Kuinka valita oikea pesukoneen lämpötila

By | September 15, 2023

NToisin kuin astianpesukoneen lataaminen, pesukoneen lämpötila on kiistanalainen aihe. Jotkut ihmiset käyttävät vain kylmää vettä. Toiset vannovat kuumille lämpötiloille likaisimpien pyykkimäärien puolesta. Mutta oikean pesukoneen lämpötilan valitseminen on taidetta, ja sillä on suuri vaikutus vaatteiden pitkäikäisyyteen.

“Tykkään käyttää kaikkia erilaisia ​​lämpötila-asetuksiani”, sanoo Katie Jennings, Seventh Generationin kuluttajan teknisen tiedon johtaja. Jennings suosittelee, että kiinnität huomiota hoito-ohjeisiin, kuinka likainen se on ja kuinka paljon hoidat esinettä, jotta tiedät, milloin se pitää pitää viileänä ja milloin nostaa lämpöä.Mutta ennen kuin nämä esineet edes koskettavat pesukonettasi, Jennings sanoo, että sinun pitäisi yrittää käyttää niitä mahdollisimman usein. “Ympäristön vuoksi on parempi olla pesemättä vaatteita ennen kuin ne ovat todella likaisia”, hän sanoo. “Tietenkin lastenne vaatteet ovat todella likaisia, mutta jos istut vain toimistossasi ilman roiskeita, housu- ja paitayhdistelmä on todennäköisesti silti täynnä elämää.”

Kylmä vesi

Vaikka lämpimämmille ympäristöille on aika ja paikka, Jennings sanoo, että useimpiin kuormiin kannattaa käyttää kylmää vettä. “Kylmä vesi suojaa värejäsi enemmän kuin mikään muu”, hän sanoo. ”Se on hellävaraisempi ja paljon parempi ympäristölle. Ja useimmat pyykinpesuaineet on suunniteltu yhtä tehokkaiksi kylmässä vedessä.”

Huomaa: Kaksi vaatekappaletta, jotka tulee aina pestä kylmänä, ovat herkät ja farkut.

“Kaiken tyyppiset arat ja alusvaatteet tulee tehdä viileässä tai kylmässä ympäristössä”, hän sanoo. Mitä tulee denimiin, pese se säästeliäästi nurinpäin ja “ehkä viileä koko ajan, koska haluat säilyttää sen värin.” Jennings suosittelee valitsemaan hellävaraisen syklin, jotta koneen rumpu ei pyöri liian nopeasti. “Minulla on tapana panostaa vähemmän asioihin, joista todella välitän.” Lopuksi sinun tulee vain kuivata denim ilmassa.

Vaikka saatat tuntea houkutusta pestä hikinen leggingsit ja urheiluliivit kuumalla pesulla, Jennings sanoo, että se on suuri ei-ei spandexia sisältäville tuotteille. “Nämä ovat parempia viileämmille asetuksille. Ne säilyttävät joustavuutensa ajan myötä”, hän sanoo. Jos huomaat hajun, hän sanoo, että on parempi huuhdella kaksi kertaa viileämmällä vedellä kuin kerran lämpimämmällä vedellä.

Lämmitä kuumaksi veteen

Vaaleille valkoisille Jennings sanoo, että kuuma vesi on ystäväsi, kunhan kangas kestää sitä. “Kuuma vesi auttaa, jos valkoiset ovat hieman likaisia”, hän sanoo. ”Voit käyttää puuvillaa tai jos sinulla on erityisen pinttyneitä tahroja, mutta se on vaativampi kangastyypille. Lämmin ja kuuma vesi on erinomainen myös tahrojen poistamiseen esimerkiksi ulkona grillillä syödessä.” valkoinen t-paita.

Jos pesukoneessasi on desinfiointitoiminto, se antaa superkuumaa vettä, joka on erinomainen bakteerien ja lian poistamiseen.

”Desinfiointitoiminto on todella kiehtova, varsinkin meidän aikamme huomioon ottaen. Markkinoilla on tämä erityinen pesukoneiden ryhmä [National Science Foundation], kolmannen osapuolen hyväksyntä, joka on vahvistanut, että desinfiointitoiminto todellakin korreloi bakteerien poiston kanssa. Joten et halua tehdä tätä jokaisen pyykkikuorman kanssa, vaan sano, että lapsesi on koulussa ja haluat desinfioida hänen vaatteensa päivän päätteeksi tai liinavaatteet ja liinavaatteet, jotka lähetän päiväkotiin ja joita käytän usein. desinfiointitoiminto, koska tyttäreni nukkui sen kanssa koko viikon. Ja vain kuuman veden lämpötilan avulla voit saavuttaa tietyn tason bakteereja. Et tarvitse mitään erityisiä lisäaineita tai mitään sellaista.”

Noudata hoito-ohjeita

Ja olosuhteista riippumatta: Kiinnitä aina huomiota valmistajasi hoito-ohjeisiin ja noudata niitä käyttäessäsi vaatteitasi. Vaikka olisit erittäin hikinen ja haisee pellavamekkoa käyttäessäsi, on hyvä mahdollisuus, että desinfiointitoiminto kutistaa vaatteen. Kylmä vesi riittää usein saamaan vaatteesi puhtaiksi, ja jotain lämpimämpää tuo lisäetua.

Ai hei! Näytät henkilöltä, joka rakastaa ilmaisia ​​harjoituksia, suosittujen hyvinvointibrändien alennuksia ja eksklusiivista Well+Good -sisältöä. Liity Well+-palveluun, hyvinvoinnin sisäpiiriläisten verkkoyhteisöömme, ja lunasta palkintosi välittömästi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *