalut muutoksen toteuttamiseen, tapojen rakentamiseen ja tämän vauhdin jatkamiseen.

-Sasha Hamdani, MD, psykiatri

Nyt hän on asettanut elämänsä tehtäväksi saavuttaa henkilökohtaista ja ammatillista menestystä ADHD-potilaana: Hän on psykiatri, joka on erikoistunut ADHD:hen ja ahdistukseen. kirjoittaja Itsehoito ADHD-potilaille: yli 100 tapaa elvyttää, vähentää stressiä ja priorisoida; ja julkaisi äskettäin FocusGenien, kattavan ADHD-hallintasovelluksen, joka on suunniteltu auttamaan neurodivergenttejä ihmisiä hallitsemaan, ymmärtämään ja rauhoittamaan aivojaan. “Se opettaa sinulle aivoistasi ja antaa sitten myös työkalut muutoksen toteuttamiseen, tapojen rakentamiseen ja vauhdin jatkamiseen”, hän sanoo sovelluksesta.

Puhuin äskettäin Dr. Hamdani keskusteli siitä, kuinka hän käyttää erilaisia ​​​​alustoja jakaakseen tarkkoja ja hyödyllisiä tapoja menestyä ADHD:n kanssa, käyttää tehokasta itsehoitoa ja välttää työuupumusta.

DR. Sasha Hamdani: Aloin käyttää TikTokia vuoden 2020 lopulla, kun otin vain telelääketieteen aikoja pandemian keskellä. Minusta tuntuu, että ADHD-diagnoosien määrä on lisääntynyt valtavasti pandemian aikana, koska ihmiset puhuivat siitä enemmän ja potilaat pitivät puhelimiaan kameraa vasten ja sanoivat: “Luulen, että siksi minulla on ADHD.” [TikTok] Video.” Mutta video olisi usein niin typerä, eikä se perustuisi todisteisiin. Yksi potilaistani piti videota, jossa hän sanoi, että jos aivastat useita kertoja peräkkäin, olet hermostodivergentti. Ajattelin: “Se on niin naurettavaa.” mutta sitten tajuan, että aivastan useita kertoja peräkkäin ja olen neurodivergentti. Silti se ei tee väitteestä totta. Mutta se on ongelma, eikö?

Alun perin motivoi minua liittymään TikTokiin ymmärrys, että se oli paikka, jossa oli kauheaa tietoa ja sitä jaettiin hyvin nuoren ja haavoittuvan väestön kanssa. Mutta kun menin verkkoon, huomasin, että siellä on myös todella hyvää tietoa. Aloitin alun perin postauksen lisätäkseni hyvää tietoa.

SCH: Puhtaasti potilaan näkökulmasta on vaikea ymmärtää kaikkia päätöksiä, jotka lääkärin on tehtävä. Palveluntarjoajana, joka on ollut potilas, uskon, että se todella ankkuroi sinut siihen empatiaan ja siihen näkökulmaan, joka liittyy ennen kaikkea potilaan vaikuttamiseen. Haluat potilaiden tuntevan olonsa riittävän itsenäisiksi ja mukavaksi ilmaistakseen tarpeitaan ja ymmärtävän, että he ovat sisäisten kokemustensa asiantuntija. Et halua kutsua heitä ulos ajatellen tietäväsi paremmin – koska he tietävät parhaiten, mitä tapahtuu. He eivät ehkä tiedä kaikkea hoidon tai diagnoosin vivahteista, mutta he tietävät, mitä tapahtuu [inside of] niitä. Joten mielestäni se on siistiä.

SCH: FocusGenie on käyttäytymisen hallintasovellus ADHD:lle ja neurodivergenteille aivoille yleensä. Se on todella tarkoitettu kaikille aivoille, jotka tarvitsevat apua tuottavuuteen ja keskittymiseen, joten et tarvitse diagnoosia [to use it].

Rakastan siinä eniten, että siinä on kaikki mitä haluan yhdessä paikassa. Aiemmin minulla oli kuusi tai seitsemän sovellusta, jotka tekivät kaiken mitä halusin [to help me manage my ADHD]– Pomodoro-sovellus tehtävien purkamiseen, Notes-sovellus tehtävien kirjaamiseen ja musiikkisoitin äänentoistoon keskittymisen lisäämiseksi – mutta rehellisesti sanottuna menettäisin suorituskyvyn niissä kaikissa, koska tietojen hallinta on liian vaikeaa. ei ole samassa paikassa. Lataaisin kaiken, kestää kolme päivää, sitten jatkaisin.

[FocusGenie has] Erittäin käytännöllisiä, hyödyllisiä ja opettavaisia ​​moduuleja ja uusia julkaistaan ​​joka kuukausi, kun edistyt sovelluksen läpi. Jokainen oppitunti kestää noin minuutin ja on hauska, sosiaalisen median tyylinen pyyhkäisy. On olemassa asioita ADHD:n perusteista ja aivosi toiminnasta. Mutta sitten se koskee myös asioita, kuten “Kuinka hoidan talouttani?” “Kuinka pidän kotini siistinä?” “Miten minun pitäisi syödä?” “Kuinka käsittelen myrkyllistä suhdetta?”

Sovellus pilkkoo tehtävät hyvin visuaalisesti, ja voit käyttää myös tarkennusääntä. Voit työskennellä kehon tuplauksen kanssa, ja voit jopa työskennellä kanssani vetämällä esiin esinauhoitetun videon minusta, niin työskentelen rinnallasi, kun suoritat tehtävän. Siellä on myös mindfulness-alue.

Suosikkiosani sovelluksessa on kuitenkin tarkennusseuranta, joka kertoo keskittymisestäsi, impulsiivisuudestasi, levottomuudestasi, syömisestä, juomisesta ja unesta. Voit piirtää tottumuksiasi ajan myötä. Tein betatestauksen [the app] noin kahdeksan kuukauden ajan, ja huomasin, että impulsiivisuus meni katon läpi neljänä päivänä kuukaudessa, juuri ennen kuukautisia. Tarkistin luottokorttitiliotteeni kahden viime vuoden ajalta ja huomasin, että tuona neljän päivän aikana oli 600 dollarin lisäys. Minuun ei voi luottaa, että puhelin on sohvalla ne neljä päivää ja minä [learned that] vain katsomasta ja seuraamasta näitä kahdeksan kuukautta.

Minulle oli tärkeää luoda FocusGenie, koska näin omakohtaisesti kuinka rajoittava ADHD voi olla. Haluan tarjota helppokäyttöisen ratkaisun, jotta ihmiset voivat oppia aivoistaan ​​ja mahdollisesti välttää vuosia kestäneen itseepäilyn ja tuomitsemisen. Haluan vain FocusGenien olevan hyvän tiedon ja työkalujen lähde, joita ihmiset voivat käyttää muuttaakseen elämäänsä.

SCH: Burnout on todella mielenkiintoinen ilmiö, koska se on niin monipuolinen. Tämä kaikkien näiden asioiden risteys tekee minusta todennäköisemmän [to be burned out]mutta siksi itsehoito ja realistinen näkökulma ovat niin tärkeitä.

Tämä työuupumusta pahentava intersectionality korostaa, miksi on niin tärkeää löytää itsellesi sopiva itsehoito. Kesti noin kaksi vuotta tajuta, etten voi tehdä kaikkea. Ensimmäisen harjoitteluvuoden aikana menin sisään ja ajattelin: “Olen ensimmäinen nainen, joka liittyi pitkään aikaan – siellä oli toinen nainen, mutta hän on ollut kumppani ikuisesti – ja aion näyttää heille, että olen.” Olen todella ansainnut olla täällä.” Mutta tein töitä viikonloppuisin enkä nukkunut kahteen päivään, ja miksi? Laitoin kaiken tämän sisäisen paineen itseeni.

Tehokkaan itsehoidon tunnistamisen jälkeen on tärkeää kunnioittaa ja toteuttaa tarvitsemiasi itsehoitokäytäntöjä, mutta myös realistinen näkemys mahdollisista “tuloksista”. Minulle, [avoiding burnout] Nyt on ymmärrettävä, ettei minun tarvitse todistaa itseäni kenellekään. Minun täytyy vain löytää tapa tehdä itseni onnelliseksi – ja sen oppiminen on muuttanut elämäni.

SCH: Itsehoito auttaa ehkäisemään työuupumusta ja estämään siirtymästä vaiheeseen, jossa tarvitset pidemmän toipumisajan. Mutta en usko, että harjoittelemalla itsehoitoa pääset ulos burnoutista, kun olet siinä. Yksi tärkeimmistä asioista, paljon itsehoitoa pidemmälle, on kaavojesi ymmärtäminen, jotta voit olla varovainen, ettet anna niiden tunkeutua.

ADHD:n ja burnoutin kanssa tai jos kärsit masennuksesta ja ahdistuksesta, lähestyessäsi burnoutia olet fyysisesti ja emotionaalisesti uupunut, mikä tekee siitä, että yrität kaivaa itsesi ulos kuopasta.

Ja jos olet keskellä työuupumusta, odota, ymmärrä, mitä kehosi tarvitsee, ja keskity perusharjoitteihisi. Syö, juo vettä, äläkä yritä stimuloida aivojasi toimimaan paremmin; Aivosi tarvitsevat lepoa. Lepo parantaa oloa.

SCH: Se riippuu tilanteesta, koska minulla on erilainen työkalupakki sen mukaan, mitä tapahtuu. Toisinaan tunnen oloni hieman eristäytyneeksi, kuten silloin, kun työstä tulee liikaa ja otan sen mukaani kotiin tai kun minulla on kielteisiä vuorovaikutuksia töissä. Vastaus tähän on siirtyä pois työstä lyhyeksi ajaksi. Muuten en pysty hoitamaan potilaita [not taking care of myself].

Tätä haastattelua on muokattu selvyyden ja pituuden vuoksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *